Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 12

Šarą sužavėjęs intriguojantis „Žalgirio“ generolas, kuriam netinka estiški juokeliai

18-metis „Žalgirio“ talentas Kerras Kriisa jaudinosi prieš jaunimo Eurolygos atrankos etapą Kaune, bet visai be reikalo. Jo diriguojamas „Žalgiris“ iškovojo visas keturias pergales ir dar kelialapį į Eurolygos finalo ketverto kovas Vitorijoje. Pats estas gavo naudingiausio turnyro žaidėjo prizą ir atkreipė „Žalgirio“ sirgalių dėmesį. Jį jau pastebėjo ir Šarūnas Jasikevičius, kuriam smulkus 189 cm ūgio aikštės generolas paliko įdomų įspūdį. „Žalgirio“ vadovus intriguoja įžaidėjo ateitis.
Džiaugsmo akimirkos
Džiaugsmo akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Kriisa jau turi 23?!“ – trečiojo kėlinio viduryje „Žalgirio“ arenos tribūnose garsiai sušuko nustebęs berniukas, visą ANGT turnyro finalą reiškęs pretenzijas, kad jaunuoliai meta per mažai tritaškių.

Kerras Kriisa taip degė, kad „Žalgirio“ arenos operatoriai jau kvietė gaisrinę.

Atsidūręs vienas prieš vieną su Vilniaus „Ryto“ aukštaūgiais, smulkutis 189 cm ūgio gynėjas kratėsi pagalbos ir vienas tvarkėsi su aukštomis kliūtimis.

Jeigu priešininkas palikdavo per daug erdvės, vikrus įžaidėjas bausdavo staigiu tolimu metimu. Vos tik dengsiesi agresyviau bandant nuginkluoti estą trijų taškų zonoje, K.Kriisa savo vikriomis rankomis mesis kamuolį į baudos aikštelę, o ten užtrauks rankinį stabdį ir pašokęs elegantiškai pakrutins tinklelį metimu atsispyręs nuo baudų metimo linijos.

Gynyboje jis įsikabino į koją Augustui Marčiulioniui ir nedavė kvėpuoti legendos sūnui. 16-metis „Ryto“ įžaidėjas buvo neatpažįstamas. Iki turnyro finalo per trejas rungtynes suklydęs vos 5 kartus, finale A.Marčiulionis padarė net 7 klaidas.

„Ryto“ dublerių generolo akivaizdoje K.Kriisa pergalingai suspaudęs kumštį ir kovotojo akimis leidosi į dar vieną medžioklę: tai taškų, tai varžovo, o galiausiai – trofėjaus.

K.Kriisa dominavo jaunimo Eurolygos finale, per 29 minutes pelnęs 27 taškus (4/8 dvit., 4/5 trit., 7/8 baud.), atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 32 naudingumo balus.

Fantastiškas jo pasirodymas nepaliko vilčių „Rytui“ 92:79.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Per tuos kelis esto mėnesius Kaune „Žalgirio“ gerbėjai turėjo mažai progų pamatyti 18-metį užsienietį vilkintį žaliai baltus marškinėlius.

Vidutiniškai po 19 minučių Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujantis ir vos 3,6 naudingumo balo renkantis gynėjas keliskart buvo žybtelėjęs iki 11 taškų, 7 rezultatyvių perdavimų ar 19 naudingumo balų (geriausi sezono rodikliai), tačiau pirmą kartą atvykėliui aidėjo tokie plojimai, kokius jis išgirdo savaitgalį „Žalgirio“ arenoje.

Kai nuaidėjo finalinė turnyro sirena, Kerras ėmė šaukti „Žalgirio“ arenos centre ir broliškai apsikabino Lauryną Vaištarą.

Tai buvo pirmoji jo pergalė prieš „Rytą“ trečiuoju bandymu šį sezoną.

„Saldu“, – neslėpė K.Kriisa, pasiutėliškai šyptelėjęs duodamas interviu būreliui žurnalistų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Tai buvo svarbi pergalė visai „Žalgirio“ jaunimo programai.

Dar vasarą pralaimėję kovą dėl kelių intriguojančių Lietuvos talentų, žalgiriečiai surinko ne tokią talentingą sudėtį kaip „Rytas“. Bet kai iš rikiuotės prieš pat finalą griuvo sostinės bokštas Marekas Blaževičius, svarstyklės išsilygino.

Užuodęs kraują, K.Kriisa nudirigavo „Žalgirio“ jaunimą į principinę pergalę, kuri atvėrė vartus į finalo ketverto varžybas Vitorijoje.

Žalgiriečiai pernai pirmą kartą Eurolygos atrankos „Žalgirio“ arenoje istorijoje neapgynė namų tvirtovės, o pergalės šokiui aikštės centre užleido vilniečius. Šįkart į sceną grįžo „Žalgirio“ vyrukai, kuriuos po finalinės sirenos sveikino pernykštė komanda, nepratęsusi žaliai baltų tradicijos.

„Nemaniau, kad tie derbiai tokie dideli! – stebėjosi jau pusmetį Lietuvoje gyvenantis 18-metis iš Estijos. – Nustebau pamatęs, kad į areną atvažiavo būrys sirgalių iš Vilniaus ir palaikė „Ryto“ komandą. Ir šiaip, susirinko daug žmonių.

Tad pradedu suprasti, kokia didelė ta derbių svarba. Bet jausmas laimėti geras.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

K.Kriisa išsiskyrė iš žaliai baltų stovyklos solidžiu savo žaidimu.

Per vienerias jaunimo Eurolygos atrankos turnyro rungtynes jis pelnė vid. po 19 taškų (60 proc. dvit., 48 proc. trit., 88,9 proc. baud.), atkovojo 3,5 kamuolio, atliko 5,5 rezultatyvaus perdavimo ir rinko po 23 naudingumo balus.

Estas buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketą ir visiškai pelnytai gavo visos atrankos MVP statulėlę.

# Grupės varžybos Min. Tšk. Dvit. Trit. Kam. Perd. Kl. Naud.
1 * Krasnodaro „Lokomotiv“ 24:51 11 1/2 2/6 1 8 5 11
2 * Barselonos „L'Hospitalet“ 23:43 17 1/1 4/6 2 9 3 25
3 * Paryžiaus CFBB 31:35 21 6/9 2/8 6 2 6 24
# Finalas Min. Tšk. Dvit. Trit. Baud. Kam. Perd. Kl. Naud.
4 * Vilniaus „Rytas“ 29:31 27 4/8 4/5 7/8 5 3 3 32

Komandos draugai linksmai trankė įžaidėjui per nugarą ir išstūmė jį aikštės vidurį atsiimti apdovanojimo.

„Malonus įvertinimas. Bet man svarbiausia, kad laimėjo komanda. Komandos pergalė man dabar didesnė“, – tikino K.Kriisa.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Būtent ta komanda leido atvykėliui Kaune pasijausti tokiam savam.

Estas su keliais kitais „Žalgirio“ programos auklėtiniais gyvena „Žalgirio“ komplekse, vadinamojoje buvusioje „Kaustos“ salėje, kur jaunuoliai ir miega, ir žaidžia krepšinį, ir sportuoja, ir kartu leidžia laisvalaikį.

Nors K.Kriisa nebuvo pažįstamas nė su vienu iš jaunųjų žalgiriečių, greitai užmezgė bičiulystę su žaliai baltais.

„Man čia labai patinka! Tikrai! – net nušvito K.Kriisa. – Man labai patinka komandos draugai, treneriai. Visi!

Man patinka mūsų treniruočių salė, gyvenamoji vieta. Aš čia tikrai labai laimingas.

Viskas dėl vyrukų. Jie mane labai palaiko. Čia visi mane priėmė labai labai greitai ir mane tai nustebino.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Anksčiau K.Kriisa siautėjo Estijos krepšinio programose. Pernai jis buvo pakviestas į Bambergo „Brose“ klubą, tačiau ir dėl traumos, ir dėl asmeninių aplinkybių paliko Vokietiją ir grįžo namo.

Tačiau agentai Tadas Bulotas ir Marius Rutkauskas įžvelgė esto žaidime potencialą ir pasiūlė jį „Žalgiriui“. Kauniečiai patikėjo estišku projektu.

„Mano nuomone, „Žalgiris“ nėra Lietuvos rinktinė. Tai klubinis krepšinis ir mes norime užsiauginti klubui gerus krepšininkus.

Pirmiausia renkamės aplink save visus lietuvius, kuriuos galime. Bet visuose profesionaliuose klubuose rasite daug legionierių, todėl nematau problemos, kodėl „Žalgiryje“ negali būti vienas kitas užsienietis, ypač – iš kaimyninės šalies, – sprendimą į „Žalgirį“ pakviesti ne tik Estijos, bet ir Danijos talentą, 24sek paaiškino Robertas Javtokas. – Mes juk vėliau galime uždirbti iš tų talentų.

Isaiah Hartensteino pardavimas „Houston Rockets“ mums atnešė 700 tūkst. eurų. Juk iš tų pinigų mes vėliau galime gerinti sąlygas „Žalgiryje“ augti mūsų jaunimui.

Jeigu čia yra blogis, net nežinau, ką atsakyti.“

K.Kriisa gimė 2001-ųjų sausio 2-ąją jau su krepšininko genais. Jo tėtis Valmo Kriisa – žinomas Estijos krepšininkas, profesionaliai rungtyniavęs net iki 43-ejų. Įdomu, kad vienose Estijos čempionato rungtynėse tėvas žaidė prieš sūnų – tai nutiko prieš porą metų, kai Valmo Kriisai buvo 42-eji, o Kerrui – 16.

Savaitgalį K.Kriisą „Žalgirio“ arenoje su pergale sveikino mama. Tėčio tribūnose nebuvo, bet 18-metis žalgirietis nujaučia, ką šis jam pasakytų.

„Manau, pasakytų toliau mesti į krepšį, – juokėsi jaunasis krepšininkas, netrukus linksmai papasakojęs apie didelį kartų skirtumą. – Žinote, manau, dabar aš suprantu krepšinį daugiau nei tėtis. Juk modernus krepšinis taip greitai evoliucionuoja, o mano tėtis žaidė 9-am, 10-am dešimtmety – tai buvo visai kitas krepšinis (juokiasi.).

Bet jei rimtai, aš priimu jo patarimus ir bandau jais naudotis. Manau, jis manimi labai džiaugiasi.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Džiaugsmo akimirkos

Rimti pokalbiai su treneriu

Iš Estijos Kerras Kriisa atsinešė išraiškingą lyderio savybių bagažą. Visose savo komandose Kerras buvo svarbiausias žaidėjas.

Į Kauną jis atsivežė dar ir pasiutusį charakterį: tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Natūralu, kad patekus į „Žalgirio“ sistemą, kurioje talento gerokai daugiau nei Estijos krepšinio komandose, atvykėliui teko prisitaikyti prie naujo vaidmens.

Lyderiauti pripratusiam vaikinui turėjo būti nelengva. NKL pirmenybėse gaudamas pasireikšti po 19 minučių, K.Kriisa pelno 5,5 taško (40,8 proc. dvit., 26,2 proc. trit.), atkovoja 1,7 kamuolio, atlieka 2,8 rezultatyvaus perdavimo, bet klysta 2,1 karto, ir renka 3,6 naudingumo balo.

Pasitaikė rungtynių, kai Kerras Kriisa prarasdavo kontrolę ir vėliau turėjo pokalbių su dublerių komandos treneriu Mantu Šerniumi.

„Aš jį pažįstu trečią mėnesį, – 24sek sakė lapkričio pabaigoje „Žalgirio“ dublerių komandos vairą perėmęs Mantas Šernius. – Galbūt per tuos tris mėnesius buvo dvi bangos, kai turėjome ne vieną pokalbį. Rodžiau, kur kas kaip, kaip jis neturėtų elgtis, kaip turėtų susivaldyti.

Tikrai turėjome ne vieną rimtą pokalbį po rungtynių ir po treniruotės.

Jis iš savęs yra laukinis. Toks tas krepšinis Estijoje. Matote, Estijoje yra vienas krepšinis, Lietuvoje – kitas, NKL – dar kitoks.

O Kerras dabar turi pažinti aukštesnį lygį. Žinoti, kodėl daromi tam tikri dalykai, kodėl už aikštės ribų jis irgi turi būti lyderis. Ką turi kalbėti, ko negali kalbėti, kiek jis gali kalbėti su teisėjais.

Jis turi užaugti kaip krepšininkas.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Šernius

Bet ne veltui viena Kerro Kriisos stiprybių yra jo krepšinio IQ ir situacijų skaitymas.

Kartais per minutės pertraukėlę M.Šerniui užtenka parodyti vieną užtvarą ir K.Kriisa jau supranta, ką nori pasakyti treneris.

„Daug kam taip ir neišeina to įskiepyti, o jis jau tą turi iš prigimties, – stebėjosi M.Šernius. – Tai labai svarbu.“

Jaunimo Eurolygos atrankos etape Kaune žalgiriečių treneris galėjo atskleisti geriausias K.Kriisos savybes.

Kadangi jo kelyje nebebuvo nei Roko Jokubaičio, nei Mariaus Valinsko, kurie atlieka svarbų vaidmenį „Žalgirio-2“ gynėjų grandyje, K.Kriisa gaudavo pasireikšti po 27,5 minutės.

Pats įžaidėjas 24sek prisipažino, kad nesitikėjo tokios atsakomybės.

Bet su kiekvienomis rungtynėmis 18-mečio rodikliai stabiliai stiebėsi aukštyn, kol galiausiai „Žalgiris“ tapo atrankos nugalėtojais, o komandos vedlys – turnyro MVP.

VIDEO: Eurolygos jaunimo turnyro MVP tapęs K.Kriisa džiaugėsi žalgiriečių pergale

„Šioje komandoje Kerras buvo vienas iš dviejų lyderių, – pasakojo Mantas Šernius. – Pirmiausia, Laurynas Vaištaras yra emocinis kapitonas. Bet Kerras yra krepšinio aikštės kapitonas... Kaip sakoma, aikštės generolas. Tai mūsų komandoje jis buvo generolas.“

„Manau, pirmosiose savo rungtynėse žaidžiau taip, kaip žaisdavau NKL, – šyptelėjo K.Kriisa. – Nesitikėjau, kad mano vaidmuo bus toks didelis, todėl susitelkiau gynybai ir bandžiau daugiau kurti kitiems. Bet kasdien supratau, kad turiu mesti daugiau. Aišku, taip pat kurti komandos draugams ir padirbėti gynyboje.

Ši atranka padėjo man prisiminti, kad galiu pataikyti (šypsosi.).

Kai pasitikiu savimi, aš galiu tikrai gerai pataikyti, mesti metimus staigiai sustojus, kurti kitiems.

Manau, kad svarbiausia buvo tai, jog, mano nuomone, buvau gan agresyvus. NKL aš kartais per pasyvus ir mane lengva uždengti. Dabar žinosiu, ką man reikia daryti ateičiai.

Tik nenoriu jums dabar to sakyti – o tai varžovams bus lengviau mane išanalizuoti (šypsosi.).“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa

Sužavėjo Šarą

Šarūnas Jasikevičius ne kartą užsuko į „Žalgirio“ arenos aikštę pasižiūrėti jaunimo Eurolygos atrankos mūšių.

Penktadienį jis linksmai stebėjo žalgiriečius su savo šeima, o šeštadienį įsitaisė pirmoje parketinių vietų eilėje, kur šnekučiavosi su NBA skautais ir savo agentu.

Š.Jasikevičius patenkintas linkčiojo galva prieš save matydamas ant parketo dominuojantį „Žalgirio“ generolą iš Estijos.

Šį sezoną jis dar nebuvo išsikvietęs esto į pagrindinės komandos treniruotes, nes ten puikiai pritapo „Žalgirio“ dublerių įžaidėjas Rokas Jokubaitis. Tačiau Robertas Javtokas 24sek pasakojo, kad jau greitu metu K.Kriisa gaus ir Šaro pamokų.

„Negaliu kalbėti už Šarą, nes jis priima sprendimus, o mes tik duodame patarimus, – 24sek pasakojo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas. – Bet Šaras žiūrėjo keletą Kerro pasirodymų ir liko sužavėtas. Manau, pabandysime jį keliose treniruotėse.“

„Žalgirio“ vyr. treneris neretai apsilanko ir dublerių komandos mačuose NKL čempionate. Beje, ten žalgiriečiai rikiuojasi devintoje vietoje.

K.Kriisa matė Šarūną Jasikevičių „Žalgirio“ treniruočių centro tribūnose, bet stengėsi pernelyg to nesureikšminti.

„Sėdi treneris, ar ne, mes visada turime žaisti gerai, – 24sek pasakojo K.Kriisa. – Mes susitelkiame rungtynėms, o ne tokioms aplinkybėms, kas sėdi tribūnose. Tiesiog žaidžiame savo žaidimą.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Tačiau K.Kriisa nėra abejingas „Žalgirio“ vardui.

Tai yra antras estiškas projektas „Žalgiryje“ po Siimo-Sanderio Venės, kuris žaliai baltiems priklausė visą dešimtmetį.

„Man žaisti „Žalgiryje“ reiškia labai daug, – 24sek tikino K.Kriisa. – Tai viena geriausių sistemų Europoje. Pernai „Žalgiris“ turėjo puikų sezoną ir buvo trečias Eurolygoje. Kai žaidžiu jaunimo komandoje, mane labai motyvuoja tai, jog pagrindinė komanda žaidžia tokiame aukštame lygyje.“

Tuo tarpu estai susidomėję seka 18-mečio talento žingsnius didžiausiame Baltijos krepšinio klube.

„Estai į „Žalgirį“ žiūri labai gerai. O iš savo internetinio puslapio matome, kiek daug žmonių skaito naujienas apie Kerrą, – 24sek pasakojo buvęs žalgirietis, dabar Las Palmaso „Gran Canaria“ atstovaujantis S.Venė, Estijoje padedantis kuruoti krepšinio naujienų puslapį. – Estija su juo sieja nemažus lūkesčius. Ypač po pastarojo savaitgalio.

Visi žino, kad tėvas buvo geras žaidėjas, ilgai žaidė Estijos rinktinėje, todėl daugelis tikisi, kad Kerras bus panašus į tėvą ar net dar geresnis.

Aš manau, kad jis turi viską, kad taptų neblogu krepšininku.“

„Žalgiris“ tiki esto ateitimi

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas buvo prasitaręs, kad į žalgiriečių rungtynes Eurolygoje kiekvieną savaitę plūsta šimtai estų.

Eurolygos mačuose jie mato K.Kriisą nebent sėdintį pirmoje eilėje už „Žalgirio“ atsarginių suolo. Tai vietos, skirtos „Žalgirio“ dubleriams.

Kaimynai tikisi, kad vieną dieną Kerras išaugs iki patikimo Eurolygos krepšininko. Bet iki tol jam dar teks nueiti ilgą kelią.

Didžiausi K.Kriisos trūkumai – labai smulkus sudėjimas (75 kg), ūgis (189 cm), trumpos rankos ir ne NBA perspektyvų atletiškumas.

Maži gynėjai dabar sunkiai atranda savo vietą po žvaigžde, kai Europos krepšinis orientuotas į vis aukštesnius ir fiziškesnius žaidėjus.

Iš šono lengva patarinėti, kaip perduoti kamuolį, kaip priimti vienokį ar kitokį sprendimą, bet žemi nedidukai gynėjai kartais tiesiog fiziškai nemato aikštės per augalotų ir plačių jų priešininkų rankas ir kūną. Maža to, fizinės savybės dabar brangiai kainuoja ginantis prieš aukštesnius ir stipresnius priešininkus – įžaidėjai vis naudojasi savo pranašumais po krepšiu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kerr Kriisa

Aplinkiniai pastebi, kad 18-metis K.Kriisa galėtų būti dar šiek tiek darbštesnis ir atsidavęs krepšiniui.

Būtent salės žiurkės genas leido kitam „žaliam“ mažyliui Lukui Lekavičiui prasimušti į „Žalgirį“, o vėliau – ir į Atėnų „Panathinaikos“.

„Taip, turime tokių pavyzdžių, kaip Lekavičius, – antrino M.Šernius. – Manau, kad Kerras yra gerame kelyje ir teisingoje organizacijoje. Tik jis turi kiekvieną dieną dar labiau save atiduoti krepšinio aikštėje. Dar daugiau domėtis krepšiniu. Ir augti.

Pamenu, buvau skautas Lietuvos rinktinėje, kurioje žaidė ir Jasikevičius. Tai po kiekvienų rungtynių aš turėdavau jam atnešti rungtynių įrašą. Jeigu neatnešdavau, klausdavo: tai kada atneši?

To aš pasigendu iš Kerro. Jis turėtų daugiau lįsti, analizuoti pats save. Nes kuo aukštesnis lygis, tuo mažesnės detalės laimi. Kaip pirmas numeris, jis turėtų dar labiau lįsti į savianalizę.

Tai vienas iš tokių dalykų. Bet jis gerame kelyje.

Kerras gali gerai gintis, turi gerą krepšinio IQ, metimą... Viskas ko reikia, kad galėtų galvoti apie aukštesnį lygį.“

S.Venė: „Aišku, gal Kerrui šiek tiek trūksta ūgio ar masės, bet matome, kad su darbu viskas įmanoma. Tokių pavyzdžių nemažai tiek Eurolygoje, tiek NBA. Todėl tikimės, kad jis taps geru krepšininku.“

„Mes daug iš jo tikimės, – 24sek neslėpė R.Javtokas. – Matome jį aukštesniame lygyje.

Tik ne paslaptis, kad šiandien Jokubaitis labiau fiziškai pasirengęs nei Kerras. Gal Kerras yra vėlesnio brendimo. Jis rodo aukštą meistriškumą, agresiją ir t.t., bet kūno dar šiek tiek trūksta: kelių kilogramų, fizinės jėgos.

Manau, kitąmet jis žais per dvi komandas. Tik nesu tikras, ar užsienietis galės turėti dvigubą licenciją ir žaisti tiek pagrindinėje komandoje, tiek NKL. Kol kas Lietuvos krepšinio federacija to neleidžia, bet mes to norime ir dėl to kovosime.

Bet norėtume, kad jau kitais metais Kerras temptų dublerių komandą į priekį. Ir taip kartais ateidamas į „Žalgirio“ pagrindinę komandą, kaip šį sezoną ateina Jokubaitis, kitąmet jis žengtų dar vieną žingsnį aukščiau.

Bandome, kad tai būtų „Žalgirio“ lygio žaidėjas. Jis tikrai nėra tas atletas, kuris galėtų lakstyti ir dėlioti NBA. Bet jeigu pasieks „Žalgirį“ ir Eurolygos lygio komandą, manau, tai būtų super.

To mes ir siekiame su visais. Ne su visais pavyksta – vieni vėliau tampa LKL, kiti – NKL žaidėjais, bet imdami kiekvieną žaidėją norime matyti jį rungtyniaujantį „Žalgirio“ komandoje.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

NBA skautai nemato jame NBA potencialo.

K.Kriisa turės nueiti ilgą kelią, kad taptų bent Eurolygos ar gero Europos taurės lygio žaidėju.

Tačiau šioje perspektyvų realizacijos kelionėje K.Kriisa žingsniuoja į priekį, o MVP titulas ir „Žalgirio“ triumfas rodo, kad estas eina gera kryptimi.

„Nesiplanuoju ateities. Mėgstu gyventi šia diena ir kasdien tobulėti. O po mėnesių, metų pamatysime, kur mes būsime“, – neskubėjo gyventi K.Kriisa.

Po žalgiriečių triumfo 18-metis davė bent keturis interviu – anglų ir estų kalbomis. Tokios jau tų MVP pareigos.

Vėliau įžaidėjas skubėjo į rūbinę pas džiūgaujančius komandos draugus.

View this post on Instagram

N O W O R D S N E E D E D. #manokomanda

A post shared by Kerr Kriisa (@kkriisa) on

„Žalia balta! Žalia balta!“ – skandavo „Žalgirio“ sirgaliai, sveikindami jaunimo Eurolygos atrankoje triumfuojančius jaunuosius žaliai baltus.

K.Kriisa dar nekalba lietuviškai kaip jo pirmtakas S.Venė, bet jis jau supranta nemažai pagrindinių žodžių.

„Žalgirio“ tribūnose per visą savaitgalį nenuaidėjo nė vienas kvailas pokštas apie estus ir jų lėtumą. Nes šiam estui netinka estiški juokeliai. Kauniečiai susipažino su juo kaip su „Žalgirio“ aikštės generolu.

VIDEO: „Ginčas“: didžiosios KMT intrigos – sensacijų paieška ir „Žalgirio“ (ne)pažeidžiamumas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius