Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 04

„Žalgirio“ atsarginis planas – stebi „koledžo anomaliją“, šį sezoną jau skriaudusią „Rytą“

Kauno „Žalgiris“ ruošia planą B galimiems vasaros pokyčiams. 15min žiniomis, ilgame Lietuvos čempionų kandidatų sąraše yra porą galingų NBA dublių surinkęs ir neseniai Vilniaus „Rytą“ skriaudęs 25 metų 198 cm ūgio puolėjas Bonzie Colsonas.
Bonzie Colsonas
Bonzie Colsonas / FIBA nuotr.

15min šaltinių teigimu, „Žalgiris“ ruošiasi galimiems pasikeitimams puolėjų grandyje.

Nigelo Hayeso kontraktas su Kauno klubu baigiasi artėjančią vasarą, o 26 metų 203 cm ūgio amerikietis labai nori sugrįžti į NBA. 15min žiniomis, susidomėjimo iš kitos Atlanto pusės yra, bet dar labai sunku įsivertinti, ar jis gali virsti konkrečiu garantuoto kontrakto pasiūlymu.

Tuo tarpu Patricio Garino ateitis Kaune bus sprendžiama po sezono. „Žalgiris“ atsižvelgs į jo reabilitacijos efektyvumą ir galimybes pilna jėga padėti žaliai baltiems kitą sezoną. 2020-ųjų vasarą „Žalgiris“ su argentiniečiu sudarė sutartį pagal formulę 1+1.

„Žalgiris“ aktyviai žvalgosi rinkoje galimo atsarginio plano tiek vienoje, tiek kitoje pozicijoje. B.Colsonas, beje, sėkmingai gali užpildyti abi.

Šį sezoną amerikietis vilki Strasbūro SIG marškinėlius. FIBA Čempionų lygoje lengvojo ir sunkiojo krašto puolėjo pozicijose galintis rungtyniauti krepšininkas per 30 minučių pelno vid. 19,9 taško (55,6 proc. dvit., 35,9 proc. trit.), atkovoja 6,6 kamuolio (2,1 puolime) ir perima 1,7, atlieka 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 20 naudingumo balų.

FIBA nuotr./Bonzie Colsonas ir Kristjanas Kitsingas
FIBA nuotr./Bonzie Colsonas ir Kristjanas Kitsingas

Dvejas iš trejų geriausių savo rungtynių Čempionų lygoje B.Colsonas sužaidė prieš Vilniaus „Rytą“. Strasbūre į vilniečių krepšį suvertė 23 taškus (5/14 met., 12/12 baud.) ir atkovojo 6 kamuolius, o Vilniuje vėl pasižymėjo 23 taškais (9/15 met.) ir pridėjo 7 atkovotus kamuolius.

Prancūzijos čempionate B.Colsonas per 29 minutes pelno vid. 18,4 taško (33,3 proc. trit.), atkovoja 5,7 bei perima 1,4 kamuolio, atlieka 2,3 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 0,9 metimo.

Tai antras jo sezonas Europoje. 2019-2020 m. amerikietis vilkėjo Stambulo „Daruššafaka“ marškinėlius, kur Europos taurėje per 22 minutes turėjo 10,8 taško (45,9 proc. trit.), 5 atkovotų kamuolių ir 0,9 bloko vidurkį.

VIDEO: B.Colsono žaidimo epizodai Stambulo „Daruššafaka“

2018-2019 m. sezoną B.Colsonas sužaidė 8 rungtynes stipriausioje krepšinio lygoje. Atstovaudamas „Milwaukee Bucks“ puolėjas per 12 minučių rinko vid. 4,9 taško (23,8 proc. trit.) ir 3,8 atkovoto kamuolio.

Šešiuose mačuose jis gavo tik minučių trupinius, bet dviejuose – kai „Bucks“ tausojo Giannį Antetokounmpo, rungtyniavo net 41 ir 45 minutes.

Pavyzdžiui, dvikovoje su „Atlanta Hawks“ jis surinko galingą dvigubą dublį su 15 taškų (5/18 met.) ir 16 atkovotų kamuolių, o su „Oklahoma City Thunder“ pasižymėjo 21 tašku (7/16 met.) ir 10 atkovotų kamuoliu.

Tą sezoną žaisdamas G lygoje B.Colsonas per 31 minutę rinko vid. 14,9 taško (33,5 proc. trit.), 6,9 atkovoto kamuolio ir 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: B.Colsono žaidimo epizodai NBA

B.Colsonas 2018-aisiais nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje. Iki tol jis ketverius metus žaidė „Notre Dame“ universitete – lygiai tuo pačiu metu, kaip ir kitas žalgirietis Martinas Gebenas.

Beje, „Notre Dame“ komandoje vienu metu persipynė net kelių esamų ir buvusių „Žalgirio“ bei „Ryto“ žaidėjų keliai: toje pačioje ekipoje žaidė Vilniuje vėliau rungtyniavę Demetrius Jacksonas bei Mattas Farrellas, bei būsimi ar potencialūs žalgiriečiai Steve'as Vasturia, Martinas Gebenas bei Bonzie Colsonas.

FIBA nuotr./Bonzie Colsonas ir Mattas Farrellas
FIBA nuotr./Bonzie Colsonas ir Mattas Farrellas

Paskutinį savo sezoną NCAA puolėjas rinko vid. 19,7 taško (35 proc. trit.), 7,2 atšokusio kamuolio, po 1 perimtą kamuolį ir 1,2 bloko.

2016-ųjų „Sports Ilustrated“ straipsnyje B.Colsonas buvo pavadintas „viena didžiausių koledžo krepšinio anomalijų“. NCAA karjeros laikotarpiu amerikiečio ūgis siekė tik 196 cm, bet „Notre Dame“ treneriai jį dažnai naudodavo kaip vidurio puolėją šalia keturių gynėjų (trys iš jų buvo aukštesni nei B.Colsonas). Jam tai leido daryti neeiliniai fiziniai duomenys. B.Colsono ištiestų rankų ilgis – net 213 cm.

JAV krepšinio apžvalgininkai išskyrė jo kurioziškų metimų tikslumą ir didžiulį žaidimo alkį siekiant įrodyti, kodėl didieji universitetai klydo jį nurašydami. Per du paskutinius sezonus B.Colsonas į savo ginklų arsenalą įtraukė pataikymą iš toli, o tai leido jam žaisti kaip ketvirtu numeriu.

VIDEO: B.Colsono žaidimo epizodai iš NCAA

Pirmą sezoną NCAA iš toli metęs tik vid. 0,22 karto per rungtynes ir pataikęs tik 14,3 proc. tritaškių, trečiaisiais metais B.Colsonas iš trijų taškų zonos atakuodavo jau vid. 1,7 karto ir mesdavo 43,3 proc. tikslumu. Ketvirtąjį sezoną tritaškių dažnis kilo iki 2,9 per mačą, bet taiklumas smuko iki 29,3 proc.

Europoje jis persiorientavo ir į lengvojo krašto puolėjo poziciją.

„Bonzie yra puikus žaidėjas, – bebasket.fr šį sezoną pasakojo jo komandos draugas Strasbūre Brandonas Jeffersonas. – Jis turi neįtikėtiną puolimo arsenalą ir gali įmesti iš bet kurio aikštės centimetro. Bonzie labai lengvai užsiima pozicijas ir pataiko svarbiausius metimus. Per savo karjerą žaidžiau su keliais tikrai nuostabiais krepšininkais su puikiu puolimo talentu, bet Bonzie turi kažką daugiau. Jei nenustos tobulėti, savo karjeroje jis pasieks didelių dalykų. Jis tikras darboholikas – niekada nesustoja!“

Vien šį sezoną du B.Colsono metimai pražudė Rygos VEF komandą: tritaškis su sirena Rygoje išplėšė pergalę, o Strasbūre tolimas metimas atnešė pratęsimą, kuriame prancūzai pribaigė savo varžovus.

Viename iš mūšių su Latvijos čempionais B.Colsonas suvertė 31 tašką.

Tai buvo geriausios jo sezono rungtynės. Amerikietis prie pergalės dar pridėjo 4 tritaškius iš 9, 8 atkovotus kamuolius ir 30 naudingumo balų.

VIDEO: B.Colsono 31 taško pasirodymas FIBA Čempionų lygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius