Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

T.Masiulis emocingai debiutavo prie „Barcos“ vairo: paskutinės minutės dramoje krito prieš „Zenit“

COVID-19 susirgę Šarūnas Jasikevičius ir Darius Maskoliūnas yra priversti leisti laiką karantine, o štai Tomas Masiulis tempia lietuvišką „Barcelona“ klubo traukinį. Prie Katalonijos giganto vairo stojęs T.Masiulis su „Barca“ Sankt Peterburge 70:74 (19:16, 19:19, 17:19, 15:20) krito prieš „Zenit“.

Šis susitikimas turėjo vykti ketvirtadienį, tačiau „Zenit“ sutiko su „Barcos“ prašymu ir mačas buvo perkeltas į penktadienį.

O štai Sankt Peterburgo komanda dar penktadienį ryte paskelbė, kad COVID-19 buvo diagnozuotas krepšininkams Austinui Hollinsui ir Antonui Puškovui bei kineziterapeutui Andrejui Kozlovui.

Artūras Gudaitis vis dar negali padėti „Zenit“ ekipai.

T.Masiulis toli gražu nebuvo tik ramus stebėtojas prie šoninės linijos – Šarą pavaduojantis 45-rių treneris aktyviai vadovavo komandai ir nevengė pakelti balso, nurodinėdamas ar priekaištaudamas „Barcos“ žvaigždėms. Nevengė jis savo nuomonės pasiūlyti ir teisėjams.

Dar pirmajame kėlinyje „Barca“ buvo įgijusi dviženklę persvarą 19:9, tačiau „Zenit“ katalonams pabėgti neleido – pamažu sumažino skirtumą ir po dviejų kėlinių katalonai pirmavo 38:35.

„Niekas nenustebino, – po dviejų kėlinių pasakojo T.Masiulis. – Pradėjome rungtynes gan gerai, bet praradome discipliną antrajame kėlinyje. Reikia daugiau disciplinos, ypač puolime.“

Po pertraukos Barselonos krepšininkai atrodė neblogai, bet „Zenit“ gelbėjo sudėtingi metimai su atakai skirto laiko sirenomis – tai neleido svečiams atitolti. Prieš lemiamą ketvirtį švieslentėje degė vis dar „Barcai“ palankesnis rezultatas 55:54.

Buvęs žalgirietis KC Riversas, likus žaisti 3:42 min., smeigė tritaškį, kuriuo „Zenit“ po ilgos pertraukos jau įgijo persvarą 71:68.

Drama tęsėsi iki pat paskutinės minutės. Likus žaisti 23 sekundes, Nickas Calathesas užsidirbo nesportinę pražangą, kai bandė sutrukdyti Kevinui Pangosui priimti kamuolį, išmetamą iš užribio.

„Zenit“ pirmavo 73:70, „Barca“ leido varžovams rengti ataką, K.Pangosas nepataikė tritaškio, tačiau, likus žaisti 8 sekundes, Willas Thomasas atkovojo kamuolį puolime ir, pataikęs vieną baudos metimą, padidino skirtumą iki keturių taškų.

Paskutinės atakos metu „Barcelona“ bandė gelbėtis tritaškiu, bet Alexas Abrinesas nepataikė ir „Zenit“ šventė pergalę.

„Zenit“: A.Poythressas (11 atk. kam., 22 naud. bal.) ir B.Baronas po 16, K.Pangosas 15, KC Riversas 11, W.Thomasas 10.

„Barcelona“: N.Mirotičius 14 (7 atk. kam., 22 naud. bal.), A.Abrinesas 11, N.Calathesas 9 (5 rez. perd.), V.Claveras ir B.Daviesas po 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius