-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

R.Pitino sugrįžimas: skambi pergalė, komplimentai auklėtiniams ir gąsdinantis potencialas

Ricko Pitino sugrįžimas į Atėnų „Panathinaikos“ pažymėtas skambia pergale. Graikijos čempionai namuose dominavo kiekviename kėlinyje bei iškovojo didžiausią sezono pergalę – OAKA arenoje žalieji 100:68 sutriuškino Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.
Rickas Pitino
Rickas Pitino / Euroleague.net nuotr.

67-erių specialistas iš JAV džiaugėsi komandos pasirodymu bei įžvelgė didžiulį „Pao“ potencialą.

„Pirmiausia, tai šio sezono situacija visiškai skiriasi nuo pernykštės, – spaudos konferenciją po pergalės pradėjo R.Pitino. – Jūs žinote, ką aš galvoju apie Nicką Calathesą, Ioannį Papapetrou ar DeShauną Thomasą. Kai pernai išimdavau juos iš žaidimo, jausdavau, kad mūsų lygis krenta. Dabar yra kitaip. Vietoje Nicko į aikštę žengia triskart Europos taurės ir Eurolygos MVP, vietoje Papapetrou eina Wesley Johnsonas, kuris yra nuostabus. Išimu iš žaidimo DeShauną, o jį pakeitęs Dimitris Mitoglou demonstruoja puikią gynybą, jis komandai duoda tikrai daug.

Mūsų rotacija ketvirtoje pozicijoje yra fantastiška. Dar turime Jimmerį Fredette'ą, kuris yra nuostabus žaidėjas. Labiausiai didžiuojuosi tuo, kad komanda išgirdo, ką sakėme per šias 48 valandas. Jei pasitikėsite tik puolimu, būsite vidutiniška komanda, jei puolimo lygį atitinka gynyba, būsite išskirtinė komanda.

Jie žaidė kietai gynyboje nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Kitas dalykas, kurį noriu paminėti, tai kamuolio pamušimai ginantis. Apie tai daug kalbėjau pernai. Sakiau, kad puikus skaičius per rungtynes yra 35, tokį skaičių buvome pasiekę tik kartą. Šiandien turime 34. Žinojome, kad „Baskonia“ viena geriausiai greitajame puolime žaidžiančių ekipų. Mes tai sustabdėme. Turime didžiulį potencialą ir tapsime tik dar geresniais.“

VIDEO: Panathinaikos OPA Athens - KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz Highlights |EuroLeague, RS Round 11

Rezultatyviausią karjeros mačą Eurolygoje sužaidę Jimmeris Fredette'as. Gynėjas pelnė 21 tašką (4/12 dvit., 4/5 trit., 1/1 baud.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį bei kartą suklydo.

Nors 187 cm ūgio atakuojantis gynėjas sulaukia kritikos dėl savo gynybos, bet jis gali būti ramus, kad turi didžiulį naujojo trenerio pasitikėjimą.

„Jis padorus žaidėjas gynyboje, – sakė R.Pitino. – Jimmeris yra žemas, bet aš pasakiau jiems, kad dėl to iš aikštelės mes jo neišimsime. Tikiuosi, kad kiti keturi žaidėjai prižiūrės jo užnugarį. Jei mes žaisime penktoje pozicijoje su Jacobu Wiley, tikiuosi, kad komandos draugai prižiūrės ir jo užnugarį. Tai yra gynyba.

Jimmeris yra labai geras žaidėjas gynyboje. Jis per žemas? Na, jei Nickas Calathesas būtų Stephas Curry, tai mėtytų kamuolį NBA. Jei Jimmeris būtų aukštesnis, jis nežaistų „Pao“. Jis nuostabus žaidėjas gynyboje. Jis žemas, tad tai yra mūsų darbas jam padėti.“

R.Pitino nepraleido progos pagirti ir komandos lyderį N.Calathesą, kuris susitikimą baigė savo sąskaitoje turėdamas 12 taškų, 6 atkovotus kamuolius bei 9 rezultatyvius perdavimus.

„Tai unikaliausias žaidėjas, kokį man teko kada treniruoti. Jis priima puikius sprendimus tiek gynyboje, tiek puolime. Įprasti žaidėjai mato varžovų derinį, tačiau Nickas mato du ar tris ėjimus į priekį“, – teigė naujasis „Pao“ treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius