Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 30

Pasididžiavimo komanda neslėpęs „Real“ treneris: „Mes vis dar gyvi!“

Nors prieš Eurolygos atkrintamąsias serijoje tarp Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ intrigą matė retas krepšinio sirgalius, tačiau neįtikėtinas Ispanijos klubo kovingumas nusistūmė iki pat penktųjų serijos rungtynių.
Pablo Laso
Pablo Laso / Euroleague.net

Madrido „Real“ ir vėl išlindo pro rakto skylutę.

Trečiajame ketvirtfinalio serijos mače panaikinę 13 taškų deficitą, ketvirtadienio susitikime karališkasis klubas nupjovė 16 taškų Stambulo „Anadolu Efes“ persvarą bei vėl išplėšė pergalę ir tuo pačiu lemiamąsias penktąsias rungtynes.

Sezono eigoje vyriausiasis ekipos vairininkas Pablo Laso neteko dviejų argentiniečių vedlių Facundo Campazzo ir Gabrieliaus Decko, o tik pirmajame serijos mače žaisti galėjo ketvirtas pagal naudingumą Eurolygos sezono krepšininkas Walteris Tavaresas.

Tačiau „Real“ rodo pavydėtiną kovingumą bei antradienį Stambule stos į lemiamą mūšį dėl bilieto į Eurolygos finalo ketvertą.

„Mes neprarandame tikėjimo, todėl rungtynių metu išlikome dėmesingi. Mes vis nenustojome dirbti ir niekada nepasiduodame. Aš labai didžiuojuosi žaidėjais, nes jie parodė savo sugebėjimus. Gali laimėti, gali pralaimėti. Tai yra krepšinis, smagus žaidimas. Bet tu visada turi tikėti. Kovėmės iki paskutinės akimirkos ir galiausiai laimėjome, o serija grįžta į Stambulą. To mes norėjome dar serijos pradžioje – kautis bei visada būti pasirengusiems. Vis dar galvojame, jog šią komandą įveikti bus labai sunku, bet mes turime penktąsias rungtynes. Jei kas būtų tai pasiūlę savaitės pradžioje, nedvejodamas būčiau tai priėmęs“, – po pergalės kalbėjo Pablo Laso.

Ryškiausiomis spalvomis Madrido komandoje sužibėjo karjeros rungtynes sužaidęs jaunasis aukštaūgis Usmanas Garuba.

19-metis 203 cm krepšininkas per beveik 34 minutes pelnė 24 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir surinko 30 naudingumo balų.

20 taškų pridėjo 38-erių veteranas Jaycee Carrollas, įdūręs keturis tolimus metimus.

„Niekada negailiu gerų žodžių apie žaidėjus, nes kasdien juos matau, jų darbą ir tikėjimą. Pasitaiko gerų ir blogų dienų, bet jie niekada nenustoja kautis. Aš tuo labai didžiuojuosi. Metai buvo sudėtingi, bet mes vis dar esame turnyre. Mes vis dar gyvi! Nežadame sustoti. Toks yra mūsų mentalitetas. Dabar pasimėgausime šia pergale, rytoj pasiilsėsime, tuomet ruošimės Ispanijos lygos rungtynėms ir vyksime į Stambulą, kuriame kausimės dėl bilieto į Eurolygos finalo ketvertą. Žinome, kad žaisti išvykoje prieš šią nuostabią komandą bus labai sunku“, – pridėjo „Real“ treneris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Erginas Atamanas

Tai buvo keistos rungtynės, kurias „WiZink Center“ aikštelės šeimininkai pradėjo fantastišku spurtu 17:0, bet jau antrojo ketvirčio viduryje „Anadolu Efes“ buvo priekyje – 37:27.

„Dideles pastangas aikštelėje rodė abi komandos. Bet tai buvo neįprastas mačas. Atsitiesėme po sunkios pradžios, kontroliavome žaidimą, tačiau šiandien turėjome tik 4 ar 5 žaidėjus, nes kiti naudos nedavė. Žaidėjai, kurių pastangomis sugrįžome į rungtynes, pavargo, todėl paskutinėje atkarpoje atrodėme nekaip. Šis mačas panašus į praėjusį. „Real“ nepasiduoda. Serija yra sunki ir lygi, o lemiama kova laukia Stambule“, – dėstė Erginas Atamanas.

Penktosios serijos rungtynės – antradienį 20.30 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius