Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Po rekordinio pasirodymo – santūrus A.Gudaitis: „Turiu būti stabilesnis“

Sankt Peterburgo „Zenit“ į Atėnus atvyko be solidų debiutinį sezoną Eurolygoje žaidžiančio aukštaūgio Alexo Poythresso, tad akistatoje su Atėnų „Panathinaikos“ bokštu Georgios Papagianniu rusams labai reikėjo gero Artūro Gudaičio žaidimo. Centras iš Lietuvos atsilygino su kaupu.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Euroleague.net nuotr.

Artūras Gudaitis sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes, o tuščioje OAKA arenoje šeimininkavusi Sankt Peterburgo „Zenit“ triumfavo 89:77.

Lietuvis savo šou pradėjo jau nuo pirmųjų mačo minučių – blokas varžovams, kitoje atakoje – dėjimas į krepšį. „Terminatorius“ po kelių akimirkų įmetė metimą kabliu per „Panathinaikos“ centrą Georgios Papagiannį.

Pergalingame mače A.Gudaitis realizavo keturis metimus su taikliu papildomu baudos metimu, o iki ilgosios pertraukos buvo surinkęs 15 taškų.

Trečiajame kėlinyje klaipėdietis pelnė dvitaškį, kuris pasižymėjo 1000 Eurolygoje pelnytų taškų ribą.

Rungtynes jis baigė savo sąskaitoje turėdamas 25 taškus (10/13 dvitaškių), triskart įdėjęs kamuolį į krepšį, realizavęs 5 baudų metimus iš 6.

A.Gudaitis per karjerą Eurolygoje dukart buvo pasiekęs 20 taškų ribą, kai dar atstovavo Milano „Olimpia“ komandai – 2017-ųjų spalį prieš Madrido „Real“ bei 2018-ųjų gruodį prieš „Panathinaikos“.

Kuklus lietuvis po galingo pasirodymo akcentavo stabilumą.

„Tai yra ir komandos nuopelnas. Kaip ir esu minėjęs anksčiau, aš turiu būti pastovesnis. Džiaugiuosi, kad galėjau komandai šitaip padėti, bet turiu tai tęsti“, – po 25 taškų vakarėlio kalbėjo A.Gudaitis.

27-erių centras rungtyniavo 26 minutes, o tai yra asmeninis šio sezono Gudo rekordas, kai vidurkis siekė 18 minučių per susitikimą.

Kauno „Žalgiriui“, Milano „Olimpia“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandų marškinėlius per karjerą Eurolygoje vilkėjęs centras šiame turnyre sužaidė 111-ąjį mačą.

Prie rekordinio A.Gudaičio pasirodymo stipriai prisidėjo kanadietis Kevinas Pangosas, atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų ir surinkęs 18 taškų.

„Komandoje turime daug puikių vyrukų. Tai palengvina mano darbą. Stengiuosi perduoti kamuolį į jiems patogią situaciją, o jie užbaigia darbą. Mėgaujuosi žaisdamas su šia grupe žaidėjų“, – sakė buvęs žalgirietis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius