-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 03 29

Pokštais su Šaru ir Jankiu apsikeitęs CSKA prancūzas regi „Žalgirio“ pasakos tęsinį

Lietuva Leo Westermannui nebuvo eilinė karjeros stotelė. Nors „Žalgiryje“ prancūzas praleido tik vieną sezoną, daug ką pasakė faktas, kad net ir sudaręs gyvenimo kontraktą jis vėliau grįžo į mūsų šalį su šeima praleisti atostogų. Po ilgos pertraukos 25-erių įžaidėjas vėl Lietuvoje. Tik dabar jis čia rimtais darbo reikalais.
Leo Westermannas
Leo Westermannas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – CSKA | 20:00 | Kaunas

Leo Westermanną ir Šarūną Jasikevičių siejo ypatingas ryšys, pirmiausia užsimezgęs krepšinio aikštėje.

„Leo protas mūsų komandai yra viskas. Jis turi fantastišką krepšinio intelektą“, – praėjusį sezoną savo dešiniąją ranką gyrė Š.Jasikevičius.

Sumanus prancūzas kaip kempinė gėrė Šaro pamokas. Legionierius žavėjosi „Žalgirio“ trenerio intelektu ir atsidavimu darbui.

Tad nieko nuostabaus, kad vyrai sutarė taip gerai, jog birželį „Žalgirio“ treneris net paprašė prancūzo neskubėti priimti Malagos „Unicaja“ bei „Valencia“ pasiūlymų ir palūkėti, kur pasisuks paties Š.Jasikevičiaus karjera.

Bet vėliau, kai atėjo kitas pasiūlymas, atsispirti buvo neįmanoma.

24sek žiniomis, Maskvos CSKA pasiūlė įžaidėjui maždaug triskart didesnę algą nei šis gavo Kaune – apie 700 tūkst. eurų per sezoną.

Bet tokio kontrakto kaina buvo aiški – Sergio Rodriguezo ir Nando De Colo dublerio vaidmuo.

Kol ispanas su prancūzu žaidžia puikų sezoną, Leo Eurolygoje gauna pasireikšti vid. po 12 minučių, per kurias pelno 4,5 taško, atlieka 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 3 naudingumo balus.

Nieko panašaus į užduotis, kokias jis gaudavo „Žalgiryje“, kur praėjusį sezoną žaisdavo dvigubai ilgiau (po 25 min.) ir dvigubai efektyviau (8,2 tšk., 5,5 rez. perd., 10 naud.).

Tiesa, L.Westermanno skaičiai Maskvoje galbūt būtų geresni, jei ne adaptaciją Rusijoje sutrikdžiusi klubo trauma. Dėl jos šį sezoną atakų organizatorius sužaidė vos 11 mačų iš 28. Beje, susitikimą su „Žalgiriu“ pirmajame Eurolygos rate leido ne aikštėje, o ligoninėje.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius – apie Skučo epizodo išvadas ir „Žalgirio“ netektis

Prieš pat vasarį po trijų mėnesių pertraukos į aikštę grįžęs L.Westermannas lėtai įsibėgėjo ir kaip tik praėjusią savaitę sužaidė geriausią savo sezono mačą. CSKA nukovė „Chimki“ 90:73, o Leo žaidė ir daugiausiai (19 min.), ir rezultatyviausiai (14 tšk.), ir efektyviausiai (11 naud.) šį sezoną.

Tad į Kauną geros formos atvyksta ir CSKA, ir Leo. Bet pokštai baigiasi – iškart po rungtynių užsakomuoju reisu buvęs žalgirietis su Maskvos ekipa nori grįžti pergalingos nuotaikos.

Žalgiriečių rezultatai manęs nenustebino. Dar palikdamas klubą sakiau, kad jis turėtų augti.

– Leo, kaip jums sekasi Maskvoje? – žurnalistai Kauno oro uoste ketvirtadienio vakarą paklausė L.Westermanno.

– Viskas puiku. Žaidžiu puikioje komandoje, kurioje keliami dideli reikalavimai. Kai pasirašai sutartį su CSKA, turi suprasti, kad atvyksti laimėti ir tik laimėti. Spaudimas didelis, bet aš žinojau, kas manęs laukia.

Turime gerą sezoną, žaidžiame neblogai. Pagrindiniai tikslai bus įgyvendinami sezono pabaigoje, bet aš ir mano šeima labai patenkinti Maskvoje. Tikiuosi, kad tai tęsime.

– Kaip jūsų prisitaikymą prie CSKA apsunkino sunkoka trauma?

– Taip, ji tikrai sutrukdė įsilieti, nes nežaidžiau 2-3 mėnesius. Bet dabar jaučiuosi vis geriau. Tobulėju ir svarbiausia, kad vis geriau jaučiuosi komandoje.

– O kaip jaučiatės prieš sugrįžimą į „Žalgirio“ areną?

– Aš labai laimingas. Labai džiaugiuosi čia būdamas. Bus įdomu žaisti prieš buvusią komandą ir draugus.

Man tai bus pirmas kartas, kai būsiu kitoje pusėje. Neturėsiu fanų palaikymo, bet tikrai gera čia būti.

– Kiek teko suprasti, palaikote labai artimą ryšį su „Žalgirio“ žaidėjais ir žinote apie komandą viską?

– Taip, palaikome ryšį. Daug bendrauju su Jankiu, Milakniu, net Seibučiu. Šaru, irgi. Jaučiuosi jiems artimas ir esu už tai dėkingas.

– Jūsų vienmetis tautietis Axelis Toupane'as sezono pradžioje buksavo Kaune. Ar tuo sunkiu metu jis prašė jūsų patarimo?

– Ne, bet žinau, koks yra Axelis ir kaip sunkiai jis dirba. Net neabejojau, kad ateis laikas, kai jam pasiseks. Juolab, kai jis žaidžia pas Šarą, kuris visada spaudžia žaidėjus iki jų galimybių maksimumo.

Bandžiau Axeliui sakyti, kad būtų kantrus, dirbtų ir ta diena ateis. Dabar jis traumuotas, bet iki tol matėte, kad jis žaidė žymiai geriau. Jis pritapo prie komandos, žino, ką daryti, o Šaro sistemoje labai svarbu žinoti, ko reikia.

VIDEO: Leo Westermann: „Spaudimas didelis, bet aš žinojau, kas manęs laukia“

– Ar jus nustebino tokie „Žalgirio“ rezultatai ir patekimas į ketvirtfinalį?

– Visiškai ne. Dar palikdamas klubą sakiau, kad „Žalgiris“ nenustos augti. Kai turi puikų klubą, fanus, gerą aplinką, tai labai nuostabu, todėl aš visai nenustebęs.

– Kaip manote, ar „Žalgiris“ gali žengti dar toliau nei ketvirtfinalis?

– Žinoma. Ketvirtfinalyje gali nutikti bet kas. Jie turi gerą namų areną, kur žaidžia labai gerai. O ir svečiuose žalgiriečiai laimi. Visko gali būti.

– Penktadienio rungtynės svarbesnės „Žalgiriui“. Ar žalgiriečiai apie tai juokavo bendraudami su jumis?

– Nelabai, nes apie rungtynes daug nekalbėjome. Mes juokavome su Šaru, Jankiu, tik ne apie rezultatą. Jie nori laimėti, bet mes – irgi. Aišku, turnyro lentelės atžvilgiu pergalė reikalingesnė jiems, bet mums irgi reikia laimėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius