Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 16

„Real“ kelionė į Kauną: be NBA naujoko, bet su unikaliu 17-mečiu ir komplimentu „Žalgiriui“

Pablo Laso išrikiavo Madrido „Real“ komandą skrydžiui Madridas – Kaunas. Rikiuotėje nėra naujoko iš NBA, tad vienų Eurolygos favoritų strategas rezervavo bilietą įspūdingam 17-mečiui talentui. Maža to, 52-ejų strategas „Žalgiriui“ skyrė gražų komplimentą.
Šarūnas Jasikevičius ir Pablo Laso
Šarūnas Jasikevičius ir Pablo Laso / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

„Real“ Kaune dar rungtyniaus be naujoko iš NBA.

Ketverius metus „Dallas Mavericks“ priklausęs 33-ejų vidurio puolėjas Salahas Mejri dėl čiurnos traumos dar nepasiruošęs debiutuoti Eurolygoje.

Į rungtynių formą po nerūpestingos vasaros dar negrįžo puolėjas Trey Thompkinsas, todėl P.Laso į Kauną atsiskraidina du „Real“ sistemos perlus.

Tai 18-metis kroatas Mario Nakičius ir 17-metis vunderkindas Usmanas Garuba, kuriam 2021-ųjų NBA naujokų biržoje prognozuojamas šaukimas pirmajame dešimtuke.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Usmanas Garuba

201 cm ūgio U.Garuba dar nedebiutavo Eurolygoje, bet sužaidė ketverias rungtynes Ispanijos čempionate, kur per 18 minučių rinko vid. 6,5 taško ir po 5 atkovotus kamuolius.

Būdamas vos 16 metų ir 7 mėnesių, U.Garuba pernai debiutavo Ispanijos lygoje ir tapo jauniausiu centru ACB istorijoje.

Pirmosiose šio sezono Ispanijos čempionato rungtynėse, būdamas vos 17 metų, 6 mėnesių ir 19 dienų, U.Garuba tapo jauniausiu „Real“ starto penketo žaidėju.

Dar rugsėjo 29-ąją aukštaūgis dvikovoje su „Murcia“ surinko 13 taškų bei 10 atkovotų kamuolių ir tapo jauniausiu dvigubo dublio autoriumi Ispanijos krepšinio lygos istorijoje.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Usmanas Garuba
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Usmanas Garuba

Tiesa, pagrindinio vidurio puolėjo vaidmenį Madride užima Walteris Tavaresas, kuris per penkerius metus „Real“ gretose uždirbs 15 milijonų JAV dolerių. Jo dubleris Jordanas Mickey praėjusiame ture su Tel Avivo surinko 16 taškų, 11 atkovotų kamuolių ir 30 naudingumo balų, todėl U.Garuba gali nepakilti nuo suolo Kaune.

„Tavaresas yra kertinis mūsų žaidėjas. Tai labai svarbi mūsų puolimo ir gynybos dalis, – apie būsimą S.Mejri vaidmenį kalbėjo P.Laso. – Salahui dar reikės laiko apsiprasti. Nors jis grįžta į Madridą, per tuos kelerius metus pasikeitė nemažai dalykų.

Nuo Tavareso jis skiriasi savo mobilumu. Tai du labai skirtingi centrai.“

S.Mejri yra trečias naujokas „Real“ komandoje, lyginant su 2018–2019 m. sezono kompanija, kurią paskutinėse Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse pavasarį stebuklingai nugalėjo „Žalgiris“.

Žaliai baltų gretose buvo daug daugiau permainų. Tačiau P.Laso akimis, jos nekeičia bendro „Žalgirio“ paveikslo.

„Tai vis tiek labai panaši komanda. Joje daug naujų žaidėjų, bet braižas liko panašus“, – tikino „Real“ strategas.

Nors bilietų į 15 tūkst. 415 sirgalių talpinančią „Žalgirio“ areną dar yra, jis mielai norėtų aplankyti Nemuno salos tvirtovę kitomis aplinkybėmis.

„Fanai ten visada triukšmingi. Ta arena yra nuostabi. Per keletą pastarųjų metų „Žalgiris“ atrado savo identitetą. Patekimas į finalo ketvertą ir ketvirtfinalį kalba apie jų darbą ir pripažinimą Europoje. Norėčiau apsilankyti Kaune ir pasižiūrėti rungtynes kaip žiūrovas, o ne priešininkas“, – šypsojosi P.Laso.

VIDEO: „Ginčas“: ar gali „Žalgiris“ žaisti kitaip ir ar pasiteisins proceso laukimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius