Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05

Nutylėtas „Žalgirio“ įvertinimas – naujas kontraktas Martinui Gebenui

Kauno „Žalgirio“ arenos biuro stalčiuose dar rudenį nugulė įvertinimu tapusi sutartis. Ją 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ ištraukė pats Martinas Gebenas. 25-erių vidurio puolėjas patvirtino, kad 2019–2020 m. sezono pradžioje su Lietuvos čempionais pasirašė naują kontraktą.

Kaip 15min patvirtino M.Gebenas, nauja persirašyta sutartis su „Žalgiriu“ galios nebe iki 2021-ųjų, o 2022 metų vasaros.

Kitą sezoną M.Gebenas „Žalgirio“ rotacijoje gali tapti antruoju vidurio puolėju, nes žaliai baltiems greičiausiai nepavyks išlaikyti vieno iš dviejų aukštaūgių – Jocko Landale'o arba Zacho LeDay.

2018-aisiais „Žalgiris“ pasikvietė M.Gebeną iš NCAA ir įteikė jam kontraktą pagal formulę 2+1.

Pirmąjį sezoną apsitrynęs LKL, Utenos „Juventus“ ekipoje, 2019-ųjų vasarą M.Gebenas buvo pakviestas į pagrindinę komandą.

2019–2020 m. sezoną Eurolygoje M.Gebenas sužaidė 20 rungtynių, iš kurių 9 pradėjo starto penkete. Gaudamas pasireikšti vid. po 8 minutes, centras pelnė vid. 3,5 taško (65,9 proc. dvit.), 1,9 atkovoto kamuolio ir po 4 naudingumo balus.

Rezultatyviausią savo mačą M.Gebenas sužaidė su Pirėjo „Olympiakos“, kai pelnė 12 taškų ir surinko 13 naudingumo balų. Su Stambulo „Anadolu Efes“ jo sąskaitoje buvo 11 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai, su Maksvos CSKA – 8 taškai, 4 atkovoti kamuoliai ir 13 naudingumo balų.

„Gebenas mums ir pats sako, kad tiek susitelkęs į gynybą, jog stengiasi nepadaryti taktinių klaidų. Gal jis turėtų būti pavyzdys ir kitiems. Kuo padarysi mažiau taktinių klaidų, kuo daugiau bus galima tavimi pasitikėti, tuo ilgiau žaisi. Žaidimas prasideda nuo gynybos. Nors tai sena teorija, visos čempioniškos komandos pradeda nuo gynybos. Reikia pripažinti, kad jis eina į priekį“, – prieš pat nutrauktą krepšinio sezoną M.Gebeno progresą įvertino Šarūnas Jasikevičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Gebenas

LKL čempionate rungtyniaudamas po 16 minučių, M.Gebenas rinko vid. po 8 taškus (72,2 proc. dvit.), 4,3 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 11,6 naudingumo balo. Pagal naudingumą LKL M.Gebenas „Žalgirio“ gretose buvo ketvirtas.

M.Gebeno pasakojimą apie įdomius „Žalgirio“ legionierių įpročius ir įtemptą situaciją Amerikoje žiūrėkite 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“, kuris portale ir 15min „YouTube“ kanale pasirodys penktadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius