Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05

Ryškiausias Šaro karys – naudingiausias Eurolygos mėnesio žaidėjas

Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtojų titulą užsitikrinusios „Barcelona“ komandos lyderis Nikola Mirotičius išrinktas naudingiausiu turnyro kovo mėnesio žaidėju.
Nikola Mirotičius ir Šarūnas Jasikevičius
Nikola Mirotičius ir Šarūnas Jasikevičius / „Scanpix“ nuotr.

Juodkalnietis, žaidžiantis Ispanijos rinktinėje, buvo sunkiai sustabdomas ir per šešerias rungtynes rinko net po 26,8 naudingumo balo, lenkdamas visus Eurolygos krepšininkus.

30-metis puolėjas padėjo „Barcai“ svečiuose nukauti Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“ ir Milano „Olimpia“ klubus, o namuose katalonai palaužė Vitorijos „Baskonia“ ir Berlyno ALBA. Vienintelį pralaimėjimą „Barca“ patyrė Tel Avive, kur po pratęsimo nusileido „Maccabi“.

N.Mirotičius žaidė ne tik įspūdingai, bet ir neįtikėtinai stabiliai – bent 22 naudingumo balus jis rinko visose rungtynėse, o Tel Avive pakartojo asmeninį sezono rekordą surinkdamas 34 naudingumo balus.

Jo vidurkiai kovą siekė 20 taškų, 7 atkovotus kamuolius, 2 rezultatyvius perdavimus ir 1,3 perimto kamuolio.

Naudingiausiu mėnesio krepšininku šį sezoną jis išrinktas pirmą kartą, tačiau per karjerą tokių prizų puolėjas yra susižėręs ne vieną – du gavo dar atstovaudamas Madrido „Real“ praėjusio dešimtmečio pradžioje ir vieną praėjusiame sezone jau „Barcelona“ gretose.

N.Mirotičiaus vedama ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda su 24 pergalėmis ir 9 pralaimėjimais praėjusią savaitę jau užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone ir per artimiausią kiek daugiau nei savaitę sužinos savo būsimą varžovą Eurolygos ketvirtfinalyje.

Ankstesniais šio sezono laureatais buvo tapęs Marius Grigonis (spalį), Mike'as Jamesas (lapkritį), Nikola Milutinovas (gruodį), Janas Vesely (sausį) ir Nikola Kaliničius (vasarį).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius