Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 06

Robertas Javtokas sugrįžta pačiu laiku – „Žalgiris“ privalo sustabdyti Ante Tomičių

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų penktadienio vakarą laukia kol kas didžiausias šio sezono egzaminas – rungtynės su „Barcelona“ klubu. Anot trenerio Dariaus Maskoliūno, katalonai mūsų šalies komandą visų pirma lenkia stipresne priekine linija, tad labai svarbus Roberto Javtoko sugrįžimas. Antruoju labai svarbiu pranašumu specialistas įvardijo 15 tūkst. kauniečių arenoje.
Ante Tomičius ir Robertas Javtokas
Ante Tomičius ir Robertas Javtokas / „Scanpix“ nuotr.

„Vienas ir labai labai didelis pranašumas – „Žalgiris“ žaidžia namuose. Visi žinome, kad arenoje sold out'as, 15 tūkst. „Žalgirio“ fanų yra baisi jėga, vienareikšmiškai. Kitas pliusas – „Žalgiris“ žais pilna sudėtimi. Aš puikiai žinau, kokia pagalba baudos aikštelėje, ypač gynyboje, yra Robertas Javtokas. Juolab žaidžiant prieš Tomičių.

Pliusus minusus galima skaičiuoti, bet šitie du kriterijai yra labai svarbūs. Faktas tas, kad šiai dienai „Barcelona“ dar nerodo geriausio savo krepšinio ir gerai būtų, kad toliau nerodytų. Ką galima pasakyti apie komplektaciją – mano nuomone, pernai jie buvo stipresni. Bent jau pagal žaidimą, ką aš mačiau per dvi pastarąsias rungtynes Eurolygoje. Jie dar nežaidžia to žaidimo, link kurio eina ir siekia“, – teigė D.Maskoliūnas.

Labai svarbu, kaip susitvarkys su Tomičiumi po krepšiu, ir labai svarbu, kaip Mantui Kalniečiui seksis.

Nacionalinės Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys gyrė savo kolegą Gintarą Krapiką už idealiai parengtą planą praėjusios savaitės rungtynėms su Izmiro „Karšiyaka“. Pirmajame ture Turkijoje krito pati „Barca“, tad tai tik dar vienas įrodymas, kad katalonai nėra neįveikiami. Anot D.Maskoliūno, treneriai parengs ne prastesnį planą, o žaidėjams motyvacijos jį išpildyti tikrai netrūks.

„Žalgiris“ po pastarosios pergalės Turkijoje psichologiškai jaučiasi tvirtai, turi laiko pasirengti rungtynėms, išnagrinėti varžovus. Krepšininkai puikiai supranta, kokia komanda atvažiuoja, motyvacijos tikrai niekam netrūksta. Kiekvienas iš žaidžiančių jos turi, o Šaras tikrai pamotyvuos dar papildomai.

Labai svarbi rungtynių pradžia, tokiai komandai negalima duoti pajusti žaidimo, tai jau būtų tiesiog kozirių atidavimas varžovams. Gynyba bus labai svarbi, su „Barcelona“ pasileisti į žaidimą „kas daugiau įmes“ būtų labai sudėtinga“, – teigė D.Maskoliūnas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Darius Maskoliūnas
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Darius Maskoliūnas

Anot trenerio, lyginant „Žalgirio“ ir „Barcos“ sudėtį, ryškiau atrodo katalonų pranašumas priekinės linijos žaidėjų pasirinkime. D.Maskoliūnas išskyrė dvi svarbiausias rungtynių mikrodvikovas – Manto Kalniečio žaidimą prieš katalonų gynėjus ir „Žalgirio“ aukštaūgių žaidimą prieš Ante Tomičių.

„Labai priklauso, kokioje dispozicijoje bus R.Javtokas. „Barcoje“ visos linijos yra gerai apstatytos, bet ir „Žalgiryje“ yra tikrai daug lygiaverčių žaidėjų.

Labai svarbu, kaip susitvarkys su Tomičiumi po krepšiu, ir labai svarbu, kaip Mantui Kalniečiui seksis. A.Tomičius nėra labai greitas, nėra labai stiprus, manau, kad tiek Robertui, tiek Ianui Vougioukui jis gana tinkamas. Bent jau nepastumdys jų tikrai“, – reziumavo D.Maskoliūnas.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius