Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 05

„Žalgirį“ palaidojęs M.Jamesas: „Keturis kėlinius žaidžiau labai prastai“

Kauno „Žalgiris“ buvo labai arti, kad nutrauktų vienuolika rungtynių besitęsusį Maskvos prakeiksmą, tačiau antrus metus iš eilės CSKA ekipai nusileido per pratęsimą. Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Rusijoje krito 82:85, o lemiamą dūrį su sirena smeigė CSKA lyderis Mike'as Jamesas.

„Treneris ir komandos draugai prašė manęs išlikti agresyviam, – po rungtynių sakė M.Jamesas. – Beveik keturis kėlinius žaidžiau tikrai prastai. Gerai, kad ištraukėme pratęsimą. Manęs prašė būti agresyviam, o aš toks ir buvau. Tai mums išėjo į naudą. Norėjau išmesti gerą metimą. Tokį, kokį išmetu įprastai. Susikūriau progą, o metimas pasiekė tikslą.“

Gynėjas per 26 minutes surinko 19 taškų (4/9 dvit., 1/4 trit., 8/9 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, fiksavo 18 naudingumo balų.

CSKA treneris Dimitris Itoudis po pergalingų rungtynių džiaugėsi auklėtinių pasirodymu bei negailėjo pagyrų „Žalgiriui“, kuris geresnį žaidimą demonstruoja, kai yra prispaustas prie sienos.

„Varžovai atakavo irgi prastai, tai nebuvo mačo esmė, – apie prastą auklėtinių pataikymą iš toli sakė specialistas. – Svarbiausia, kad pakeitėme savo mąstymą antrajame kėlinyje. Bandėme prisitaikyti, nes šios dienos rungtynės reikalavo labai daug fiziškumo, žaidimo ties pražangos riba. Prisitaikėme. Sveikinimai auklėtiniams, nes šiandien buvome ramūs. Buvo pakilimų ir nuopuolių. Galėjome užbaigti rungtynes geriau, bet „Žalgiris“ yra stipri komanda. Ypač tuose mačuose, su visa pagarba jiems, kuriuose „Žalgiris“ nėra favoritas. Tuomet jie žaidžia puikiai.“

Svarbiu rungtynių faktoriumi tapo ir CSKA gynėjas Danielis Hackettas, „Žalgiriui“ pridaręs problemų tiek puolime, tiek gynyboje. Italas dvikovą baigė savo sąskaitoje turėdamas 11 taškų, 3 atkovotus ir 3 perimtus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus, 3 klaidas ir 14 naudingumo balų.

Maskvos ekipos legionierius džiaugėsi komandine pergale bei nukėlė kepurę prieš svečius iš Kauno.

„Buvo labai sudėtingas mačas, – po pergalės sakė D.Hackettas. – „Žalgiris“ yra puiki, gerai treniruota komanda. Jie pralaimėjo pastarąsias kelerias rungtynes, žinojome, kad atvykę čia nejaus spaudimo. Geros ir sunkios rungtynės, kaip visada su „Žalgiriu“. Klasikinis mūšis. Mes kovėmės, išgyvenome sudėtingomis akimirkomis. Mike‘as pataikė lemiamą metimą ir išplėšė mums pergalę. Puiki komandinė pergalė.“

Tai buvo šeštoji „Žalgirio“ nesėkmė iš eilės, po kurios Kauno ekipa toliau lieka priešpaskutinėje 17-oje vietoje Eurolygoje. CSKA iškovojo aštuntąją pergalę per dvylika susitikimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius