Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 07

Svetislavas Pešičius: apie rietenas Barselonoje ir pavojingą Šaro išbandymą

Prieš išvyką į Kauną – įtemptesnė spaudos konferencija Barselonoje nei įprastai. „Barcelona“ veidai Svetislavas Pešičius ir Nikola Mirotičius turėjo teisintis dėl skandalingo straipsnio Madrido žiniasklaidoje. Bet už visų intrigų slypėjo pagarba „Žalgiriui“ ir Šarūno Jasikevičiaus vyrams.
Svetislavas Pešičius
Svetislavas Pešičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Barcelona“ | 20:00 | Kaunas

Madrido „Real“ klubui artimas Ispanijos žiniasklaidos kanalas „Marca“ paskelbė, kad po pastarųjų savaitgalio rungtynių Ispanijos čempionate „Barcos“ rūbinėje žaidėjai riejosi su treneriu Svetislavu Pešičiumi.

Esą vienas garsiausių balsų toje rūbinėje buvo Nikola Mirotičius. Neva pusvalandį vykusias rietenas nugirdo Madrido žurnalistai, vėliau užfiksavę tai savo istorijose.

N.Mirotičius neigė sąmokslo teorijas.

„Manau, kad Madrido žiniasklaida dar nesusitaikė su tuo, kad aš žaidžiu Barselonoje. Ir nesusitaikys – jiems skaudu, – katalonų žiniasklaida cituoja N.Mirotičių. – Apie mane ir mūsų komandą kalba blogai, nors mes laimime, pirmaujame Eurolygoje ir mums gerai sekasi Ispanijos čempionate.

Bet be gerų žmonių, yra ir blogų žmonių. Aš žinau, kas jie tokie. Viskas, ko jie siekia, tai pakenkti komandai ir ją išbalansuoti.“

Įdomu, kad S.Pešičius nei patvirtino, nei paneigė informaciją apie rietenas Barselonos ekipos rūbinėje.

„Visi žino Pešičiaus reiklumo liniją, kuri galbūt prisitaiko, bet niekada nesikeičia, – trečiuoju asmeniu apie save kalbėjo 70-metis specialistas. – Aš diskutuoju su savo žaidėjais. Mus sieja pagarba – jie mane gerbia ir kaip žmogų, ir kaip trenerį. Mūsų žaidėjai jau suaugę, patyrę ir mus sieja labai profesionalūs santykiai.

Pešičius turi vardą. Jis dirba treneriu 35 metus ir normalu kalbėti apie Pešičių.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgiris“ prieš supergalingą „Barcelona“ klubą

Treneriui tik įstrigo, kad „Marca“ publikacija buvo be autorystės.

„Gerai ar blogai rašo, aš visada į tai žiūriu pozityviai. Kiekvienas žurnalistas gali reikšti savo nuomonę. Tik man keista, kad tas žmogus prie straipsnio neparašė savo pavardės. Bet manęs tai neveikia – žiniasklaida yra mūsų darbo dalis. Manau, aš su visais puikiai sutariu“, – temą uždarė S.Pešičius.

Daug jis kalbėjo apie Kauno „Žalgirį“, su kuriuo penktadienį 20 val. susikaus „Žalgirio“ arenoje.

„Visada sunku žaisti prieš komandas, kurios propaguoja komandinį krepšinį ir neturi ryškių žvaigždžių. Ypač, kai kalbame apie „Žalgirį“. Tai bus labai komplikuotos rungtynės. Žaisime krepšinio mieste, Kaune. Tai Šarūno Jasikevičiaus komanda su nugalėtojų mentalitetu.

Jie niekada nepasiduoda. Net kai rungtynės atrodo baigtos, jie sugrįžta. Tai komanda su charakteriu. Jie fiziški, turi tęstinumą, vietinius žaidėjus ir jie gina savo garbę. Turėsime pasiekti savo galimybių ribas.“

Beje, S.Pešičius patvirtino, kad į rikiuotę po traumos grįžo gynėjas Pau Ribas. Kevinas Pangosas jau sportuoja su komanda, bet Kaune nežais. Traumuotųjų sąraše dar yra puolėjas Victoras Claveras ir įžaidėjas Thomasas Heurtelis.

VIDEO: „Ginčas“: Barselonos milijonai iškreipia ar stiprina Europos krepšinį?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius