Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 12

Š.Jasikevičius – apie L.Lekavičiaus misiją, pasitikėjimą N.Hayesu ir šviežias galvas

Pakankamai retą keturių laisvų dienų tarpą iki rungtynių namuose gavęs Kauno „Žalgiris“ išnaudojo šią galimybę įkvėpti gryno oro. Šarūnas Jasikevičius paleido savo auklėtinius porai laisvų dienų, kad šie grįžtų į „Žalgirio“ areną ir šviežesni, ir taiklesni. Prie priverstinių rokiruočių vis dar besitaikantis „Žalgiris“ už uždarų durų stebuklų neruošia, bet išsprendęs savo didžiausias problemas su geromis išvadomis penktadienį bandys nugalėti „Valencia“ krepšininkus.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Valencia“ | 20:00 | Kaunas

Krepšinio sirgalių mintyse „Valencia“ yra taikinys, pro kurį „Žalgiris“ negali prašauti.

„Na, šituos tai jau privalo paimti“, – pasakytų kiekvienas, neabejingas žaliai baltiems.

Šarūnas Jasikevičius turi ironišką atsakymą tiems, kurie jau žymisi pergalingą varnelė rungtynėms su „Valencia“.

„Reikia laimėti penktadienį, ateis laikas ir reikės laimėti antradienį. O tada vėl penktadienį. Ir taip 10 mėnesių“, – rimtu veidu atsakė „Žalgirio“ strategas.

VIDEO: „Eurolygos diena“: pozityvūs ženklai „Žalgiriui“ ir lietuviai Valensijos radaruose

Europos taurės čempionai dabar yra netgi geresnėje situacijoje nei „Žalgiris“.

Ispanijos klubas su 4 pergalėmis ir 8 pralaimėjimais Eurolygoje dalijasi 14-16 vietas ir lenkia žalgiriečius vienu laimėjimu, kurie su 3-9 kartu su Sankt Peterburgo „Zenit“ dalijasi paskutinėmis 17-18 vietomis.

Kaune Šarūnas Jasikevičius ruošiasi priimti kiek neįprastą priešininką.

Ant Eurolygos parketo šį sezoną išbėgo 14 „Valencia“ krepšininkų ir visi 14 metė tritaškį bent tris kartus.

„Sakyčiau, jie žaidžia kiek skirtingai nei kitos komandos“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bojanas Dubljevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bojanas Dubljevičius

„Valencia“ bokštai Bojanas Dubljevičius (28,6 proc.) ir Mike'as Tobey (29,4 proc.) mėgsta atakuoti iš toli. Jų porininkai baudos aikštelėje Louis Labeyrie ir Maurice'as N'Douras taip pat nesidrovi pagąsdinti metimais iš trijų taškų zonos.

Vienas iš porininkų yra ir buvęs žalgirietis. Į Valensiją iš Stambulo „Anadolu Efes“ persikėlęs australas Brockas Motumas per 15 minučių renka vid. 7,3 taško ir 6,7 naudingumo balo.

Kai reikia, galingo sudėjimo B.Dubljevičius leidžiasi į baudos aikštelę, kur atakuoja 60,7 proc. tikslumu. Su vid. 13,8 taško ir 18,3 naudingumo balo vidurkiu tai yra rezultatyviausias ir naudingiausias „Valencia“ žaidėjas.

VIDEO: „Ginčas“: „Žalgirio“ prabanga žiovauti ir „Ryto“ galimybės

B.Dubljevičiaus egzaminą bandys atlaikyti Jockas Landale'as, kuris žaidžia sėkmingą penkerių rungtynių atkarpą, per kurią rinko vid. 12,6 taško ir po 7 atkovotus kamuolius.

„Valensija yra gerai puolanti komanda, – pabrėžė Šaras. – Jie turi daug opcijų. Jie žaidžia skirtingai nei kitos komandos, nes iš penktos pozicijos bando dažnai ištraukti varžovus toli nuo krepšio su Dubljevičiumi ir Tobey. Jeigu turi mažesnį žmogų, Dubljevičius eina žaisti po krepšiu.

Kai kurių procentai labai neblogi, o kai kurių nelabai geri. Reikia žinoti, ką galime ir ko negalime atiduoti. Žaisti fizinį krepšinį ir stengtis tai daryti ilgesniais tarpais, ko mes dar nelabai padarome.

Jie turi daug opcijų puolime, žaidžia laisvą krepšinį ir mums reikia stengtis tai suvaržyti.“

Statistika aiškesnė nei 2+2 – kai įmetė mažiausiai 80 taškų, „Valencia“ laimėjo visas ketverias Eurolygos rungtynes. Vid. 79,2 taško per mačą renkantys ispanai pagal bendrą vidurkį Eurolygoje rikiuojasi devinti.

„Valencia“ puolimo mašiną užkuria ne tik iš toli pataikantys aukštaūgiai, bet ir NBA čempionas. „Žalgirio“ gynėjams teks vaikyti labai pavojingą metiką Jordaną Lloydą, kuris renka vid. 12,4 taško, bet šį sezoną jau metė 27 taškus į „Panathinaikos“ krepšį , o praėjusiame ture surinko 21 su Madrido „Real“.

Tačiau „Žalgiris“ bandys susitelkti į savo užduotis.

„Dar mums labai svarbus KC Riverso įvedimas į komandą, rotacijų aiškinimasis. Turime stengtis daugiau žiūrėti į save, nes iš savęs prisidarome labai daug klaidų. Tokie ir buvo akcentai šią savaitę, – apie žalgiriečių namų darbus pasakojo Š.Jasikevičius. – Labai svarbu buvo prasivalyti galvas po šitų savaičių. Praleidome dvi dienas be krepšinio. Šviežumas kažkokioje stadijoje irgi yra svarbus. Laukia labai daug rungtynių. Stengiamės ir atsigauti, ir pasitreniruoti.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl kapitono: ar P.Jankūnas dar gali tapti „Žalgirio“ lyderiu?

Daug pozityvių ženklų šiame šešių pralaimėjimų ruože rasti sudėtinga. Bet vienas tokių šviesulių galėtų būti Lukas Lekavičius.

Nesėkmių serijoje gynėjas rinko vid. 11,7 taško, 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir 12,2 naudingumo balo.

Tik Š.Jasikevičius įžaidėjų žaidime žvalgosi daugiau nei tik į asmeninius skaičius. Tačiau treneris įvertino L.Lekavičiaus progresą kai kuriose situacijose.

„Įžaidėjas vertinamas pagal tai, kaip komanda tuo metu funkcionuoja. Jam galioja du kriterijai, – aiškino Šaras. – Aišku, komanda gali funkcionuoti gerai, kai tu pats įmeti. O kai neįmeti, vis tiek reikia vesti komandą į priekį. Jam reikia mažinti tų klaidų skaičių. O puolime jis kažkiek jau randa tas situacijas, kur jis gali nubausti savo floateriais, tritaškiais ar greičiu.

Bet turi būti balansas, kaip ta komanda funkcionuoja, kai esi įžaidėjas ir kaip komanda funkcionuoja imantis daugiau iniciatyvos ir pačiam baigiant atakas.

Lukas turi būti agresyvus kiekvieną kartą, kai turi kamuolį. Kaip ir kiekvienas kitas žaidėjas.“

Gero atakų organizatorių žaidimo Šarui ypač reikės penktadienį. Jauniausias įžaidėjas Rokas Jokubaitis patyrė čiurnos traumą, dėl kurios negalės žaisti 3-4 savaites. Tad L.Lekavičius bei Th.Walkupas liko be atsarginio rato.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Kito žaidėjo agresijos „Žalgiris“ pastaruoju metu turėtų pasigesti.

Nigelas Hayesas vis dar nepagauna žaidimo ritmo. Šį sezoną per vid. 24 minutes legionierius renka vid. 5,7 taško, 3,9 atkovoto kamuolio ir po 5 naudingumo balus.

Bet kitaip nei rodo skaičiai, Š.Jasikevičius mato daugiau gerų N.Hayeso žaidimo bruožų.

„Su juos viskas labai logiška. Dabar jis mėtomas per dvi pozicijas, kuo jis ir pats yra labai patenkintas, ir mes patenkinti, – tikino strategas. – Iškritus iš rotacijos dviem starto penketo gynėjams, bent jau ką mąstėme sezono pradžioje, prasideda rotacijos ir perstumi žaidėjus. Reikia laiko. Reikia laiko, kad viskas susidėliotų.

Nigelas daro labai daug to, ko mes ir norime. Tikrai neblogai ginasi. Ir puolime tikrai prideda iš trečios ir ketvirtos pozicijos, kaip prasiveržimai, centravimas. Tai mums duoda labai didelį fiziškumą, ypač iš trečios pozicijos, kai nėra Edgaro.

Jis tikrai bando į tai įeiti ir pradeda suprasti, kur gali būti efektyvus kaip greitas ketvirtas ir kaip didelis trečias numeris.

Vis dėlto tai yra procesas ir manau, kad jis tą daro. Bet kaip ir visai komandai, jeigu dar užtaikytų, būtų fantastika.“

Taiklių metimų ir geriausios savo žaidėjų fizinės, psichologinės ir meistriškumo formos Šaras dabar laukia labiau nei Kalėdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius