Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Svarbiausias sezono mačas: ant kortos – visas žalgiriečių sezonas

Tokios savaitės Kauno „Žalgirio“ krepšininkai dar neturėjo. Lietuvos čempionai trečiadienio vakarą laikys kol kas svarbiausią šio sezono egzaminą, nuo kurio gali stipriai priklausyti tolimesnė komandos ateitis.
Kauno „Žalgiris“.
Kauno „Žalgiris“. / Alfredo Pliadžio nuotr.

Įveikęs Izmiro „Karšiyaka“ krepšininkus, „Žalgiris“ beveik užsitikrintų vietą Eurolygos „Top 16” etape, tuo tarpu nesėkmės atveju Gintaro Krapiko auklėtinių laukia labai sunkus reguliaraus sezono finišas ir galbūt net sugrįžimas po šešiolikos metų į antrąjį pagal pajėgumą žemyno turnyrą – Europos taurę.

Mače su Turkijos čempionais ant kortos bus pastatyta labai daug ir tą puikiai supranta ne tik komandos treneriai, bet ir krepšininkai. Prieš sezoną į Eurolygos „Top 8” taikęs „Žalgiris“ sudėtingiausias lygtis yra priverstas spręsti dar nesulaukus ir Naujųjų metų.

Tiesa, kol kas kauniečiai vis dar yra padėties šeimininkai. Iškovojus pergalę prieš „Karšiyaka“, visi keliai link šešiolikos stipriausių Europos komandų būtų atviri ir legendinė laikinosios sostinės ekipa įrodytų, kad Eurolygos vadovų sprendimas, patikėti „Žalgiriui“ dešimties metų ilgalaikę sutartį, buvo visiškai teisingas.

Jei žalgiriečiai laimės trečiadienį, bilietą į „Top 16“ jiems galėtų jau šiame ture įteikti Krasnodaro „Lokomotiv“ (žais su Zelionos Guros „Stelmet“) arba Atėnų „Panathinaikos“ (žais su „Barcelona“). Laimėjus bet kuriai iš šių dviejų komandų, Lietuvos čempiono iš grupės stipriausiųjų ketverto niekas nepastums.

Likus trims turams iki pirmojo etapo pabaigos, „Žalgiris“ C grupėje, kaip ir „Panathinaikos“ turi tris pergales, o „Karšiyaka“ laimėjo du kartus. Kadangi žalgiriečiai prieš turkus laimėjo ir pirmąją tarpusavio dvikovą svečiuose (68:66), dviejų pergalių praraja ir pralaimėjimai tarpusavio dvikovose likus dviem turams turkams būtų neperlipamas barjeras.

Visgi situacija iš esmės pasikeistų, jei trečiadienio vakarą triumfuotų turkai, o dar su didesnėmis problemomis Lietuvos klubas susidurtų, jei ta nesėkmė būtų patirta didesniu nei 2 taškų skirtumu. Tuomet tarpusavio lenktynėse priekyje atsidurtų „Karšiyaka“. Žinant faktą, kad trečiai potencialiai varžovei „Panathinaikos“, „Žalgiris“ svečiuose pralaimėjo 56:91, kauniečių likimas prieš paskutinius du mačus pakibtų ant labai plono plauko.

Pagal blogiausią scenarijų G.Krapiko reiktų graibyti šiaudą mačuose prieš Europos krepšinio milžinus – „Barcelona“ ir „Panathinaikos“. O žinant kaip kauniečiams sekasi žaisti prieš šias ekipas (2-17 prieš „Panathinaikos“ ir 1-19 prieš „Barcelona), pergalė prieš bet kurią iš jų prilygtų didžiuliam žygdarbiui.

Eurolygos C grupė
Komanda Pergalės ir pralaimėjimai
1. „Barcelona“  6/1
2. Krasnodaro „Lokomotiv“ 6/1
3. Atėnų „Panathinaikos“ 3/4
4. Kauno „Žalgiris“ 3/4
5. Izmiro „Karšiyaka“ 2/5
6. Zelionos Guros „Stelmet“ 1/6

Likusios rungtynės:

8 turas

„Žalgiris“ – „Karšiyaka“
„Panathinaikos“ – „Barcelona“
„Lokomotiv“ – „Stelmet“

9 turas
„Barcelona“ – „Žalgiris“
„Karšiyaka“ – „Lokomotiv“
„Panathinaikos“ – „Stelmet“

10 turas
„Žalgiris“ – „Panathinaikos“
„Lokomotiv“ – „Barcelona“
„Stelmet“ – „Karšiyaka“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius