Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 29

Šaras – apie įsimintinus strategus, N.Calatheso situaciją ir naktį, kai Pau buvo nušvilptas

Šarūnas Jasikevičius per profesionalaus krepšininko karjerą Eurolygos čempiono titulą virš galvos kėlė keturis kartus, o sekmadienio vakarą jis sieks pirmojo, kaip vyriausiojo komandos trenerio, pagrindinio Senojo žemyno klubinio turnyro trofėjaus. 45-erių lietuvio kelyje – geriausią puolimą lygoje demonstruojanti Stambulo „Anadolu Efes“.

Eurolygos finalo tarp „Barcelonos“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ ekipų pradžia – sekmadienį 21.30 val. Lietuvos laiku Kelne.

Šios abi komandos buvo laikomos favoritėmis patekti į Eurolygos finalą, tačiau pusfinalių atomazgose atsidūrė per metimą nuo prarajos.

„Barceloną“ išgelbėjo netaiklus Milano snaiperio Kevino Punterio metimas bei kitoje aikštelės pusėje pergalingą dūrį smogęs Cory Higginsas, tuo metu Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą nužudyti galėjęs Willo Clyburno tritaškis tinklelio irgi neskrodė, nors Maskvos CSKA ekipai pavyko panaikinti net 21 taško deficitą.

VIDEO: Šaras ruošiasi finalui: prisiminė nušvilptą Gasolį Niujorke ir ekstremalius savo trenerių metodus

„Svarba mačo yra didesnė. Manau, kad tai dvi stipriausios komandos Europoje. Pasiruošimas rungtynėms, fiziškumas ir psichologinis pasirengimas finalui turi būti dar didesnis. Tai aukščiausias įmanomas lygis Europoje, koks tik gali būti. Turėsime parodyti tinkamą mentalitetą ir koncentraciją. Svarbiausia, kad aikštėje turėsime būti drąsūs“, – prieš finalą sakė Šarūnas Jasikevičius.

Reguliariajame sezone abu kartus tarpusavio rungtynėse triumfavo Ergino Atamano auklėtiniai. Stambule jie pergalę iškovojo 86:79, Barselonoje – 88:86.

Būdamas krepšininku Šarūnas Jasikevičius iškovojo keturis Eurolygos titulus su trimis skirtingomis komandomis.

2003-aisiais metais jis triumfavo su „Barcelona“, kurią treniravo Svetislavas Pešičius, 2004 ir 2005-aisiais ant aukščiausios pakylos laiptelio Šaras užlipo kartu su Pini Gershonu bei Tel Avivo „Maccabi“, o paskutinį titulą 2009-aisiais jis pasiekė vilkėdamas žalią Atėnų „Panathinaikos“ aprangą, kai komandos vairininku dirbo legendinis Željko Obradovičius.

„Yra smagių istorijų, bet visi treneriai stengiasi paruošti komandą tinkamai. Vienas buvo ypatingai atsipalaidavęs, kitas finalo išvakarėse išvarė mus iš treniruotės, o trečias vis kalbėjo apie taktikas. Tai skirtingos metodikos. Visi treneriai turi savo braižą ir bando paruošti komandas kuo įmanoma geriau“, – sakė Š.Jasikevičius.

VIDEO: Finalo intrigos: ironiška Šaro reakcija į varžovų trenerio pasiskelbimą čempionais

Svarbiu „Barcelona“ ginklu paskutinėse ketvirtfinalio rungtynėse prieš Sankt Peterburgo „Zenit“ bei pusfinalyje prieš Milano „Olimpia“ tapo prieš du mėnesius prie klubo prisijungęs žilabarzdis Pau Gasolis.

41-ąjį gimtadienį liepą minėsianti Ispanijos krepšinio legenda krepšinio dėl pėdos traumos buvo nežaidusi beveik dvejus metus, tačiau į Ettores Messinos vadovaujamos ekipos krepšį centras per 11 minučių įmetė 10 taškų.

15min žurnalistas Donatas Urbonas priminė istoriją, kai prieš 20 metų Šaras vyko į Niujorką gyvai stebėti NBA naujokų biržos ceremonijos, o Pau savo bičiuliui suorganizavo nemokamus bilietus.

Ispanas biržoje pasirinktas buvot trečiu numeriu „Memphis Grizzlies“ organizacijos, tačiau sirgaliai tokį klubo ėjimą pasitiko švilpimu.

VIDEO: Jausminga Gasolio žinutė prieš finalą: tikisi, kad jį stebės anapilin iškeliavęs Kobe Bryantas

„Visada džiaugiuosi dėl nemokamų bilietų į didelius renginius, – šypsodamasis sakė Šaras. – Buvau Niujorke ir klausiau, ar galiu atvykti su draugu ir pažiūrėti, kaip jis bus nušvilptas. Buvo sunku nuspėti, kaip viskas susiklostys, nes į NBA kasmet atvyksta daug jaunų talentų. Pau išsiskyrė mentalitetu, žmogiškumu ir darbo etika. To mes ir tikėjomės, kai jis prieš pora mėnesių atvyko į Barseloną. Supratome, kad jam reikės laiko, kol pajaus aikštelę, perpras komandos draugus ir sistemą. Žinoma, kad jis mums jau davė daug naudos.“

VIDEO: Neįtikėtina: paskutinėmis sekundėmis Šarą į Eurolygos finalą atvedęs metimas

Sekmadienį treneriui iš Lietuvos teks susitikti su kitu bičiuliu, šio sezono Eurolygos MVP bei buvusiu žalgirečiu Vasilije Micičiumi, kuris buvo išrinktas ir naudingiausiu pusfinalio dvikovos prieš CSKA žaidėju.

Serbo sustabdymas finale bus svarbus, bet „Barcelona“ negali koncentruotis tik į jį.

„Manau, kad turime galvoti apie visą komandą. Europos krepšinyje su įvairiomis taktikomis galima išimti vieną žaidėją iš žaidimo, neleisti jam priimti kamuolio, bet puikios komandos turi daug skirtingų ginklų. Ateis kitas žaidėjas ir nubaus tave dar labiau. Tai finalas, bus sunkios rungtynės, bus spurtų ir reikės tinkamai naudoti minutes pertraukėles. Žinoma, kad reikės apsunkti svarbiausių varžovų komandos žaidėjų gyvenimą. Visi to siekia“, – sakė Š.Jasikevičius.

Krepšininko priežiūra gali būti patikėta ir įžaidėjui Nickui Calathesui, kuris pusfinalį patyrė čiurnos traumą, bet finale graikas veikiausiai galės pasirodyti. Kaip teigė treneris, trauma neatrodo tokia rimta.

Tai bus pirmasis Eurolygos finalas, kuriame turnyro nugalėtojai triumfuoti teks tuščioje salėje, nors didžiausioje Vokietijos arenoje „Lanxess“ per koncertus telpa net 20 tūkstančių žiūrovų.

„Suprantame, kokiu laiku gyvename. Mums pasisekė, kad sezonas vyksta, o mes turime darbus. Akivaizdu, kad buvo sunku, bet mums pavyko. Turime tuo didžiuotis, – kalbėjo Šaras. – Sirgaliai yra didelė mūsų gyvenimo dalis. Labai smagu žaisti pilnose arenose. Tokioje arenoje būtų fantastiška žaisti prie 20 tūkstančių sirgalių. Yra kaip yra, mes negalime to kontroliuoti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius