Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16

Tik faktai: neskanus skaičius Šarui, testas P.Jankūno limitams ir antirekordiniai rodikliai

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai gavo skaudžią pamoką Eurolygos reguliariojo sezono finišo tiesiojoje. Žalgiriečiai griuvo prieš Vitorijos „Baskonia“ 64:84. Šį katastrofišką pralaimėjimą lydėjo ir blogiausi skaičiai šį sezoną – 24sek pateikia įdomiausius dvikovos faktus.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šarūnui Jasikevičiui neįveikiamų nėra daug. Per savo trenerio karjerą „Žalgiryje“ jis jau buvo pranokęs tokius trenerius kaip Željko Obradovičių, Davidą Blattą, Dimitrį Itoudį, Xavi Pascualį ar kitus. Tačiau Pedro Martinezas išliko vienu iš dviejų dar neįveiktų oponentų prie šoninės linijos – Šaras jam nusileido antrą kartą šį sezoną. Kitas dar likęs neįveiktas – Madrido „Real“ strategas Pablo Laso, kuriam lietuvis nusileido visose penkiose akistatose.

„Baskonia“ šį sezoną Š.Jasikevičiui ir „Žalgiriui“ įteikė du didžiausius pralaimėjimus. Abejas rungtynes baskams žalgiriečiai pralaimėjo 20 taškų skirtumu – iš viso 40. Palyginimui, praėjusį sezoną „Žalgirį“ labiausiai skriaudė Pirėjo „Olympiakos“, bet abejų rungtynių skirtumas siekė -22.

„Baskonia“ yra antra komanda, kuri nugalėjo „Žalgirį“ du kartus. Tą kol kas šį sezoną buvo pavykę padaryti tik „Chimki“.

„Žalgiris“ tik antrą kartą šį sezoną išgyvena pralaimėjimų seriją, nors ji ir tėra vos dviejų. Kita vertus, daugiau nei dvejų rungtynių paeiliui žalgiriečiai šį sezoną dar nebuvo pralaimėję.

„Žalgiriui“ tai buvo nerezultatyviausios rungtynės šį sezoną. 70 taškų ribos žaliai balti neperžengė tik trečią kartą. Tai taip pat buvo pats neefektyviausias žalgiriečių pasirodymas (64 naud. bal.).

VIDEO: Emocinga Šaro kalba: „Jau kelias savaites matau blogų dalykų“

Paulius Jankūnas pelnė 2 taškus ir surinko 2 naudingumo balus. Trejas iš ketverių pastarųjų Eurolygos rungtynių kapitonas baigė neperkopdamas 3 taškų ir 4 naudingumo balų.

Pauliaus Jankūno ketverių pastarųjų Eurolygos rungtynių vidurkis – 5,5 taško ir 7,25 naudingumo balo. Tai sunkiausia naudingiausio „Žalgirio“ žaidėjo atkarpa šį sezoną.

Visa „Žalgirio“ priekinė linija Vitorijoje surinko vos 15 taškų (B.Daviesas 6, G.Masiulis ir A.Kavaliauskas po 3, P.Jankūnas 2, A.White'as 1). Tai pats neproduktyviausias aukštaūgių indėlis šį sezoną.

Vidutiniškai po 5 tolimus metimus per Eurolygos rungtynes išmetantis Artūras Milaknis Vitorijoje krepšio link paleido tik vieną tritaškį – mažiausiai šį sezoną. Ir tik penktą kartą jis paliko aikštę nepataikęs nė vieno.

„Žalgiris“ išmetė tik 8 tolimus metimus (pataikė 4) – pirmą kartą vienženklį tritaškių skaičių šį sezoną. 4 pataikyti tolimi metimai taip pat yra mažiausias komandos rodiklis. Pirmą kartą tritaškiai sudarė tiek mažai „Žalgirio“ metimų – vos 16,7 proc.

VIDEO: E.Ulanovas: tai buvo blogiausios mūsų rungtynės

21 klaida ir tik 5 puolime atkovoti kamuoliai „Žalgiriui“ leido atlikti tik 48 metimus – mažiausiai šį sezoną.

„Baskonia“ per dvejas rungtynes „Žalgiriui“ neleido nėsyk atkovoti daugiau 5 kamuolių puolime, o iš viso – vos 9. Vitorijoje po „Baskonia“ krepšiu žalgiriečiai atkovojo 5, Kaune – tik 4 kamuolius. Tai prasčiausi rodikliai šį sezoną.

Kevinas Pangosas suklydo 5 kartus ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus – tokio didelio neigiamo perdavimų ir klaidų santykio įžaidėjas šį sezoną dar neturėjo.

Iš viso „Žalgiris“ atliko tik 14 rezultatyvių perdavimų – mažiau šį sezoną buvo tik 13.

VIDEO: V.Micičius prabilo apie didžiausią pamoką „Žalgiriui“

„Žalgiris“ iš viso suklydo 21 kartą – daugiausiai nuo lapkričio 14 d. Žalgiriečiai tik trečią kartą šį sezoną perkopė 20 klaidų ribą. Bent po vieną klaidą padarė 11 iš 12 aikštėje pasirodžiusių žalgiriečių.

Beno Udrihas per 7 minutes perėmė 3 kamuolius.

19-metis Gytis Masiulis atkovojo 3 kamuolius ir pasiekė asmeninį karjeros rekordą Eurolygoje.

VIDEO: Skaudus vaizdas: „Žalgirio“ sutriuškinimas Vitorijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius