Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 03

P.Motiejūnas – apie neaiškią situaciją ir tris „Žalgirio“ laukiančias bangas

Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas klubo tinklalaidėje #ŽalgirisOnAir papasakojo apie neaiškią susidariusią situaciją dėl Eurolygos sezono finišo ir užsiminė apie svarbiausius strateginius etapus, kurių dabar laukia Lietuvos čempionų komanda.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Anot P.Motiejūno, „Žalgiris“ ruošiasi trims bangoms.

„Pirma, kaip mums pasiseks susitarti dėl šio sezono algų mažinimo. Eurolyga kalbasi su ELPA (Eurolygos žaidėjų asociacija, – red.), vyksta derybos – klausimas, kaip ten išsispręs. Nors ir diskutavome, kad ši situacija atsilieps visiems ir kitą sezoną turi mažėti biudžetai, kristi kainos, bet dar ne laikas su kiekvienu žaidėju kalbėti atskirai ir diskutuoti (apie naujus kontraktus).

Iš mūsų pusės, pirmas etapas bus įsivertinti šio sezono nuostolius, – #ŽalgirisOnAir sakė P.Motiejūnas. – Antras etapas – matyti, ką galime surinkti su visais rėmėjais, prognozuoti, kiek gali mažėti biudžetas.

Tik matydami tikslų vaizdą, įsivaizduoju, galėsime kalbėti su žaidėjais, jeigu iš viso reikės kalbėtis apie tai, kad teks mažintis (kontraktus kitiems metams) ir persirašyti.

Bet matau, kad šimtu procentų mažės visų klubų Europoje biudžetai.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordi Bertomeu

Šiuo metu „Žalgirio“ žaidėjų sutartys yra sustabdytos, o krepšininkai išleisti į „vasaros režimą“. Eurolygos klubai aiškinasi, kaip traktuoti koronaviruso sukeltą krizę įsipareigojimų su žaidėjais vykdyme.

Patys krepšininkai išreiškė bendrą poziciją, kad 20 proc. numatytų atlyginimų mažinimas yra maksimali riba, iki kurios jie galėtų nusileisti.

Eurolygos klubai, tarp jų ir „Žalgiris“, perdavė savo finansinę informaciją su prognozuojamais nuostoliais lygos vadovams, kurie patys ketina derėtis dėl bendros pozicijos su ELPA.

„Laukiame informacijos. Mums, kaip Eurolygai, tai naujas etapas ir žingsnis. Man pačiam įdomu tai stebėti – taip dar nebuvo, kad tartumėmės bendrai. Būtų smagu, kad kopijuotume NBA. Dėl ko ir įkūrėme žaidėjų bei trenerių asociaciją, kad jie galėtų ginti savo teises ir ieškotume bendrų sąlygų. Jei tai įvyktų, būtų labai įdomu, – pasakojo P.Motiejūnas. – Jeigu 20 proc., gerai... Nenoriu komentuoti procentų, nes suteikėme visas galias Eurolygai. Eurolyga žino visus skaičius, kiek prarandame pinigų dėl bilietų ir t.t. Visus skaičius išsiuntėme – jie žino mūsų poziciją ir dabar bando rasti tą bendrą kompromisą su žaidėjais. Norėtųsi, kad ši sistema veiktų.“

„Žalgirio“ vadovas pasidžiaugė, kad rėmėjai, arenos nuomininkai ir sirgaliai nesuskubo nukirpti finansinių saitų su Kauno klubu ir džiaugiasi sunkią akimirką galėdami palaikyti komandą.

P.Motiejūnas #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje atskleidė, kad praėjusią savaitę Eurolygos vadovų videokonferencijoje scenarijus nutraukti sezoną buvo net neanalizuojamas.

Tarp sezono tęsinių galimi tokie variantai kaip turnyro organizavimas birželio ir liepos mėnesiais. Taip pat visų komandų suvažiavimas į vieną Eurolygos miestą, kuriame būtų galima sužaisti paskutines sezono kovas trumpesniu formatu.

„Yra įsipareigojimai televizijoms, rėmėjams, jau nekalbant apie fanus. Svarstome visus variantus, bet prioritetas baigti sezoną kaip visada – reguliarųjį sezoną su atkrintamosiomis ir finalo ketvertu, – tikino P.Motiejūnas. – Yra variantų daryti turus, suvažiuoti žaisti į vieną šalį, miestą, bet norime pasiruošti kuo daugiau scenarijų. Yra mažiausiai penki scenarijai, į kuriuos viską būtų galima pakreipti.

Apie žaidimą rugpjūtį dar nediskutavome – pagrindas birželį-liepą. Keistai žiūriu į rugpjūtį, nes juk tada pradedame pasiruošimą kitam sezonui.“

P.Motiejūnas pridūrė, kad Eurolygos vadovai įdėmiai seka, kokių žingsnių imasi NBA, Anglijos Premier futbolo lygos, UEFA vadovai.

Be to, dabar permąstydamas LKL sprendimą nutraukti sezoną, P.Motiejūnas jį pavadino teisingu. Nors mažesnių LKL komandų laukia sunkus laikotarpis.

„Visiems bus labai sunku atsistoti. Nutraukimas labiausiai kenkia žaidėjams, nes jie praranda nemažai algų. Bet tai vienintelė sąlyga, kad klubai galėtų išgyventi. Tai tokio masto finansinė problema, kad niekas nežino, kaip išgyvensime ir eisime į priekį“, – #ŽalgirisOnAir tinklalaidėje tikino P.Motiejūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius