Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 25

Pergalės į Berlyną išvažiavęs Kurtis: „Turime pašalinti „šiukšles“ iš savo žaidimo“

Priešpaskutinę 17-ąją vietą Eurolygoje užimanti Maskvos srities „Chimki“ komanda ketvirtadienį stos į kovą su lentelės kaimyne Berlyno ALBA, kuri žengia laipteliu aukščiau, 16-oje pozicijoje. Rimas Kurtinaitis prieš išvyką į Vokietiją kalbėjo apie būsimus varžovus ir pabrėžė, kad į Berlyną jo komanda vyksta laimėti.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

Pamaskvės komanda jau išsivadavo iš koronaviruso gniaužtų, bet pergalingame take išsilaikyti nesugeba.

„Chimki“ laimėjo dvejas iš pastarųjų ketverių rungtynių, bet dar nė sykio nenugalėjo du kartus iš eilės, o su 2 pergalėmis ir 7 pralaimėjimais Eurolygoje lenkia tik Vilerbano ASVEL (1-6).

Be to, praėjusią savaitę „Chimki“ patyrė skaudžiausią sezono nesėkmę, kai namuose prieš Stambulo „Anadolu Efes“ krito net 77:105. Po to Rusijos komanda pralaimėjo ir vietinėse pirmenybėse, kur sudėjo ginklus prieš Kazanės UNIKS (76:83).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Tiesa, ne ką geresnė ir ALBA padėtis – vokiečiai tik praėjusią savaitę po lemiamo Peytono Sivos tritaškio įveikė ASVEL ir pasiekė antrąją pergalę, sugebėdami bent kiek palypėti iš Eurolygos dugno. Dabar Berlyno klubas turi 2 pergales ir 6 pralaimėjimus.

„ALBA yra jauna ir labai greita komanda, žaidžianti ispanišku stiliumi, kurį jai įskiepijo ispanų treneris Aito Garcia Renesesas, – prieš išvyką į Vokietiją sakė R.Kurtinaitis. – Jie puikiai pataiko iš toli ir yra viena greičiausių Eurolygos komandų. Jeigu sugebėsime prilygti jiems greičiu, viskas bus gerai, tačiau jeigu nesugebėsime to padaryti, varžovai perlips mums per galvas ir turėsime problemų.“

Didžioji dalis „Chimki“ žaidėjų jau pamiršo COVID-19 padarinius ir išsilaižė turėtas traumas, tačiau R.Kurtinaitis savo rankovėje dar neturi dviejų kozirių. Serbų įžaidėjas Stefanas Jovičius šį sezoną dėl čiurnos traumos dar nežaidė, o Devinas Bookeris nerungtyniauja nuo penktojo turo.

„Gerai pasiruošėme, bet vis dar darome klaidas mažuose dalykuose: nepasiimame kamuolių, prasižengiame ten, kur nereikia, nepataikome iš po krepšio. Turime pašalinti šias „šiukšles“, kadangi apskritai mūsų žaidimas ima gerėti. Esame pasiruošę psichologiškai, esame stiprūs, turime ambicijų, todėl į Berlyną važiuojame laimėti“, – sakė Kurtis.

ALBA ir „Chimki“ akistata prasidės ketvirtadienį 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius