Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 19

Šarą pagyręs Željko Obradovičius: „Mes geri draugai – išeisime kur nors drauge“

Stambulo „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius apkabino Šarūną Jasikevičių viduryje aikštės iškart po finalinės sirenos, bet paliko savo mokinį be pergalės Eurolygos rungtynėse, nors „Žalgiris“ pirmavo 16 taškų. Vėlyvą penktadienio vakarą Eurolygos vicečempionai ištraukė mačą antrojoje dalyje ir nugalėjo 82:75.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

58 serbas krepšinyje yra perėjęs per ugnį ir vandenį – dažniausiai jis juokdavosi paskutinis, tai patvirtina jo titulų sąrašas – 40 įvairių trofėjų, tarp jų devyni Eurolygos čempiono titulai su penkiais skirtingais klubais.

Atrodė, kad šįsyk gali būti kitaip.

VIDEO: Ž.Obradovičius po rungtynių kvies Šarūną Jasikevičių vakarienės

Nebuvo praėjusios nė dvi minutės, kai Ž.Obradovičius paprašė minutės pertraukėlės, kai po Artūro Milaknio dviejų metimų „Žalgiris“ trūktelėjo mačo pradžioje 7:2.

VIDEO: Artūras Milaknis po rungtynių pasveikino Paulių Jankūną su jubiliejinėmis rungtynėmis

Trečią minutę jo veidas jau buvo patamsėjęs bordo spalva, nes treneris rėkė, mojavo rankomis ir baksnojo pirštais į smegenis, nepatenkintas Joffrey Lauvergne'o gynyba.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Ž.Obradovičiaus nervai darsyk sprogo, kai N.Woltersas su bendražygiais pasiuntė Eurolygos vicečempionus į nokdauną antrajame kėlinyje (38:22).

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po pralaimėjimo: „Truputį pametėm galvas“

Ž.Obradovičius ir Š.Jasikevičius stovėjo vienas per kitą per dešimt metrų, bet jų vadovavimo komandai spektaklis buvo labai panašus – abu treneriai dirigavo emocingai lyg per paskutinį koncertą karjeroje, abu spaudė teisėjus, abu palinkdavo prie savo žaidėjų, sėdinčių ant atsarginių suolo ir karštai jiems dėstydavo žaidimo tiesas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Vis dėlto „Fenerbahče“ žvaigždynas negalėjo ilgai likti sutemose. Janas Vesely, Kostas Sloukas surorganizavo savo treneriui spurtą 9:0.

Dideliais galingais žingsniais Stambulo krepšininkai grįžo į rungtynes, o ketvirtajame kėlinyje nulėkė tarsi ant skraidančio kilimo.

„Dvi rungtynių dalys, – mačą apibūdino Ž.Obradovičius. – „Žalgiris“ pradėjo taip, kaip mėgsta – labai agresyviai, keitė greitį, gerai rado erdves ir tikrai nusipelnė pirmauti. Mes pradėjome labai lėtai, prasti sprendimai puolime – buvo labai prasta pradžia.

Gerai, kad mes reagavome. Viskas, ką kalbėjome rūbinėje, vykdėme, dirbome sunkiai. Noriu pasveikinti už nuostabią antrą dalį, o taip pat ir „Žalgirį“ net ir su naujais žaidėjais jie parodė charakterį ir žaidė gerai.“

Ž.Obradovičius teigė, kad ir jis, ir Š.Jasikevičius nervinosi, nes iki tobulo žaidimo trūko – kita vertus, tai sezono pradžia, todėl toks bangavimas logiškas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Željko Obradovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Željko Obradovičius

„Fenerbahče“ subangavo po pertraukos labai stipriai.

„Mes pradėjome žaisti labiau agresyviai, žaidėjai ėmė kalbėtis tarpusavyje“, – pagerėjusią Stambulo komandos gynybą pabrėžė Ž.Obradovičius.

Jis buvo gerai atlikęs namų darbus ir pasiruošęs „Žalgirio“ žaidimui su dviem vidurio puolėjais – Brandonu Daviesu ir Antanu Kavaliausku.

„Tai buvo ne pirmą kartą – jie taip žaidė ir Stambule. Visi bandė vis kitaip – su keturiais perimetro žaidėjai. Šaras atliko savo darbą – kaip visada“, – „Žalgirio“ trenerį, kurį pats yra treniravęs Atėnų „Panathinaikos“ klube pagyrė Ž.Obradovičius.

Jis paliko komplimentu ir naujam „Žalgiriui“, kurio sudėtis pasikeitė per pusę. „Pasikeitė žaidėjai, bet stilius liko toks pats. Šaro – stilius. Daugiau mažiau jie žaidžia, kaip ir praėjusį sezoną, – kalbėjo Ž.Obradovičius. – Aišku, Kevinas Pangosas buvo kitoks įžaidėjas, bet ir Nate'as Woltersas sužaidė gerais rungtynes šįvakar.“

VIDEO: Rezultatyviausias žalgirietis N.Woltersas: skaudu

Galiausiai „Fenerbahče“ treneris užsiminė, kad Kaune turės ir kitų malonių reikalų, ne tik pergalę prieš šeimininkus 15 tūkst. žiūrovų akyse.

„Mes esame geri draugai, mes kažkur išeisime, – paklaustas ar ketina dar susitikti su Š.Jasikevičiumi Kaune nusišypsojo Ž.Obradovičius. – Kai taip gerai sutariame, tai geras laikas pabūti drauge.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius