Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Pergalinga viešnagė Maskvoje pradžiugino K.Kemzūrą: „Žaidėme su didele energija ir dvasia“

Pirėjo „Olympiakos“ vadovai broliai Angelopoulai turėtų trinti rankomis. Daug kam netikėtą sprendimą palikti prie klubo vairo Kęstutį Kemzūrą priėmę graikai trečiadienio vakarą gavo geriausią dovaną už suteiktą pasitikėjimo kreditą – lietuvio vadovaujama ekipa Maskvoje 84:79 patiesė iki tol pralaimėjimo skonio neragavusią CSKA komandą.
Kęstutis Kemzūra
Kęstutis Kemzūra / BNS foto

Po Davido Blatto atleidimo prie „raudonųjų“ vairo stojęs 49-erių kaunietis atvairavo „Olympiakos“ į vos antrąją pergalę šiame sezone – kiek anksčiau Pirėjo klubas nugalėjo ir „Valencia“, bet nusileido Vilerbano ASVEL, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipoms, o optimizmas „raudonojoje“ Atėnų pusėje po šių nesėkmių buvo praktiškai dingęs.

Jį sugrąžinęs K.Kemzūra po pergalės Rusijos sostinės „Megasport“ arenoje liaupsino savo auklėtinius.

„Didžiausi sveikinimai žaidėjams ir visam trenerių štabui. Tai – kiekvienos mūsų sunkaus darbo dienos rezultatas. Žaidėme su didele energija ir dvasia, dėl kurių esu labiausiai patenkintas, – kalbėjo K.Kemzūra. – Tai, kaip komandiškai žaidėme ir kokie susikoncentravę buvome, verčia mane džiaugtis.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: Šarą pranokęs J.Plaza, „žalgiriečiai“ be energijos ir M.Ponitkos Mazurka

Lietuvis išskyrė ir kelis esminius aspektus, kurie lėmė netikėtą „Olympiakos“ laimėjimą.

„Iki šių rungtynių CSKA tritaškius metė 65 proc. tikslumu, o mes jiems leidome pataikyti tik 26 proc. tritaškių. Be to, jie buvo pirmi pagal puolime atkovojamus kamuolius, tačiau šiandien jų nusiėmė tik 8, o tai reiškia, kad nedavėme jiems daug šansų pelnyti lengvus taškus. Kovojome išsijuosę ir pasiekėme puikų laimėjimą, tačiau turime jį kuo greičiau užmiršti ir koncentruotis penktadienio rungtynėms“, – į ateitį iš karto po pergalės žvelgė K.Kemzūra, kurio komanda namuose priims buvusio „Olympiakos“ stratego Ioannio Sfairopoulo treniruojamą Tel Avivo „Maccabi“.

Po pergalės Rusijos širdyje specialistas iš Lietuvos susilaukė liaupsių ir iš Graikijos žiniasklaidos. Štai Giorgios Syrigos „Sport24” radijo laidoje išskyrė puikų K.Kemzūros taktinį įdirbį.

„Olympiakos“ puikiai „perskaitė“ tai, ką ketina daryti CSKA. Kamuolys judėjo, atakuojama buvo įvairiais būdais, o Vassilis Spanoulis žaidė vos 17 minučių, kas leido jam likti šviežiam ir lemiamomis akimirkomis pataikyti tritaškį, įtvirtinusį „Olympiakos“ pergalę“, – tikino graikas.

Pirėjo klubas pergalę šiame mače pasiekė netgi nepaisant to, jog vis dar vertėsi be šią savaitę komandą papildžiusių naujokų – amerikiečių Willie Reedo ir Tayloro Rochestie.

Su dviem pergalėmis „Olympiakos“ Eurolygos turnyrinėje lentelėje dalijasi 9-14 vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius