Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 19

Šaras į dvigubą Eurolygos savaitę pasileido su dar vienu pasveikusiu ginklu

Eurolygos reguliarusis sezonas artėja link pabaigos, o Kauno „Žalgiris“ pradeda paskutinę dvigubą savaitę. Antradienio rytą Šarūnas Jasikevičius su kariauna sėdo į lėktuvą ir kilo į Tel Avivą, kur sieks išsaugoti gyvas viltis dar pabelsti į ketvirtfinalio duris.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pirmąsias rungtynes prieš „Maccabi“ kauniečiai namuose laimėjo 80:73. Tada Artūras Milaknis pelnė 16 taškų, pataikęs 4 tritaškius iš 6.

Gruodžio 21-osios vakarą „Žalgiris“ į „Maccabi“ krepšį įskraidino sau neįprastai daug tritaškių – net 11 iš 20.

Ankštoje turnyro lentelėje „Žalgiris“ (11 pergalių ir 15 pralaimėjimų) rikiuojasi 12-oje vietoje. Tel Avivo klubas (12 pergalių ir 14 pralaimėjimų) yra 10-tas.

Aštuntoje vietoje, garantuojančioje vietą atkrintamosiose, yra Pirėjo „Olympiakos“, iškovojusi 13 pergalių ir patyrusi tiek pat pralaimėjimų.

Gera žinia ta, kad į rikiuotę jau pasirengęs sugrįžti Antanas Kavaliauskas. „Antanas vakar treniravosi, tai jis važiuoja. Kiek naudos duos – žiūrėsim“, – prieš skrydį oro uoste kalbėjo Š.Jasikevičius.

Praėjusią savaitę ant parketo žengė ir Nate'as Woltersas, tačiau treneris sako, kad gynėjui dar trūksta ritmo: „Aišku, kaip sakėme, reikės palaipsniui įvesti grįžtančius žaidėjus.“

Nors savaitė dviguba, specialaus pasirengimo žalgiriečiai neturėjo: pirmadienį surengė sunkią treniruotę, o antradienį surengs pratybas Tel Avive.

„Nelabai čia yra laiko treniruotis“, – aiškino Šaras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Kalbėdamas apie būsimus varžovus „Žalgirio“ strategas išskyrė fizines jų savybes: „Gynybinį žaidimą demonstruoja. Komanda, kuri labai aukšta, labai daug siekia. Startinis penketas tikrai įspūdingą turi ūgį, panašiai kaip „Barcelona“. Mobili komanda, buvo rungtynių, kai 40 minučių keitėsi ginamaisiais. Žaisti jų aikštelėje labai sunku.“

Į rikiuotę tik nuo 20-ojo Eurolygos turo sugrįžo 1,88 m ūgio gynėjas Jeremy Pargo, kuris nežaidė pirmosiose „Žalgirio“ ir „Maccabi“ rungtynėse.

„Jis kažkiek kitoks žaidėjas nei Wilbekinas, yra fiziškas, daug veržiasi. Įspūdingai ginasi net ir varžovams išsikeitus, lieka su aukštaūgiais net ir būdamas mažo ūgio. Reikia žaisti savo krepšinį, turime, kur atakuoti, labai svarbu neleisti jiems gerai pasijusti“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšininkai oro uoste
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Krepšininkai oro uoste

Pastaruoju metu vis solidesnius skaičius demonstruoja vidurio puolėjas Tarikas Blackas, paskutinėse šešeriose rungtynėse paeiliui rinkęs dviženklį rezultatyvumą. Šaras aiškino, jog šis žaidėjas daug šansų sulaukia iš komandos gynėjų: „Jis žaidžia gerai, išnaudoja gynėjų veržlumą, kūrybą. Tai „centras“, kuris pats nelabai centruoja, bet puikiai žaidžia su gynėjais ir reikės į tai kreipti dėmesį.“

Ar „Žalgiriui“ antrą kartą šį sezoną pavyks įkąsti atletiškiems Ioannio Sfairopoulo auklėtiniams, pamatysime trečiadienį. Rungtynių Izraelyje pradžia – 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius