Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12

Vienuolikta Kurčio nesėkmė iš eilės: Mytiščiuose šeimininkavo ir „Barcelona“

Juoda Maskvos srities „Chimki“ (2-17) serija Eurolygoje tęsiasi. Po ilgosios pertraukos sustoję Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 75:87 (26:26, 22:28, 12:19, 12:14) krito prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“ (13-6).
„Barcelona“
„Barcelona“ / Euroleague.net nuotr.

Tai buvo jau vienuoliktoji „Chimki“ nesėkmė iš eilės. Eurolygos antirekordas priklauso Londono „Towers“ ir Bambergo „Brose“ klubams, kurie yra fiksavę 14 pralaimėjimų serijas.

Pergalė pažymėtame mače kovą dėl atšokusių kamuolių „Barcelona“ laimėjo net 40:19, nors vertėsi be pagrindinių dviejų aukštaūgių Nikola Mirotičiaus ir Brandono Davieso.

Tuo metu iš lentelės dugno neišlipantis Rimas Kurtinaitis savo gretose neturėjo Grego Monroe, Jono Jerebko ir Janio Timmos.

Nickas Calathesas per du kėlinius atliko 10 rezultatyvių perdavimų, o Kyle'as Kuricas pelnė 16 taškų, realizavęs visus 4 tritaškius. Galingą puolimą demonstravę Šarūno Jasikevičiaus vyrukai į ilgąją pertrauką žengė būdami priekyje 54:48.

Antrojo kėlinio pabaigoje galingu dėjimu šeimininkų krepšį sudrebino „Barcelona“ puolėjas Rolandas Šmitas.

Puikiai Nicko Calatheso vadovaujama „Barcelona“ trečiajame kėlinyje greitai pakėlė persvarą iki 15 taškų bei mačo kontrolę savo rankose išlaikė iki pat dvikovos pabaigos.

„Chimki“ neišgelbėjo ir puikiai kritę tolimi metimai – tikslą pasiekė 12 iš 24 bandymo (50 proc.).

N.Calathesas pergalingame mače pelnė 8 taškus ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų, taip užfiksuodamas geriausią šio sezono rezultatą turnyre.

Absoliutus visų laikų Eurolygos rekordas priklauso Stefanui Jovičiui ir Facundo Campazzo, kurie vienose rungtynėse yra atlikę po 19 taškais pasibaigusių perdavimų.

Ketvirtadienį „Chimki“ išvykoje susikaus su Stambulo „Anadolu Efes“, tuo metu penktadienį sirgaliai išvys tikrą krepšinio desertą – „Barcelona“ ir CSKA mačą Maskvoje.

„Chimki“: Aleksejus Švedas 23 (5/9 trit., 6 rez. perd., 5 kld.), Devinas Bookeris 13, Jordanas Mickey 11, Errickas McCollumas 10.

„Barcelona“: Cory Higginsas (28 naud. bal.) ir Kyle'as Kuricas (4/4 trit.) – po 18, Rolandas Smitas 12 (8 atk. kam.), Alexas Abrinesas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius