Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 26

Nepagailėjo nei Šaras, nei rekordinis Rokas: „Žalgiris“ sutriuškintas Barselonoje

Kauno „Žalgiriui“ pergalių serijos Eurolygoje pratęsti nepavyko. Išvykoje rungtyniavę Lietuvos čempionai 73:96 (17:24, 21:28, 20:23, 15:21) nusileido Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamai „Barcelona“ ekipai, kurią į priekį vedė fantastiškas rungtynes sužaidęs Rokas Jokubaitis.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Prieš rungtynes, per pertrauką ir po finalinės sirenos – aktualiausių įvykių aptarimas specialioje 15min laidoje „Karštom pėdom“.

Rungtynių pradžia buvo nebloga žaliai baltiems, kurie po Manto Kalniečio tritaškio ir Tylerio Cavanaugh gražaus epizodo po krepšiu įgijo persvarą 11:5. Šaras sušaukė pasitarimą ir „Barca“ atgijo – spurtavo 14:4 ir po pirmojo kėlinio šeimininkai buvo priekyje 24:17.

Jau pačioje antrojo ketvirčio pradžioje skirtumas tarp komandų tapo dviženklis, o puikiai į rungtynes įėjo nuo suolo pakilęs Rokas Jokubaitis. Prieš savo buvusią komandą rungtyniavęs jaunasis talentas skirstė vieną perdavimą po kito, vien iki pertraukos šešiskart asistavo komandos draugams, o „Žalgiris“ į didžiąją pertrauką iškulniavo atsilikdamas 38:52.

Trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ sugebėjo kurį laiką laikytis koviniu atstumu, bet tuomet Rolandas Šmitas ir Rokas Jokubaitis įkrėtė po tritaškį ir skirtumas išaugo iki 19-kos (56:75). „Žalgirio“ gretose Eurolygoje debiutavo ir Regimantas Miniotas.

VIDEO: Barselonoje – „Žalgirio“ sirgalių skanduotės, zelando šokis ir Šaro šypsena

Ketvirtas kėlinys jau tebuvo formalumas rungtynėse, bet jo metu rekordus Eurolygoje gerino R.Jokubaitis.

VIDEO: Roko Jokubaičio komentarai po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“

Nuostabias rungtynes sužaidęs Rokas per 22 minutes pakartojo rezultatyvumo rekordą Eurolygoje – pelnė 15 taškų (2/4 dvit., 3/3 trit., 2/2 baud. met.). Taip pat jis pagerino rezultatyvių perdavimų rekordą – net 7 kartus asistavo komandos draugams. Atkovojo 21-rių lietuvis 2 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas, pats prasižengė 3 kartus, 3 kartus suklydo ir baigė rungtynes su 20 naudingumo balų taupyklėje.

VIDEO: Jokubaičio karjeros šou: Kauno „Žalgirį“ baudė nuostabus Roko žaidimas

„Žalgirio“ komandoje rezultatyviausias buvo 13 taškų pelnęs Tai Websteris, Marekas Blaževičius pridėjo 10 taškų.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus pokštas Mareko Blaževičiaus interviu metu

Kauniečiai pataikė 56 proc. dvitaškių (19/34) ir 30 proc. tritaškių (6/20). „Barca“ iš arti atakavo 61 proc. (19/31), iš toli – net 54 proc. (14/26) tikslumu.

„Barca“ išdalino net 27 rezultatyvius perdavimus, kai žalgiriečiai – tik 12. Kovą dėl kamuolių Šaro auklėtiniai laimėjo 25:22.

Katalonijos milžinas (10-2) po pergalės pakilo į pirmąją vietą Eurolygoje, „Žalgiris“ (2-10) rikiuojasi paskutinis.

Jure Zdovco auklėtiniai kitas rungtynes žais gruodžio 2-ąją (ketvirtadienį) namuose prieš Vitorijos „Baskonia“ komandą.

„Barcelona“: R.Jokubaitis 15 (3/3 trit., 7 rez. perd., 20 naud. bal.), P.Oriola 13 (9 atk. kam., 5 rez. perd., 25 naud. bal.), N.Hayesas-Davisas 12, N.Mirotičius 11, S.Šanli 9, S.Martinezas 8.

„Žalgiris“: T.Websteris 13, M.Blaževičius 10, M.Kalnietis (4 rez. perd.), T.Cavanaugh ir Z.Dragičius po 9, L.Lekavičius ir J.Strelniekas po 6, E.Ulanovas 5 (6 atk. kam.).

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus komentaras po rungtynių su „Žalgiriu“

Rungtynių eiga. „Barcelona“ – „Žalgiris“

Ketvirtas kėlinys. „Barcelona“ – „Žalgiris“

40 min. Rungtynės baigėsi. Ačiū už pamokas, Rokai ir Šarūnai.

38 min. Į aikštę Š.Jasikevičius sumetė jaunimėlį, kuris kaupia patirtį Eurolygoje.

33 min. Šaras pasinaudojo iššūkio taisykle, paprašė peržiūrėti J.Nebo pražangą ir žalgiriečiui fiksuojama nesportinė. R.Jokubaitis dar pridėjo tritaškį. Atsilikimas jau 21 taškas – 62:83.

32 min. N.Hayesas-Davisas smeigė tritaškį labai svarbiu momentu. „Žalgirio“ atsilikimas vėl didėja – 62:78.

31 min. L.Lekavičius kėlinį pradėjo dvitaškiu, T.Websteris pridėjo du baudų metimus – 62:75.

Trečias kėlinys. „Barcelona“ – „Žalgiris“ 75:58

29 min. Prarastas kamuolys ir R.Jokubaitis baudžia tritaškiu. Skauda mums, Rokai – 56:75.

28 min. Ech... Pataikė tritaškį R.Smitas ir kauniečių atsilikimas vėl didėja – 56:72.

27 min. L.Lekavičius išprovokavo N.Hayeso pražangą, o Šaras piktas. Kauniečiai laikosi koviniu atstumu – 56:67.

26 min. E.Ulanovas pataisė netikslų metimą, o kitoje aikštės pusėje išprovokavo varžovo pražangą kovojant dėl kamuolio – 54:67.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Pernai N.Hayesas-Davisas buvo išnaudojamas gynybai prieš aukštaūgius, o šiemet Šaras jį mato kaip mažiukų gaudytoją. Įdomu stebėti, kaip trepsi 203 cm puolėjo kojos gaudant tokius vikrius žaidėjus, kaip Janį Strelnieką ar Tai Websterį.

23 min. S.Šanli drebino krepšį dėjimu, o M.Kalnietis pataikė atsilošdamas – 48:60.

22 min. Startavo antroji rungtynių pusė. M.Blaževičius sumetė baudų metimus, bet S.Šanli pataikė tritaškį. Jam Marekas atsakė dar vienu dvitaškiu – 44:55.

Antras kėlinys. „Barcelona“ – „Žalgiris“ 52:38

19 min. L.Lekavičius smeigia tritaškį per varžovų aukštaūgį – 36:52.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Nigelas Hayesas-Davisas per interviu 15min kaltino save dėl nesiimamos iniciatyvos ir mažo metimų skaičiaus bei žadėjo pasitaisyti. Buvęs žalgirietis laikosi savo žodžio – dar antrajame kėlinyje jis jau pasiekė savo atliekamų metimų vidurkį (4) ir pelnė 7 taškus.

18 min. „Palau Blaugrana“ euforijoje – Nicolo Laprovittolos tritaškis vis labiau tolina „Barcą“ (47:30).

16 min. Pierre'as Oriola žaidžia sezono rungtynes – „Barcos“ kapitonas pelnė jau 8 taškus ir gramzdina „Žalgirį“ (40:27).

14 min. M.Kalnietis prieš tai prasižengė prieš tritaškį metantį K.Kuricą, bet dabar tą pačią klaidą kartoja ir Z.Dragičių subaudavęs „Barcos“ snaiperis. 34:25.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Nemalonumai „Žalgiriui“ – M.Kalnietis užsidirba trečią pražangą ir nunarinęs galvą sėda ant suolo.

14 min. J.Zdovcas neištveria ir griebiasi antrosios pertraukėlės – skirtumas tarp komandų rekordinis (34:23).

13 min. Keturi iš eilės Tai Websterio taškai leidžia laikyti „Žalgiriui“ galvą virš vandens – 29:23.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Rokui Jokubaičiui žengus į aikštę rezultatas buvo 5:11. Po 10 minučių – jis jau 29:19. Katalonai turbūt jau pamiršo, kad ši komanda dar turi ir Nicką Calathesą, kuris, beje, nežais artimiausias šešias savaites.

12 min. S.Martinezas po penktojo R.Jokubaičio rezultatyvaus perdavimo pataikė tritaškį, „Barcos“ persvara padidėjo iki dviženklės – 29:19.

Pirmas kėlinys. „Barcelona“ – „Žalgiris“

10 min. „Žalgirio“ atakos ima strigti, R.Jokubaitis jau išdalinęs keturis rezultatyvius perdavimus. K.Kuričius spurtu 13:2 uždarė kėlinį. Kauniečiai atsilieka – 17:24.

8 min. „Barca“ perima rungtynių vadeles į savo rankas – 20:17.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
„Žalgirio“ sirgaliai bandė sutrikdyti Š.Jasikevičių per minutės pertraukėlę skanduodami jo vardą, bet patyrusio vilko iš vėžių tai neišmušė: surikiavęs komandą Šaras dabar mėgaujasi „Barcos“ spurtu 14:4.

7 min. M.Kalnietis gana grubiai sustabdė R.Jokubaitį, bet iškart atsiprašė jaunojo tautiečio.

6 min. R.Jokubaitis išnarino čiurnas T.Cavanaugh ir pataikė iš toli, bet M.Kalnietis amerikietiškojo futbolo stiliumi perdavė kamuolį per visą aikštę J.Strelniekui, o šis pelnė taškus. K.Kuričius pridėjo ir dar vieną „Barcos“ tritaškį. Taškų vakarėlis, o priekyje kol kas „Žalgiris“ – 15:14.

5 min. N.Mirotičius po pertraukėlės smeigė tritaškį, o M.Blaževičius pataikė iš po krepšio – 13:8.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Mantas Kalnietis pasirūpina, kad su kiekvienu aikštėje esančiu žalgiriečiu pliaukšteltų delnais – komandos veteranas, kaip ir visi 500 žaliai-baltų tribūnose, labai patenkintas dėl puikios „Žalgirio“ pradžios, kuri verčia Šarą prašyti pertraukėlės.

4 min. M.Kalnietis! Trys taškai! T.Cavanaugh maudo varžovą po krepšiu. Lietuvos čempionai priekyje – 11:5.

3 min. Z.Dragičius dar du taškus surinko sumesdamas du baudų metimus. O štai N.Laprovittola iš toli metė taip, kad kamuolys net lanko nepalietė – 6:5.

2 min. Z.Dragičius pelnė du taškus. N.Mirotičius taranavo M.Blaževičių, bet pražanga fiksuojama žalgiriečiui. Tiesa, pataikė jis tik vieną baudos metimą, kauniečiai priekyje – 4:3.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Marekas Blaževičius prieš rungtynes draugiškai apsikabino su Nigelu Hayesu-Davisu, o jau pirmoje atakoje įmetė puskablį per buvusį komandos draugą ir palydėjo jį rėkdamas amerikiečiui į veidą. Draugysčių prasidėjus mačui nelieka.

1 min. M.Blaževičius įveikė N.Hayeso gynybą ir pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Jam dvitaškiu atsakė ir N.Laprovittola – 2:2.

Starto penketai:

„Žalgiris“: Mantas Kalnietis, Janis Strelniekas, Zoranas Dragičius, Tyleris Cavanaugh, Marekas Blaževičius.

„Barcelona“: Nicolas Laprovittola, Kyle'as Kuričius, Nigelas Hayesas-Davisas, Nikola Mirotičius, Sertačas Šanli.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Prieš rungtynes – ir lietuviški pranešimai arenoje. Lietuviškas moteriškas balsas pasisveikino su „Žalgirio“ sirgaliais, o po audringų ovacijų priminė jiems, kad kaukių dėvėjimas – privalomas.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Žalgiriečiai šį vakarą Barselonoje nesijaus vieniši. „Palau Blaugrana“ tribūnose vis labiau ryškėja žalia spalva – iš viso jose turėtų susėsti apie 500 žaliai-baltų. Tai, kad kovą už aikštės ribų „Žalgirio“ sirgaliai yra pasiruošę laimėti, jie įrodė komandoms įbėgus į aikštę, kai pasitiko savo numylėtinius garsiomis ovacijomis. Nusimato gražus mūšis ir aikštėje, ir tribūnose.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Barselonoje
Sveikinuosi iš Barselonos! Čia šį vakarą labai gerai pažįstamus veidus pamatysite ne tik su žaliai-balta apranga, pilna jų bus ir varžovų stovykloje. Tiesa, vieno buvusio žalgiriečio „Barcelona“ neturės – Šaras sutiko išleisti Brandoną Daviesą į Ugandos rinktinę, taip pat šįvakar žaisiančią pasaulio čempionato atrankos lango rungtynes. Nebus Barselonos klube ir Cory Higginso, Nicko Calatheso bei Alexo Abrineso. Gal tai šansas „Žalgiriui“ pričiupti vienus Eurolygos lyderių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius