Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Rimas Kurtinaitis kenčia, bet nesitraukia iš „Chimki“: „Lengvų kelių neieškau“

Rimo Kurtinaičio kančia Eurolygoje tęsiasi. Į stačiatikių Kalėdas švenčiančią pamaksvę jo treniruojama „Chimki“ ekipa namo grįžta ne su dovanomis, o dešimtu pralaimėjimu Eurolygoje iš eilės. Chimkų klubas beviltiškai krito Kaune prieš „Žalgirį“ 75:102.

R.Kurtinaitis pats nustėro, pažvelgęs į rungtynių protokolą. Nors iki pertraukos „Žalgirio“ arenoje šeimininkavo simpatišku žaidimu 48:39, trečiąjį kėlinį krito į nokautą 13:39.

„Chimki“ nuleido rankas ir visiškai nebesipriešino. R.Kurtinaitis bandė gaivinti komandą minutės pertraukėlės, bet aikštėje nebuvo jokios svečių reakcijos.

Rimas Kurtinaitis po rungtynių su „Žalgiriu“ skubėjo į kelionę namo, todėl Chimkų klubas treneriui leido užduoti tik tris klausimus.

Prieš tai 60-metis specialistas davė įžanginį žodį anglų kalba.

„Kauno „Žalgiris“ žaidžia gerai. Pastaruoju metu jie rungtyniauja su pasitikėjimu, pasimėgavimu. Jiems šis žaidimas teikia malonumą. O mes turime problemų. Neblogai atrodėme pirmoje pusėje, bet trečias kėlinys buvo tragiškas – ypač dėl energijos, charakterio. Tai buvo esmė“, – reziumavo R.Kurtinaitis.

Spaudos konferencijoje „Chimki“ treneris nepakėlė akių.

– Jau ne pirmą kartą šį sezoną subyrėjote trečiajame kėlinyje. Kodėl komanda palūžta, kai jai tik pradeda nesisekti, ir ar dar tikitės išgelbėti šią situaciją?

– Žinoma, tikiuosi. Tą bandome padaryti. Buvo eilė neblogų rungtynių, bet daug ir tokių, kai komandai sunku. Trūksta pasitikėjimo.

Po tokios pralaimėjimų serijos žaidėjai palūžta ir tai ne tik mūsų komandoje. Būtent pasitikėjimo ir charakterio mums trūksta. Jau ne pirmas mačas, kai iki pertraukos atrodome neblogai, bet nesėkmingai pradedame trečią kėlinį. O tokio rezultato kaip šiandien dar nesu turėjęs.

– Ar prie tokios pralaimėjimų serijos nekyla sunkumų prieiti prie komandos ir rasti su ja ryšį?

– Taip, yra sunku. Bet turėjome neblogų rungtynių. Pralaimėjome gal penkerias rungtynes paskutinę minutę. Tai teikia vilčių, kad esame temoje.

Bet būna rungtynių kaip šiandien, kur komanda visiškai nesikontroliuoja. Per keturias minutes paėmiau dvi minutės pertraukėles, kurios trečiame ketvirtyje nieko nepakeitė.

– Kaip jūs jaučiatės? Ar nekyla noras visko mesti ir važiuoti ramiai žvejoti?

– Dirbu savo darbą. Treniruojamės neblogai. Viskas kaip ir vyksta. Lengviausia viską mesti ir važiuoti žvejoti. Bet aš lengvų kelių neieškau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jovalas pamaskvėje: R.Kurtinaičio rūpesčiai rūbinėje ir kas jį dar laiko Chimkuose?

VIDEO: „Žalgirio“ bokšto karjeros rungtynės: skrajojančio prancūzo dėjimų šou
VIDEO: „urBONUSas“: R.Kurtinaičio bėdos, (ne)matoma P.Jankūno nauda ir balai žalgiriečiams
VIDEO: M.Schilleris – apie skambutį Šarui, aštrų M.Grigonį ir nuobodžią sėkmės istoriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius