Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 15

P.Jankūnas – Eurolygos atkovotų kamuolių visų laikų rekordininkas

„Atkovoti kamuoliai jau toks dalykas – jei eini ir kovoji, tai ir atkovoji. Tikiuosi, kad šiais metais liksiu sveikas ir jį (Felipe Reyesą – aut. past.) aplenksiu šį sezoną“, – prieš sezoną Eurolyga.lt žurnalistui Kęstui Rimkui sakė Kauno „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas. Šį vakarą 35-erių veteranas dvikovoje Belgrade su „Crvena zvezda“ nusiėmė tris kamuolius bei užkilo į išsvajotąją pirmąją vietą.

Šiuo metu P.Jankūno sąskaitoje yra 1783 atkovoti kamuoliai, Madrido „Real“ legenda 39-erių F.Reyesas yra nusiėmęs 1782 kamuolius.

Tiesa, ispanui pasiekti šį rezultatą prireikė 347 rungtynių, lietuviui – 331.

Trečioje pozicijoje yra graikas Ioannis Bourousis (1603), ketvirtas – „Barcelona“ centras Ante Tomičius (1509), penktas – Pirėjo „Olympiakos“ sunkusis krašto puolėjas Georgios Printezis (1301).

„Žalgirio“ veteranas užima ketvirtąją vietą visų laikų sąraše pagal pelnytus taškus (3015), į priekį užleisdamas G.Printezį (3143), Juaną Carlosą Navarro (4152) ir Vassilį Spanoulį (4181).

Tiesa, šiai statistinei grafai P.Jankūnas dėmesio per daug neskiria.

„Taškai nėra ta grafa, kuri man rūpėtų. Atkovoti kamuoliai kažkaip daug svarbiau nei taškai“, – prieš sezoną Eurolyga.lt sakė žalgirietis.

Pagal sužaistas rungtynes P.Jankūnas rikiuojasi trečias (331), nusileisdamas tik Juanui Carlosui Navarro (341) ir Felipei Reyesui (347).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius