-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 15

Skaudžiausius skaičius išskyręs M.Schilleris sulaukė rusų klausimo apie neįprastą veiksmą

Martino Schillerio pasisvečiavimas Rusijoje baigėsi liūdnai. Kauno „Žalgiris“ penktadienį pralaimėjo antram rusų klubui per tris dienas – šį kartą Sankt Peterburgo „Zenit“ (73:85), o spaudos konferencijoje žalgiriečių strategas sulaukė klausimų ne tik apie rungtynes, bet ir Europoje neįprastą jo metodiką.

M.Schillerio rungtynių apibendrinimas buvo išsamus ir labai tikslus.

„Manau, tai buvo labai sunkios rungtynės abiem komandoms. Sveikinimai treneriui Pascualiui ir varžovams. Mane sužavėjo jų žaidimas. Tai labai gerai besiginanti komanda su daug gerų ginklų puolime, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris. – Rungtynės buvo fiziškose abiejose aikštės pusėse. Mums tai patiko. Mes to ir norėjome.

Bet pradžioje negalėjome įmesti, nors turėjome tobulus metimus. Tai buvo tikrai nuostabūs metimai. Tiesiog negalėjome pataikyti. O tai skaudu. Manau, po pirmo kėlinio galėjome pirmauti 8 taškais. Prametėme keletą lengvų metimų iš po krepšio, kas smarkiai atsiliepia rezultatui.

Gynyboje per dažnai siuntėme varžovus prie baudų metimo linijos. 26 baudų metimai yra per daug. Be to, puolime jie atkovojo 9 kamuolius. Normalu – bet iš to jie susirinko net 17 taškų, o tai yra daug. Manau, tokia rungtynių istorija. Turime eiti į priekį.“

„Žalgiris“ Sankt Peterburge dvitaškius metė 44,2 proc. (19/43), tritaškius – 27,8 proc. (5/18) taiklumu.

Net 22 taškus šeimininkai susirinko baudų metimais (22/26), kai žalgiriečiai realizavo 12 iš 14 baudų.

Kovą po lenta žalgiriečiai pralaimėjo 25:31. Net 5 iš 9 „Zenit“ atkovotų kamuolių puolime sugriebė Artūras Gudaitis, iš viso surinkęs 15 taškų ir 28 naudingumo balus.

VIDEO: Kaip CSKA sunepatogino Žalgirį ir ko trūko iki tobulų rungtynių?

Rusijos žurnalistai buvo gan aktyvūs spaudos konferencijoje. Jiems paliko įspūdį neįprastas Martino Schillerio veiksmas

38-erių austras sušaukęs minutės pertraukėlę pirmiausia žengia ant parketo pasitarti su savo asistentais. O tik po to jis grįžta prie suolo ir dalija patarimus žalgiriečiams.

Tai NBA gan įprasta, bet Europos krepšinyje retai taikoma metodika.

„Mes tiesiog susirenkame kartu, apsitariame, greitai pasikeičiame informacija su asistentais, kuri man reikalinga, ir tada einu prie žaidėjų“, – savo veiksmą paaiškino M.Schilleris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Rusai taip pat klausė specialisto apie Roko Jokubaičio talentą. 20-metis žalgirietis Sankt Peterburge žaidė 22 minutes, per kurias surinko 8 taškus ir 11 naudingumo balų.

„Taip, jis žaidžia daug minučių, nes jis duoda mums tikrai daug. Jo amžius mums nesvarbu, – pabrėžė M.Schilleris. – Tai labai talentingas vaikis, kuris labai sunkiai dirba. Yra labai daug dalykų, kuriuos jis turi tobulinti – tiek puolime, tiek gynyboje. Bet jis dar jaunas, daug dirba ir vieną dieną bus labai geras krepšininkas.“

„Žalgiris“ su 11 pergalių ir 9 pralaimėjimais žengia ant Eurolygos aštuntuko ribos. „Zenit“ su 12 ir 6 kyla į pirmąjį ketvertą.

VIDEO: „urBONUSas“: antipatijos „Ryte“, išbalęs R.Kurtinaitis, iššūkis D.Adomaičiui ir Ą.Tubelis NBA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius