Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 08

Nusivylimo neslėpęs „Panathinaikos“ strategas: „Tikiuosi, kad taip jaučiasi ir žaidėjai“

Paskutiniame Kauno „Žalgirio“ susitikime Eurolygoje – 15 taškų antausis Atėnų „Panathinaikos“ komandai, kurios vyriausiasis treneris Odedas Kattashas po dvikovos neslėpė nusivylimo.
Georgios Vovoras
Eurolyga: Kauno "Žalgiris" - Atėnų "Panathinaikos" / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Atėnų „Panathinaikos“ žaidimas ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje priminė amerikietiškus kalnelius. Pirmajame ketvirtyje Odedo Kattasho auklėtiniai surinko 14 taškų, antrajame – net 33, trečiajame – vos 13, o ketvirtajame – 18.

Rungtynes geriau pradėjo Kauno „Žalgiris“, pirmąją antrojo kėlinio minutę po Mareko Blaževičiaus dvitaškio įgijęs solidų 15 taškų pranašumą.

Nors „Panathinaikos“ komandos sudėtis yra bene aukščiausia Eurolygoje, kiekvienoje pozicijoje – aukštesnis už lygos vidurkį žaidėjas, o aikštelės šeimininkai vertės be trijų aukštaūgių Joffrey Lauvergne'o, Augustine'o Rubito ir Nigelo Hayeso, tačiau kovoje dėl kamuolių pirmavo didesnį norą rodęs „Žalgiris“.

Trečiajame kėlinyje technine pražanga buvo nubausta Atėnų komandos žvaigždutė Mario Hezonja, o po šio momento Martino Schillerio auklėtiniai ėmė bėgti nuo varžovų, kai 25-ąją minutę turėjo 19 taškų persvarą.

Didžiausią norą laimėti reikšmės neturinčiame mače „Žalgirio“ varžovų gretose rodė treneris Odedas Kattashas. Šis strategas prieš 21-erius metus su „Panathinaikos“ iškovojo Eurolygos titulą, o ketvirtadienio vakarą laidė žaibus šalia šoninės linijos, vis bandydamas įžiebti auklėtinius kovai.

Euroleague.net nuotr./Odedas Kattashas
Euroleague.net nuotr./Odedas Kattashas

„Žalgirio“ gynybai pavyko uždaryti varžovų lyderį Mario Hezonją, iki tol visuose susitikimuose rinkusį dviženklį naudingumo balų skaičių. Mūšį Kaune kroatas baigė savo sąskaitoje turėdamas 8 taškus.

Svečius iš Atėnų triuškinti susitikimo pabaigoje ėmė žalgiriečiai Eurolygos skonį patirti leido 18-mečiui Mantui Rubštavičiui.

„Tai buvo labai blogos mūsų rungtynės, – po mačo guodėsi O.Kattashas. – Ne tik dėl rezultato, bet ir dėl žaidimo. Gynyboje mums trūko energijos, koncentracijos. Nepadarėme nieko, ką buvome suplanavę. Esu labai nusivylęs dėl mūsų žaidimo, tikiuosi, kad taip jaučiasi ir mano žaidėjai. Negalime taip atrodyti. Ir nekalbu apie vieną ar du žaidėjus, kalbu apie komandą. Viskas prasideda nuo gynybos. Kai atsilikome, bandėme sugrįžti į rungtynes dėka individualių sugebėjimų. Mes nenorime taip žaisti puolime, bet ypatingai gynyboje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius