Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 23

Sezono pratęsimu netikintis L.Datome: „Jei žaisime be žiūrovų, vadinasi, problema nedingo“

Europos krepšinis įstrigęs COVID-19 pandemijos įšale, o neseniai keturis koronaviruso infekuotus žaidėjus atradusios Stambulo „Fenerbahče“ ekipos legionierius Luigi Datome teigia, kad sezonas gali tęstis tik tokiu atveju, jei visi žmonės Senajame žemyne jausis saugiai ir laisvai.
Luigi Datome
Luigi Datome / Euroleague.net nuotr.

„Fenerbahče“ dar prieš aštuonias dienas 84:75 pranoko Bursos „Tofaš“, tačiau netrukus Turkijos lyga tapo paskutiniąja Europoje, sustabdžiusia nacionalines pirmenybes.

Dvejos Eurolygos rungtynės šį sezoną buvo žaidžiamos už uždarų durų – Milano „Olimpia“ namuose susikovė su Madrido „Real“, o „Valencia“ priėmė tą pačią „Olimpia“.

„Jei žaidi be sirgalių, vadinasi, kad problema dar egzistuoja. O jei problema yra, tuomet nėra tikslo žaisti. Mano nuomone, sezonas gali tęstis tik prie sirgalių ir normalių kelionių, kai viskas stos į savas vėžes“, – sakė 32-ejų L.Datome.

Italas yra Eurolygos žaidėjų asociacijos prezidentas, pasidalijęs mintimis ir apie krepšininkų atlyginimus, vykstant nenumatytai krepšinio pauzei.

„Tai yra akivaizdus teisinis ginčas. Kaip ELPA prezidentas, aš suprantu situaciją. Manau, kad susėsti prie bendro stalo su Eurolyga ir kalbėti apie situaciją būtų geras ir teisingas dalykas. Jei sezonas neatsinaujins, kaip, manau, ir bus, tuomet turėsime rasti kompromisą“, – sakė L.Datome.

Gimtoji L.Datome Italija labiausiai kenčia nuo COVID-19 pandemijos, kuri pasiglemžė jau 5476 gyvybes, o dar 59 138 žmonės yra infekuoti viruso.

Eurolyga neribotam laikui sustabdė turnyrą, tačiau tikėdama, jog sezonas dar bus pratęstas, ji svarsto įvairius variantus – nuo šuolio iškart į atkrintamąsias iki žaidimo birželio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius