-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 22

Šaro kritikos sulaukę „Žalgirio“ žaidėjai sutrikę ieško pralaimėjimų ruožo priežasčių

Tai buvo liūdnas vaizdas „Žalgirio“ rūbinėje. Joje spengė tyla, kaip ir „Žalgirio“ arenoje, kai 14 tūkst. liudininkų suvokė, kad kauniečius tuoj nuskriaus ir viena Eurolygos autsaiderių Belgrado „Crvena zvezda“. Kitaip nei galbūt kai kurie kiti varžovai, šį kartą varžovai ne talentu, o plienine gynyba supančiojo „Žalgirį“ 61:59.

Zachas LeDay susigriebęs už galvos ilgai sėdėjo „Žalgirio“ rūbinėje.

Įspūdingą formą sezono pradžioje demonstravęs aukštaūgis per trejas pastarąsias rungtynes gavo pasireikšti tik vid. po 16 minučių, per kurias rinko po 8 taškus ir 2 atkovotus kamuolius. Šiame keturių pralaimėjimų ruože neatpažįstamas ne tik jis.

Visi žalgiriečiai erdvioje „Žalgirio“ arenos rūbinėje sėdėjo panarinę galvas.

Kai anksčiau vienas kitas žalgirietis dar surėkdavo per visą rūbinę, kai kažkas užlipdavo ant „Žalgirio“ logotipo rūbinės viduryje, tai šį kartą jau niekas nebesaugojo garbingo simbolio.

„Žalgirio“ pasididžiavimą ėmė trypti ir priešininkai aikštėje, pasiuntę žaliai baltus jau į keturių pralaimėjimų ruožą. Šarūno Jasikevičiaus eroje tokį žaliai balti išgyveno tik du kartus – praėjusį sezoną, kuriame vėliau prireikė stebuklingo išsigelbėjimo, ir pirmaisiais 30-ies rungtynių Eurolygos metais, kai „Žalgiris“ nepateko į atkrintamąsias varžybas.

„Blogai, kokios gali būti išvados. Dvejos rungtynės iš eilės namie ir du pralaimėjimai... Tai blogai. Dar blogiau, kaip žaidėme: ir detalės, ir intensyvumas, ir agresyvumas – viskas ne to lygio. Atrodo, kad treniruotėse ginamės agresyviau. Reikėtų tai atsinešti iš treniruočių į rungtynes ir galbūt tada būtų geriau“, – savo žodį tarė Paulius Jankūnas.

VIDEO: Nepatenkintas P.Jankūnas: blogai

Dar praėjusiame mače su Atėnų „Panathinaikos“ kapitonas įžengė į garbingą 3000 taškų Eurolygoje pelniusių žaidėjų klubą, kuriam priklauso tik dar trys kiti krepšininkai, bet tai, be abejo, P.Jankūno dabar visai nedžiugina.

Kritikos „Žalgirio“ senbuviams pažėrė ir Šarūnas Jasikevičius.

„Labai daug teisinu naujokus, bet jau irgi praėjo daug mačų ir treniruočių, kad jau užtenka teisinti. Veteranus teisinti iš viso nėra tikslo“, – pyko treneris.

Jis bando būti kantrus su naujokais, nors jau nori greitesnių jų išvadų. Bet daugiau jis laukė iš patyrusių žalgiriečių, kurie puikiai žino sudėtingą „Žalgirio“ sistemą.

„Gal bijome išsibauduoti, nes su baudomis turime problemų. Treneriai reikalauja prasižengti tam tikromis situacijomis atakai sustabdyti, bet per treniruotes lyg ir viskas gerai, o rungtynėse kažkodėl nebauduoja. Nežinau, ar neišeina, ar nepavyksta... Detalių išpildymas. Kaip treneris kartojasi po kiekvienerių rungtynių, detalių išpildymas ir žaidimo plano laikymasis. Kartojamės, bet tik tai mus stabdo“, – pridūrė P.Jankūnas, antrą kartą šį sezoną mačą pradėjęs starto penkete ir per 20 minučių pasižymėjęs 2 taškais bei 7 atkovotais kamuoliais.

„Žalgiris“ prieš tai tris pralaimėjimus patyrė sudegęs gynyboje. Varžovai į kauniečių krepšį suversdavo vidutiniškai net 87,3 taško per vakarą. Šį kartą „Crvena zvezda“ įmetė net 26 taškais mažiau nei pražūtingas vidurkis, bet koją pakišo klaikus puolimas.

„Žalgiris“ sukrapštė vos 59 taškus, pataikė tik 20 metimų iš 56 (34 proc.) ir atliko tik 12 rezultatyvių perdavimų bei padarė 10 klaidų.

„Laisvumo. Kai blogai giniesi, tai po to ir puolime sunku. Jei gerai susigintume, susirinktume kamuolius ir po to gal nubėgtume į greitą puolimą. Gal atsirastų lengvesnių taškų. Mes kažkokie susikaustę. Nesakau, kad nesistengiam – stengiamės, einam ir žaidžiam. Bet yra kažkoks susikaustymas“, – nerimavo P.Jankūnas.

VIDEO: Šarūno Jasikevičiaus interviu po rungtynių su Belgrado „Crvena Zvezda“

Kitas „Žalgirio“ rūbinės veteranas Artūras Milaknis ilgai rinko mintis.

„Nežinau... – paklaustas apie pralaimėjimo išvadas, 15min sakė A.Milaknis. – Kažkaip neužsikūrėme. Lyg ir pradžia buvo nebloga, kaip ir planavome – išėjome su energija. Kažkur gynyboje vykdėme tą planą, bet kažkur pametėme po vieną klaidelę tai ten, tai ten. Tiek vienas, tiek kitas daro gynybos sistemos klaidą... Nežinau... Kažkas...“

Jis pridūrė, kad „Žalgirio“ puolimas vietomis statiškas.

„Nemanau, kad varžovų gynyba buvo kažkokia ypatinga. Puolime tas kamuolys kartais nevaikšto. Kartais suvaikšto tikrai gerai, užsukam. Veržiamės, atmetam, vyksta metimas. Tik pataikymas nebuvo geras. Bet kartais puolimas būna gan statiškas. Kažkas žaidžia, mes kažkur stovim, žiūrim... Bet buvo planas ir nėjome ten su kamuoliu, kur reikėjo, – sakė A.Milaknis. – Bandome žaisti komandiškai iki to tikro metimo, paieškoti. Būna, varžovai kažkur susikeičia, pavėluoja, palieka. Bandom, ieškom tų pranašumų, bet dabar ta pralaimėjimų serija netrumpa ir galbūt viskas dedasi.

Norisi to oro gurkšnio. Gaila tokių rungtynių. Manau, viskas pasikeistų ir apsiverstų, kai gautume tą tokį šviežesnį.“

35-ąją minutę Milas pataikė pirmąjį savo tritaškį po keturių netaiklių bandymų ir pratrūko su visa „Žalgirio“ arena lyg penkias minutes buvęs po vandeniu ir pagaliau išnėręs.

„Žalgiris“ išsiveržė į priekį 56:53 ir jau atrodė, kad išplėš tą brangų tašką. Bet kauniečiai krito. Vienas kitas neatkovotas kamuolys po savuoju krepšiu, vienas kitas pramestas geras metimas ir vienas kitas minkštesnis momentas kainavo žalgiriečiams pergalę. Ir dar kartą.

„Išpildymas. Kamuolys nejudėjo. Mažos detalės, su kuriomis dirbame treniruotėse. Kiekvieną dieną ties tuo dirbame“, – pagrindines pralaimėjimo gaires braižė Jockas Landale'as.

VIDEO: Nusivylęs A.Milaknis apie stringantį Žalgirį: Nežinau...

Jis pats negailėjo sau kritikos už tam tikrus skausmingus momentus, kurie siuntė varžovus rinkti lengvų taškų.

„Mes turėjome laimėti. Pralaimėjimai pradeda vis labiau skaudėti. Daug dalykų nepavyko. Puolimas visai nesiklijavo. Gynyboje atlikome visai neblogą darbą, bet atkovoti kamuoliai – blogai, puolimas – blogai. Turime kažkaip viską išsiaiškinti, nes po keturių pralaimėjimų iš eilės skauda“, – graužėsi J.Landale'as, pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 6 kamuolius.

VIDEO: J.Landale’as pyko ant savęs: žaidžiau šūdinai

Žalgiriečiai dairosi šviesos tunelio gale. Galbūt ją pamatys Berlyne – kitos savaitės rungtynėse su ALBA.

Galbūt ją su žibintu atneš naujokas KC Riversas, kuris artimiausiu metu prisijungs prie „Žalgirio“ treniruočių.

„Reikia dirbti, dirbti dar daugiau. Mokytis, dėtis į tas galvas. Naujokai stengiasi, mokosi. Mes, atrodo, viską žinome, bet rungtynėse ne visada pavyksta tą išpildyti šimtu procentų. Neišpildome pakankamai, kad pasiektume pergalę. Reikia kažkaip stumtis žingsnis po žingsnio, kad sumažėtų klaidų skaičius, o gerų sprendimų padidėtų“, – situacijos sprendinių ieškojo A.Milaknis.

VIDEO: Tuščiais puolime šaudęs „Žalgiris“ nusileido ir „Crvena Zvezda“ klubui

„Jeigu atvirai, mes stringame bendrame kontekste. Žaidžiame sistemoje, kuri jau yra pasiteisinusi. Tiesiog ji dabar mums neveikia. Turime viską geriau išpildyti“, – sakė J.Landale'as.

Paklaustas, ar naujoko atėjimas gali įnešti į žaidimą naujų spalvų ir tai galėtų būti išeitis iš sunkios padėties, J.Landale'as skubėjo pabrėžti svarbų dalyką.

„Mes turime puikią komandą! Nėra priežasties, kodėl tai galėtų neveikti, – įsitikinęs J.Landale'as. – Mes tiesiog turime išsiaiškinti, kaip geriau išpildyti planą ir būti fiziškesniems. Mes jauna komanda. Esame antra jauniausia Eurolygoje. Tačiau negalime taip žaisti – turime būti kietesni, dar daug kur klystame. Viskas susideda į fiziškumą. Aš pats tikrai susimoviau ne kartą...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius