Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 13

Šaras nenoriai kalbėjo apie traumuotus žaidėjus: „Tokia jų ir situacija“

Prieš išvyką į Miuncheną Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius neteko dviejų svarbių žaidėjų, tačiau situacijos nedramatizavo: „Turės pasitempti kiti.“
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos čempionams penktadienio dvikovoje su „Bayern“ nepadės čiurnos traumą patyręs pagrindinis įžaidėjas Nate'as Woltersas bei gerą formą demonstravęs atsarginis „centras“ Antanas Kavaliauskas.

„Jie traumuoti. Tokia jų ir situacija. Gydosi. Kiti turi pasitempti. Žaidimo stilius mūsų nesikeis. Rotaciją turime ir reikia eiti į priekį“, – į detales nesileido „Žalgirio“ treneris.

Tačiau prie komandos jau prisidėjo Paulius Jankūnas ir Aaronas White'as, praleidę dėl traumų pastarąsias rungtynes. Dvyliktuke atsilaisvinusias vietas užims į Miuncheną išvykę jaunieji Rokas Jokubaitis ir Erikas Venskus.

„Varžovas yra kylanti Europos krepšinio jėga. Labai fiziška komanda – tiek gynėjų grandyje, tiek ir po krepšiu. Jie jau dabar yra pasiekę įspūdingų pergalių. Manau, kad tai organizacija, kuri turi didelį potencialą ir eis į priekį“, – apie Vokietijos klubą gražiai atsiliepė Š.Jasikevičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nate'as Woltersas

Nuostolių turi ir „Bayern“. Klubui negalės padėti traumą patyręs „centras“ Devinas Bookeris.

„Tai yra vienas rotacijos žmogus, 20 minučių žaidžiantis „centras“. Tikrai atletiškas. Kiti žaidėjai turės pasitempti. Aišku, jeigu jie norės žaisti savo stiliumi. Jie žaidžia dviem sunkiais kraštais, kurie yra 4–5 numeriai. Jie gali žaisti ir „centro“ pozicijoje. Kažką praranda, aišku“, – varžovų netektį komentavo Šaras.

Treneris pabrėžė, kad vienas svarbiausių žmonių Miuncheno komandoje yra įžaidėjas serbas Stefanas Jovičius: „Nuo jo daug kas priklauso, todėl reikia stengtis, kad jis kuo mažiau organizuotų žaidimą. Reikia, kad jis nesurastų kitų žaidėjų, pavyzdžiui, Petterio Koponeno, kuris gali pataikyti iš toli. Tai aukšto lygio komanda.“

„Žalgiris“ su „Bayern“ susikaus penktadienį Vokietijoje 21 val. 30 min. Lietuvos laiku. Abi komandos turi po 5 pergales ir 6 pralaimėjimus bei dalijasi 8–10 vietas.

Kauno ir Miuncheno klubai istorijoje Eurolygoje buvo susitikę dukart ir abu kartus 2014 metais pergales šventė „Bayern“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius