Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 28

Sugrįžęs lyderis „Fenerbahče“ neišgelbėjo: CSKA – pirmoji finalo ketverto dalyvė

Stambulo „Fenerbahče“ sulaukė Jano Vesely pagalbos, bet žygį Eurolygoje užbaigė „sausu“ rezultatu 0-3 ketvirtfinalyje. Turkijos komanda trečiose ir paskutinėse serijos rungtynėse namuose 68:85 (24:17, 15:27, 11:27, 18:14) neturėjo jokių šansų prieš Maskvos CSKA, kuri jau devintąjį kartą iš eilės pateko tarp keturių stipriausių Senojo žemyno komandų.
Maskvos CSKA – pirmoji Eurolygos finalo ketverto dalyvė
Maskvos CSKA – pirmoji Eurolygos finalo ketverto dalyvė / Euroleague.net

Eurolygos pusfinalyje, kuris vyks gegužės 28-ąją dieną, Maskvos CSKA susikaus su Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ poros nugalėtoju.

Stambulo „Fenerbahče“ lyderis Janas Vesely dėl čiurnos traumos praleido pirmąsias dvejas serijos rungtynes Maskvoje, bet sugrįžo prieš trečiąjį mačą ir įkvėpė komandą puikiam startui 12:0.

Vyriausiojo trenerio Igorio Kokoškovo, lietuvio Edgaro Ulanovo bei dar trijų COVID-19 susirgusių žaidėjų neturėjusi „Fenerbahče“ klimpti ėmė antrojo kėlinio pabaigoje.

2019-ųjų metų naudingiausias Eurolygos finalo ketverto žaidėjas Willas Clyburnas vien per pirmuosius du kėlinius surinko 17 taškų, o CSKA prieš ilgąją pertrauką spurtavo 10:0.

Trečiojo kėlinio pradžioje „Fenerbahče“ neteko J.Vesely, kuris sugrįžimo rungtynėse per 14 minučių pelnė 8 taškus ir atkovojo 3 kamuolius, tačiau suklydo 3, o prasižengė – 5 kartus.

Čeko pasirodymą 22-ąją mačo minutę užbaigė techninė pražanga, kuri centrui buvo ir penktoji asmeninė.

Techninės pražangos sulaukė ir „Fenerbahče“ atsarginių suolelis, o suirute šeimininkų gretose pasinaudoję svečiai pabėgo nebepavejamai.

„Fenerbahče“ po ilgosios pertraukos taškų nepelnė beveik 4 minutes, tuo metu CSKA atsakė 14 taškų serija, leidusia svečiams turėti saugią 18 taškų persvarą, kuri mačo pabaigoje pasiekė ir nepadorią 26 taškų ribą.

Rezultatyviausias ir naudingiausias karjeros rungtynes sužaidė CSKA legionierius Willas Clyburnas, per beveik 32 minutes pelnęs 34 taškus (4/4 dvit., 5/9 trit., 11/14 baud.), atkovojo 7 kamuolius, blokavo ir perėmė po kamuolį, išprovokavo 6 pražangas ir surinko 38 efektyvumo balus.

Puikias rungtynes sužaidė ir Lietuvos rinktinės budelis Iffe Lundbergas. Danas pelnė 22 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir į savo sąskaitą įsirašė 32 naudingumo balų rodiklį.

„Fenerbahče“: Nando De Colo 22, Marko Guduričius 10, Janas Vesely 8.

CSKA: Willas Clyburnas 34 (38 naud. bal.), Iffe Lundbergas 22 (32 naud. bal.), Johannesas Voigtmannas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius