Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 30

Šaras uždėjo apynasrį R.Giedraičiui, o „Barca“ stebuklingai išsigelbėjo Vitorijoje

Šarūno Jasikevičiaus parengtas gynybinis planas neleido kvėpuoti vienam rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų Rokui Giedraičiui, o „Barcelona“ (5-1) stebuklingai nugvelbė pergalę iš Vitorijos „Baskonia“ (2-2) ekipos – 72:71 (20:19, 19:18, 19:19, 14:15).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Barca“ atsirevanšavo už ankstesnę nesėkmę šį sezoną, kai „Baskonia“ laimėjo pirmąjį šių komandų tarpusavio mūšį Ispanijos ACB lygoje 82:71.

Rungtynių likimas sprendėsi itin permainingame ketvirtajame kėlinyje.

Pirmą ir antrą kėlinį 1 taško skirtumais laimėję Šaro auklėtiniai trečiajame jau buvo benurūkstantys į priekį – likus 3 minutėms „Barca“ pirmavo 56:48. Bet tuomet tarsi sustojo.

Per kitas 8 minutes „Baskonia“ pelnė 21 tašką, o „Barca“ – tik 2, ir situacija apsivertė aukštyn kojomis – baskai pabėgo dviženkliu skirtumu 69:58.

Ypač įspūdingai Vitorijos komanda sužaidė pirmąsias penkias ketvirtojo kėlinio minutes, kurias laimėjo 13:0.

Košmarišką katalonų atkarpą, kai net 7 minutes nepelnė taškų, galiausiai tritaškiu nutraukė Alexas Abrinesas, o „Barca“ pakilo į šturmą, galiausiai pasibaigusį sėkmingai.

Katalonai staigiai nukirpo varžovų pranašumą iki taško likus žaisti minutę (70:71), o baskai po minutės pertraukėlės tiesiog padovanojo kamuolį varžovams aikštės viduryje, kuo pasinaudojęs A.Abrinesas įkrovė į krepšį ir išvedė savo komandą į priekį – 72:71.

Paskutinėje atakoje baskai dar turėjo du šansus, bet Pierria Henry likus 2 sekundėms nepataikė po prasiveržimo, o Aleco Peterso bandymą blokavo Nikola Mirotičius ir Šaro kariauna iškovojo pergalę rungtynėse, kurias pats Š.Jasikevičius pavadino „keistomis“.

R.Giedraitis iki šių rungtynių turėjo net 19,3 taško vidurkį ir pagal jį visoje Eurolygoje buvo antras.

Vis tik prieš katalonus jo sąskaitoje per 18 minučių atsidūrė tik 4 taškai (1/3 dvit., 0/1 trit., 2/2 baud.), vienas perimtas kamuolys, viena klaida, 5 išprovokuotos pražangos ir 6 naudingumo balai.

Epizodiškai ant parketo pasirodė ir kitas baskų lietuvis Tadas Sedekerskis, daugiau vykdęs gynybines užduotis ir per nepilnas 4 minutes pelnęs 1 tašką (1/2 baud.) atkovojęs 2 kamuolius, po sykį prasižengęs ir pats išprovokavęs pražangą bei surinkęs 2 naudingumo balus.

Iškovojusi ketvirtąją pergalę iš eilės bei penktąją iš viso „Barcelona“ pasivijo Kauno „Žalgirį“. Dabar šios dvi komandos – Eurolygos lyderės.

„Baskonia“: Zoranas Dragičius 15, Achille Polonara 14, Youssoupha Fallas 11, Tonye Jekiri 10 (6 kld.), Pierria Henry 8 (8 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 18 (7/10 dvit., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), Brandonas Daviesas 12, Alexas Abrinesas 10, Kyle'as Kuricas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius