Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17 /21:12

Staigmena Eurolygoje: į finalą žengė Stambulo derbyje triumfavęs „Anadolu Efes“

Eurolygos finalo ketvertas Vitorijoje penktadienio vakarą prasidėjo staigmena. Pirmajame pusfinalyje Stambulo „Anadolu Efes“ 92:73 (19:20, 26:20, 23:17, 24:16) sudaužė reguliaraus sezono nugalėtoją Stambulo „Fenerbahče“ ir žais sekmadienį vyksiančiame finale.

Finalą „Anadolu Efes“ krepšininkai pasiekė pirmą kartą klubo istorijoje. Mačo didvyriais tapo Shane‘as Larkinas ir Vasilije Micičius. Pirmasis pelnė net 30 taškų, serbas pridėjo 25.

„Anadolu Efes“ tvirtai kontroliavo rungtynių eigą beveik viso mačo metu, o po didžiosios pertraukos susikūrė dviženklį pranašumą ir atgal nesižvalgė.

„Anadolu Efes“ – „Fenerbahče“ 92:73 (19:20, 26:20, 23:17, 24:16)

„Anadolu Efes“: Shane‘as Larkinas 30 (5/9 trit.), Vasilije Micičius 25, Jamesas Andersonas 10.

„Fenerbahče“: Janas Vesely 14, Erickas Greenas 13, Nikola Kaliničius 12.

VIDEO: Pamatykite: Anadolu Efes sutriuškino Fenerbahče ir žengė į Eurolygos finalą

Mačas prasidėjo didele sparta. „Fenerbahče“ dvikovą pradėjo Ericko Greeno penkiais taškais, tačiau į tai jų varžovai atsakė taip pat puikiu pataikymu. Įpusėjus akistatai, 11:8 priekyje buvo „Anadolu Efes“.

Tuomet Željko Obradovičius nusprendė stiprinti gynybą – į aikštę vienu metu buvo įleisti Kostas Sloukas ir Janas Vesely. Tai iš karto davė rezultatą. E.Greenas ir toliau terorizavo varžovų gynybą, o „Fenerbahče“ panaikino penkių taškų deficitą ir išsiveržė į priekį – 17:15.

„Anadalu Efes“ vėl buvo susigrąžinęs iniciatyvą, tačiau kėlinį taikliu tritaškiu užbaigė K.Sloukas (20:19).

Antro kėlinio pradžioje „Anadolu Efes“ į priekį timptelėjo buvę žalgiriečiai. Iš pradžių pataikė Jamesas Andersonas, o vėliau šou surengė V.Micičius. Serbas pelnė 8 taškus be atsako, o kėlinį spurtu 10:2 pradėjusi jo komanda įgijo 7 taškų pranašumą (29:22).

Ž.Obradovičiaus vyrai kelti baltą vėliavą atsisakė, greitai vėl priartėjo, tačiau kėlinio pabaigoje J.Andersonas išprovokavo J.Vesely pražangą mesdamas iš toli ir „mėlynieji“ vėl nutolo. Įpusėjus mačui, „Anadolu Efes“ buvo priekyje – 45:40.

Po pertraukos vaizdas beveik nepasikeitė. „Anadolu Efes“ į priekį pradėjo traukti Shane'as Larkinas. Jo, V.Micičiaus ir J.Andersono dėka „mėlynieji“ dar kartą grėsmingai nutolo (64:55).

Sh.Larkinas varžovų gynybai ir toliau buvo neįmenama mįslė, o 29-ąją minutę atotrūkis tarp komandų pirmą kartą pasiekė dviženklę ribą (66:55). Po trijų kėlinių – 68:57.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui, V.Micičius smeigė tritaškį ir padidino atotrūkį iki 14 taškų (71:57). Pakilti po šio smūgio „Fenerbahče“ taip ir nesugebėjo. Eurolygos vicečempionų atakos buvo padrikos, o kėlinio pabaigoje paskutinį vinį į savo principinių oponentų karstą smeigė eilinį tritaškį pataikęs Sh.Larkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius