-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 09

Tarp netikėtų Eurolygos herojų penketuko – L.Lekavičius ir „Žalgirio“ skriaudikas

„Šiuos žaidėjus Jūs dažnai matote ant parketo, tačiau jie nėra vedantys krepšininkai. Tai nereiškia, kad jie nepasirengę iššūkiams“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Johnas Rammas. Tinklalapis „Euro Hoops“ pristato penkis netikėtai tapusius herojus pirmoje Eurolygos sezono pusėje, tarp kurių – ir Kauno „Žalgirio“ reaktyvinis gynėjas Lukas Lekavičius.

Nickas Calathesas atlieka trigubą dublį ir tu galvoji, kad jis tai galėjo pasiekti anksčiau. Shane'as Larkinas pelno 49 taškus, o žmones laukia dar panašių šio krepšininko pasirodymų.

„Yra žaidėjų iš kurių galima laukti spalvingų pasirodymų, bet yra tokių krepšininkų, kurie įprastai po ryškiausiomis rungtynių šviesomis nepatenka, tačiau esant reikalui gali patraukti komandą į priekį“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas J.Rammas.

Penki ryškiausi pirmosios Eurolygos sezono pusės netikėti herojai:

Euroleague.net nuotr./Livio Jeanas-Charlesas
Euroleague.net nuotr./Livio Jeanas-Charlesas

Livio Jeanas-Charlesas (Vilerbano ASVEL)

Prieš išvyką į Belgradą 26-erių prancūzas tik kartą buvo pasiekęs 20 pelnytų taškų ribą, tačiau tai pakartojo ir dvikovoje su „Crvena zvezda“.

Tai nebuvo tik taškai. Likus 15,8 sekundės iki susitikimo pabaigos, jis atkovojo kamuolį puolime, išprovokavo pražangą, pataikė abu baudų metimus ir taip ištraukė pratęsimą, kuriame ASVEL pasiekė pirmąją ir vienintelę šio sezono pergalę išvykoje.

Sezono pelene tapusi Vilerbano komanda balansuoja ties atkrintamųjų varžybų zona.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Louis Labeyrie
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Louis Labeyrie

Louisas Labeyrie („Valencia“)

Nors Louisas Labeyrie turi Europos ir pasaulio čempionatų patirties, tačiau tai pirmasis jo sezonas Eurolygoje. Kaip ir komandai, puolėjui reikėjo laiko įsivažiuoti.

Vis dėlto L.Labeyrie iššovė, kai to labiausiai reikėjo. „Valencia“ atvyko į Kauną po dviejų pralaimėjimų „Crvena zvezda“ ir Madrido „Real“ krepšininkams.

Šarūno Jasikevičiaus rizika ties „Valencia“ žaidėju nepasiteisino. Netikėtai sužibėjęs aukštaūgis įskraidino 4 tritaškius iš 5, pelnė 22 taškus ir atnešė Ispanijos ekipai pergalę.

Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy
Euroleague.net nuotr./Andrew Albicy

Andrew Albicy (Sankt Peterburgo „Zenit“)

Įžaidėjas iš Prancūzijos yra labai svarbus Rusijos ekipai, tačiau jis nėra tas, kuris neštų naštą puolime, o ypatingai – lemiamuose dvikovų momentuose.

Stambulo „Fenerbahče“ norėtų, kad tai būtų 100 proc. teisybė.

Iki rungtynių Turkijoje, A.Albicy tik kartą buvo pasiekęs dviženklę pelnytų taškų ribą, o iš toli atakavo 25 proc. taiklumu. Stambule jis pelnė 12 taškų, pataikė 4 tolimus metimus iš 6, įskaitant pergalingą metimą susitikimo finiše.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)

Reaktyvinis „Žalgirio“ gynėjas nėra neturintis Eurolygos patirties, nėra ir nesvarbus komandos žaidėjas, bet iki 17-ojo turo jis dviženklį taškų skaičių buvo surinkęs 6 kartus.

„Bet jei atvirai, kiek kartų Jūs matėte, kad L.Lekavičius imtųsi iniciatyvos sunkiausiais dvikovų momentais?“, – klausia žurnalistas J.Rammas.

Rungtynėse su Tel Avivo „Maccabi“ jis užfiksavo antrą pagal naudingumą karjeros mačą. „Žalgiris“ panaikino dviženklį deficitą, o prie to labai daug prisidėjo L.Lekavičius.

25-erių įžaidėjas pergalingame mače pelnė 23 taškus, įskaitant 21 tašką po ilgosios pertraukos. Jis realizavo 3 dvitaškius iš 5, 4 tritaškius iš 6, visus 5 baudų metimus.

Euroleague.net nuotr./Konstantinas Mitoglou ir DeShaunas Thomasas
Euroleague.net nuotr./Konstantinas Mitoglou ir DeShaunas Thomasas

Konstantinos Mitoglou (Atėnų „Panathinaikos“)

Prieš ginčo kamuolį Kaliningrade, graikas vos kartą rungtynes pradėjo starto penkete. „Panathinaikos“ mačą su Maskvos CSKA pasitiko po dviejų pralaimėjimų, tad susitikimo svarba buvo labai didelė.

Pergalingose rungtynėse K.Mitoglou pagerino net septynis asmeninius rekordus Eurolygoje, o „Panathinaikos“ per pratęsimą iškovojo pergalę.

23-ejų graikas pelnė 25 taškus (11/15 dvit.), atkovojo 16 kamuolių (8 puolime), perėmė 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo bei surinko 34 naudingumo balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius