Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 11

P.Motiejūnas apie naująją Eurolygą – Lietuvos pergalė, NBA kelias ir nauda žiūrovams

Kauno „Žalgiris“ dar bent dešimt metų žais Eurolygoje. Lietuvos čempionai pateko į 11-os išrinktųjų ratą, kurie turės išskirtines teises revoliuciniame Eurolygos modelyje. Interviu 24sek.lt Paulius Motiejūnas džiaugėsi, kad tai yra didžiulis įvertinimas ne tik „Žalgiriui“, bet ir visam Lietuvos krepšiniui. Naujajame formate jis įžvelgia tik teigiamus dalykus, kurių naudą pajus ir sirgaliai.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgirio“ direktoriaus balsas dar kiek virpėjo iškart po Eurolygos A licencijos savininkų susitikimo Barselonoje. Aštuonių valandų konferencijos rezultatas – grandiozinės permainos Eurolygoje, kurios iš esmės keičia turnyro koncepciją. Ir kartu įtvirtina „Žalgirio“ ateitį Europos krepšinio elite.

Viskas tam, kad Eurolyga taptų stipriu prekiniu ženklu visame pasaulyje. Sekama NBA pavyzdžiu.

„Labai svarbu, kad dar dešimt metų būsime prie pagrindinių Eurolygos komandų. „Žalgiriui“ ir Lietuvos krepšiniui tai yra didžiulis įvertinimas, – tikino P.Motiejūnas. – Juk prie tokių prekinių ženklų priskyrė ir mus. Naujasis rėmėjas IMG akcentavo, kad tie 11 klubų yra didžiulė vertybė ir kad šis 15 metų kurtas produktas eina į priekį.“

Kokią naudą iš naujosios Eurolygos koncepcijos pajus „Žalgiris“ ir sirgaliai bei kaip tam gali priešintis FIBA projektas – išsamus 24sek.lt pokalbis su P.Motiejūnu. 

– Tai iš tikrųjų – „Žalgiris“ bent dešimt metų bus nepajudinamas iš Eurolygos? Nebus jokios A licencijos savininkų rotacijos?

– Pasirašėme 10 metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar 10 metų. Užtikrintas pagrindas. Nebuvo kalbėta, kas bus, kas ne. Kalbėjome, kad šios 11 komandų labiausiai prisidėjo prie Eurolygos pažangos ir prekinio ženklo kūrimo. Todėl neturėtų būti kažkokių niuansų.

– IMG per dešimt metų Eurolygai skirs bent 360 milijonų eurų. Kaip ši finansinė investicija atsilieps „Žalgiriui“?

– Kol kas nekalbėjome. Svarstysime ir dėliosimės vėliau. Dabar vyko kalba tik apie tuos pinigus, kuriuos gaus klubai. Eurolygos dalyviai gaudavo 20 milijonų eurų, dabar bus 30-imt. Bet juk ir komandų bus aštuoniomis mažiau nei anksčiau. Tai – didelė finansinė nauda. 

Nemanau, kad FIBA gali pasiūlyti ką nors daugiau.

Be to, į Kauną atvažiuos visos Eurolygos komandos. Sirgaliai išvys 15 garantuotų rungtynių su visomis geriausiomis Eurolygos ekipomis. Visiems gerai. Tai – reikšmingi ir naudingi pokyčiai.

– Šioje situacijoje laimi A licencijų savininkai. Bet tie, kurių nėra išrinktųjų rate, turbūt neapsidžiaugs? Kaip lygių galimybių principai?

– Posėdyje buvo kalbama apie tai, kad Eurolyga turi lygiuotis į NBA, didžiausius futbolo, regbio, teniso turnyrus. Svarbiausia skirti didžiausią dėmesį stabiliems prekiniams ženklams. Bus pakankamai dėmesio ir Europos taurės dalyviams, bet pyrago viršūnė, aišku, Eurolyga. 

Eurolyga stengsis sukurti pridėtinę vertę ir pritraukti dar daugiau didesnių rėmėjų. Bandysime populiarinti Eurolygą ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

– FIBA taip pat kuria savo krepšinio Čempionų lygą. Kokia galima FIBA reakcija į Eurolygos revoliuciją?

– Sunku kažką prognozuoti. Kitą mėnesį laukia susitikimas su FIBA vadovais. Sutarsime, kokį bendrą raštą jiems pateikti. Kviesime FIBA prisijungti. Nemanau, kad jie gali pasiūlyti ką nors daugiau.

Nejaugi FIBA pradės galvoti apie diskvalifikaciją septynioms valstybėms, kurios sudaro Europos krepšinio elitą? Būtų keista.

Ir nereikia galvoti apie karą. Ne kartą akcentavome, kad niekas nenori kariauti. Europos klubiniam krepšiniui norime tik gero. Todėl norėčiau tikėti, kad dialogas vyks. 

– Anksčiau buvo kalbėta, kad tie, kurie eis ne su FIBA, o su Eurolyga, gali sulaukti rimtų sankcijų. Pavyzdžiui, FIBA gali diskvalifikuoti tų komandų valstybes ir neleisti jų rinktinėms žaisti čempionatuose. Ar Eurolyga pasiruošusi kraštutiniam karo scenarijui?

– Visi tiki geru sprendimu. Per tas aštuonias valandas Barselonoje nekalbėjome apie kraštutinumus. FIBA sako, kad krepšiniui nori gero. Bet juk visi klubai ir ieško, kaip populiarinti krepšinį. Atrodo, tikslai tie patys.

Neturėtų būti jokių kalbų apie sankcijas. 11 A licencijos savininkų – iš 7 valstybių. Nejaugi FIBA pradės galvoti apie diskvalifikaciją septynioms valstybėms, kurios sudaro Europos krepšinio elitą? Būtų keista.

– Ar visos 11 A licencijos savininkių be jokių diskusijų sutiko su nauju Eurolygos modeliu?

– Vieninteliai Atėnų „Panathinaikos“ nori šiek tiek daugiau įsigilinti į naują modelį. Visos kitos komandos net nediskutavo. Pritarėme vienbalsiai.

Naudą pajus visi: arenoje susirinkę sirgaliai, televizijos žiūrovai, rėmėjai. 

– Kas dar buvo nuspręsta per tą aštuonių valandų susitikimą?

– Teko daug ką paaiškinti: kaip keisis formatas, kaip bus dalijami pinigai. Paminėta minimali suma, kuri turi būti pasiekta. Naujieji investuotojai daug lėšų skirs krepšinio transliacijų gerinimui, paties produkto pateikimui. Darys viską, kad Eurolygos populiarumas augtų. 

– Dešimčiai metų garantuota vieta Eurolygoje. Atsikvėpėte po šio „Žalgiriui“ istorinio susirinkimo?

– Tai dar vienas naujas Eurolygos etapas. Ir gera būti to dalimi. Tai – didžiulis įvertinimas ir užtikrinimas rėmėjams. Kitą sezoną laukia 15 aukščiausio lygio rungtynių. Nebereikės laukti burtų – dabar atvažiuos visi didieji klubai. Naudą pajus visi: arenoje susirinkę sirgaliai, televizijos žiūrovai, rėmėjai. 

Mums patiems dar reikės daug ką pergalvoti: bilietų, abonementų sistemą, Eurolygos transliacijas. Juk žengtas didžiulis žingsnis į priekį. Ne tik „Žalgiriui“, bet ir Lietuvos krepšiniui. 

Belieka pasiraitoti rankoves ir kibti į darbus. Naujieji Eurolygos investuotojai puikiai išmano sporto populiarinimą. Krepšinis pakils į dar aukštesnį lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius