-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

Prieš mačą su „Maccabi“ – geros naujienos R.Kurtinaičio stovykloje

Pirmosios pergalės ieškanti Maskvos srities „Chimki“ penktadienio vakarą Mytiščiuose priims Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus. Šioje dvikovoje Rimas Kurtinaitis pagaliau galės remtis didžiąja dalimi komandos, kurią sezono starte kratė traumos ir COVID-19 infekcija.

Tai buvo bene sudėtingiausias sezono startas R.Kurtinaičio karjeroje.

60-metis specialistas iš Lietuvos vasarą Pamaskvėje subūrė galingą sudėtį, tačiau pirmuosiuose Eurolygos ir VTB Vieningosios lygos mačuose negalėjo remtis didžiąja dalimi žaidėjų. Siekiant negauti techninio pralaimėjimo, teko kviestis dublerius bei registruoti traumuotą Dairį Bertanį.

„Turime gerų naujienų. Šiandien treniravomės beveik visa sudėtimi. Kaip trenerį, mane tai džiugina, nes pagaliau turime už ko užsikabinti ir su kuo dirbti. Žaidėjai, kurie buvo traumuoti ar pasigavę virusą, dabar nėra geriausios sportinės formos. Tai natūralu. Nors tai yra problema, tačiau paskutinė treniruotė praėjo gerai. Komandos sportinė forma kyla“, – optimistiškai prieš būsimą mačą su „Maccabi“ kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Chimki“ kelyje – savęs dar ieškanti „Maccabi“. Izraelio krepšininkai sezono starte pranoko Berlyno ALBA, tačiau tuomet patyrė tris pralaimėjimus prieš Maskvos CSKA, Miuncheno „Bayern“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

„Žinome „Maccabi“ žaidimo stilių. Jie žaidžia laisvai, gerai pataiko bei lekia į greitas atakas. Trumpai tariant, jie daro viską, kas šiuo metu yra neparanku mums. Praėjusi savaitė buvo labai sudėtinga, turėjome žaisti su septyniais žaidėjais prieš „Real“ ir „Baskonia“, tad žaidėjams teko didelis krūvis, jie pervargę, o kiti dar nėra pasiruošę“, – sakė R.Kurtinaitis.

Kurtis teigė, kad penktadienio susitikime „Chimki“ komandai teks keisti įprastą žaidimo braižą.

„Bus labai svarbu prisitaikyti prie varžovų greičio, – aiškino R.Kurtinaitis. – Įprastai mes mėgstame žaisti greitai, bet tokio varianto dabar neturime. Viskas priklausys nuo disciplinos ir gebėjimo paskirstyti krūvį. Žinome, kad „Maccabi“ bandys bėgti, jie visada pasižymėdavo greitomis atakomis, tad privalome tai sustabdyti bet kokia kaina.“

„Chimki“ ir „Maccabi“ rungtynių pradžia – 20 val. Lietuvos laiku Mytiščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius