Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 06 /15:19

Prieš Eurolygos jaunimo turnyrą Kaune – dėmesys dviems lietuviams

Kauno „Žalgirio“ arenoje šį savaitgalį vėl bus žaidžiamas Eurolygos jaunimo turnyras, kuriame kausis aštuoni šešių šalių klubai. Tarp dalyvių tradiciškai bus ir dvi Lietuvos komandos – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“.
Paulius Murauskas
Paulius Murauskas / FIBA nuotr.

Eurolygos oficialus puslapis, pristatydamas šias aštuoniolikmečių ir jaunesnių talentų kovas, siūlo dėmesį atkreipti ir į du mūsų šalies atstovus.

„Nors Paulius Murauskas bus dviem metais jaunesnis už savo varžovus, tai jam bus antrasis Eurolygos jaunimo turnyras. 202 cm puolėjas praėjusiais metais turnyre Kaune rinko po 4 taškus ir atkovojo 3 kamuolius, tačiau finaliniame turnyre jo skaičiai išaugo iki 10,3 taško ir 5,7 atkovoto kamuolio. P.Murauskas praėjusiais metais atstovavo Lietuvos U-16 rinktinei Europos čempionate, nors buvo metais jaunesnis už daugumą savo konkurentų. Paulius gauna minučių ir antrajame Lietuvos krepšinio divizione, kur jam tenka grumtis su vyrais. Puikiai jaučia žaidimą, pataiko iš įvairių pozicijų, gali žaisti tiek veidu į krepšį, tiek nugara į jį“, – Eurolygos svetainė pagyras žeria Kauno „Žalgirio“ talentui.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Ąžuolas Tubelis

Išskirtinio dėmesio sulaukė ir „Ryto“ lyderis Ąžuolas Tubelis.

„Eurolygos jaunimo turnyre Ąžuolas žais trečią kartą ir 2018-aisiais su vilniečiais jau laimėjo šį trofėjų. Praėjusį sezoną Kaune jis rinko po 15,3 taško ir 6,5 atkovoto kamuolio, o finaliniame etape skaičiai išaugo iki 22 taškų ir 9,7 sugriebto kamuolio. Ąžuolas, kurio brolis Tautvilas taipogi priklauso „Ryto“ komandai, pastarąsias dvi vasaras praleido su Lietuvos jaunimo komandomis Europos čempionate. 206 cm ūgio puolėjas šiemet jau debiutavo Europos taurės turnyre ir spėjo pažaisti tiek LKL, tiek NKL lygose. Turi atletišką kūną, ilgas rankas ir gali pataikyti iš įvairių pozicijų“, – rašo Eurolygos svetainė.

Tarp kitų žaidėjų, į kuriuos būtų galima atkreipti dėmesį, reikėtų išskirti Badalonos „Joventut“ talentą iš Latvijos Krissą Helmanį ir „Nanterre 92“ milžiną Victorą Wembanyamą.

Krissas yra Vilniaus „Ryto“ trenerio Uvio Helmanio sūnus. 210 cm ūgio vidurio puolėjas antras metus žaidžia Ispanijoje ir per šį laiką stipriai pagerino savo įgūdžių paketą. Eurolygos apžvalgininkai išskiria latvio puikų aikštės matymą ir gebėjimą atakuoti abiem rankomis.

V.Wembanyamai tai bus pirmasis Eurolygos jaunimo turnyras. Praėjusiais metais talentas padėjo Prancūzijos šešiolikmečių rinktinei tapti Europos vicečempione, rinkdamas 9 taškus ir atkovodamas 9,6 kamuolio. 2006 metais gimęs vidurio puolėjas jau spėjo debiutuoti ir Europos taurės turnyre. Prancūzas Kaune išskirtinė figūra vien dėl savo ūgio – 219 cm.

„Jis puikiai jaučiasi su kamuoliu ir išsiskiria aukštu IQ“, – pažymi Eurolygos svetainė.

Turnyre Kaune be šių ekipų kausis Badalonos „Joventut“, Saragosos „Casademont“, Stambulo „Fenerbahče“, Venecijos „Umana Reyer“ bei debiutantė Londono „Barking Abbey“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius