-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 18

„Žalgirio“ trūkumas – riba, kuri skiria velnišką komandą nuo pergalių

Kauno „Žalgiriui“ reikia nebe trenerio, o psichologo ir gal net ekstrasenso. Užkeikta riba ir vėl paliko žalgiriečius be pergalės 68:74. Tai buvo geras mačas su Stambulo „Anadolu Efes“, bet jau pusantro mėnesio besivelkanti pralaimėjimų uodega lieka nenukirsta.

KC Riversas užsimerkęs sėdėjo „Žalgirio“ rūbinėje, kai į ją sugužėję žurnalistai pritūpė prie Edgaro Ulanovo, Artūro Milaknio ir Martino Gebeno.

Amerikietis norėjo išsinerti iš kailio.

Sėdęs į Alexo Perezo vietą erdvioje žalgiriečių persirengimo zonoje, jis užsimerkęs prisiminė visus tuos svarbius metimus, kuriuos pataikęs galbūt būtų atnešęs „Žalgiriui“ pergalę.

Šaras patenkintas, kaip legionierius įsisavino sistemą treniruotėse ir kaip gerėja jo kondicija. Bet pats Eurolygos čempionas jaučiasi tiek nusivylęs savimi, tiek nuvylęs visą komandą.

Antradienį pro taikinį lėkė visi trys tolimi šūviai, o per ketverias savo rungtynes Eurolygoje KC Riversas kol kas pataikė tik 2 tritaškius iš 19 (10,5 proc.). Atvykusį į Kauną pagaliau sumesti tritaškių, jį įtraukė žalgiriečių netaiklių metimų vagonas.

Aš pataikau, bet kai ateina rungtynių laikas... Net negaliu to paaiškinti.

„Sunku tai pakelti. Tai tikrai gniuždo. Kartais jaučiuosi, kad nuviliu komandą, – Eurolyga.lt pripažino 32-ejų snaiperis. – Aš čia atvykau pataikyti. Pasitikiu savimi, bet dabar nerodau to, ką turėčiau. Ir nuviliu pats save. Bandau išlipti iš tos pelkės ir nebegalvoti. Turiu tiesiog toliau dirbti. Turime toliau mėtyti, treniruotis, išmesti tai iš galvos. Tie metimai ateis... Mes ne vieninteliai pasaulyje, kurie pateko į tokią situaciją. Bet kartais tai tikrai erzina.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./K. C. Rivers

KC Riversas lieka treniruočių salėje papildomai metimų serijai kiekvieną mielą dieną.

Analizuodamas pro šalį lėkusius šovinius, amerikietis stebi savo kojų darbą, metimo laikyseną, kamuolio išleidimo greitį.

„Mėtau kiekvieną dieną ir po treniruočių pasilieku metimams. Ir aš juos pataikau. Bet kai ateina rungtynių laikas... Net negaliu to paaiškinti, – purtė galvą legionierius. – Man tai tampa kažkokiu psichologiniu barjeru. Turiu išmesti tai iš suknistos galvos. Visi turime. Ir turime tiesiog žaisti, tikėti savimi. Tai svarbiausia. Jeigu mes nepatikėsime savimi, tai kas patikės?“

KC Riverso rūbinės kaimynas Jockas Landale'as baksnojo pirštu į save.

Nei jis, nei visa „Žalgirio“ priekinėje linija dar jokiai Eurolygos komandai nebuvo leidusi taip šeimininkauti jų baudos aikštelėje. „Anadolu Efes“ po žalgiriečių krepšiu atkovojo 17 kamuolių ir juos pavertė 17 papildomų taškų.

Pavyzdžiui, pirmus keturis atkovotus kamuolius puolime „Anadolu Efes“ konvertavo į 9 taškus (trys dvitaškiai + tritaškis).

„Pagal mūsų gynybos sistemą, leidome jiems padaryti tai, ko neturėjo būti – rinkti kamuolius puolime. Ir tai mūsų – aukštaūgių, atsakomybė. Mes turime prisiimti kaltę, – Eurolyga.lt sakė Jockas Landale'as. – Jeigu nebūtume davę jiems antrųjų šansų, būtume lengvai iškovoję tą pergalę. Bet mums su Martinu nepavyko atitverti jų nuo krepšio. Daugiausiai to nepadariau aš.

Bet žaidėme pakankamai neblogai ir kovėmės iš paskutiniųjų. Daugiau ir negali prašyti.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jock Landale

Iki rungtynių Kaune „Anadolu Efes“ puolime sugriebdavo tik vid. 9,2 atkovoto kamuolio, bet antradienį viršijo savo vidurkį beveik du kartus.

Beveik keturiskart savo vidurkį viršijo 221 cm ūgio milžinas Tiboras Pleissas, sugriebęs 4 kamuolius. Po du atkovojo aukštaūgis Chrisas Singletonas bei perimetro žaidėjai Vasilije Micičius bei Krunoslavas Simonas. Įdomu, kad dar net penkis kamuolius puolime „Anadolu Efes“ pačiupo bendromis komandinėmis pastangomis – jie buvo įrašyti į bendrą sąskaitą.

„Nenoriu keiktis, bet tas vyrukas yra milžinas, – apie 221 cm ūgio T.Pleissą kalbėjo J.Landale'as. – Turėjau kažkaip pašalinti jį iš tos kovos, neprisileisti per arti krepšio. Bet man nepavyko to padaryti iki paskutinio kėlinio. Turiu būti kietesnis. Stumti jį nuo kelio.“

VIDEO: J.Landale’as po pralaimėjimo vos susilaikė nenusikeikęs

Nepaisant fatališkos kovos po krepšiu, „Žalgiris“ buvo labai arti pergalės.

„Žalgirio“ gynyba sukaustė „Anadolu Efes“ vos iki 74 taškų, o tai yra net per 11 mažiau nuo turkų vidurkio. Pavyzdžiui, per šią 8 pergalių seriją iki rungtynių Kaune „Anadolu Efes“ rinko vid. net 90,2 taško.

Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas Shane'as Larkinas, prieš tris savaites į „Bayern“ krepšį suvertęs rekordinius 49 taškus, „Žalgirio“ areną paliko su 6 taškeliais (2/8 met.).

Chrisas Singletonas per 34 minutes nesukrapštė nė taško (0/5 met.), o nors ir sumetė 18 taškų, Vasilije Micičiui tam prireikė 36 sunkių minučių (8/18 met., 10 naud.). Be to, serbas buvo atkirstas nuo komandos draugų ir pakartojo prasčiausią sezono rezultatą – atliko tik 3 rezultatyvius perdavimus.

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija

„Žalgiris“ antrajame ketvirtyje pykštelėjo net penkis tritaškius. Kiek tai yra „Žalgiriui“? Na, per dvejas rungtynes su „Valencia“ ir „Crvena zvezda“ kartu sudėjus, t.y. 80 minučių, žalgiriečiai buvo įmetę tiek pat tolimų metimų, kiek per tą 10 minučių atkarpą su „Anadolu Efes“ – 5.

Bet kai atėjo lūžio metas, „Žalgiris“ užstrigo.

Mes lengvai dabar galėjome turėti 10-4.

Kritinėmis minutėmis žalgiriečiai prametė visus keturis tritaškius (penktąjį ketvirtajame kėlinyje pataikė Lukas Lekavičius, bet tą padarė jau nieko nebelėmusią paskutinę mačo sekundę).

Šaras net pasispyrė į parketą, kai Nigelas Hayesas ir KC Riversas šaudė pro šalį iš gerų padėčių (0/5 trit.).

„Pataikytas tritaškis ir mačas jau lygus. Pramečiau tą metimą, kuris galėjo nužudyti, – graužėsi J.Landale'as, likus žaisti 3 min. 42 sek. tolimu metimu galėjęs išlyginti rezultatą (63:66). – Pramečiau daug metimų, kuriuos turėjau pataikyti. Esu labai dėl to nusivylęs. Skaudu, bet aš toliau mėtysiu. Tokia mano užduotis šioje komandoje.“

VIDEO: „Ginčas“ dėl kito „Žalgirio“ legionieriaus: dar viena klaida ar pasiteisinęs pirkinys?

Taip pat pritrūko šaltesnio proto. Edgaras Ulanovas, Zachas LeDay ir kiti žalgiriečiai pabėrė nemažai neprotingų sprendimų, kurie kainavo atakas.

Stigo geresnio žaidimo organizavimo. Lemiamame ketvirtyje Lukas Lekavičius padarė dvi klaidas, o Thomasas Walkupas paleido pro šalį penkis metimus. Antroje mačo dalyje „Žalgiris“ padarė 10 iš 13 savo klaidų.

Tas paskutinis L.Lekavičiaus tritaškis su sirena buvo vienintelis „Žalgirio“ įžaidėjų pelnytas taškas per lemiamą 10 minučių atkarpą.

Po labai atkaklios kovos „Žalgiris“ galiausiai krito prieš Eurolygos turnyro lyderius. Vėl tuo tarsi užburtu 6 taškų skirtumu – „Žalgirio“ pralaimėtų mačų vidurkiu, kuris yra pats mažiausias Eurolygoje.

Kas sudaro tą prakeiktą „Žalgirio“ ribą?

„Detalės. Kartojamės apie tai kiekvieną savaitę. Tiesiog jų nevykdome. Detalės ir smulkmenos kiekvienoje atakoje. Jos mus žudo, – Eurolyga.lt tikino Jockas Landale'as. – Jeigu susitvarkytume su tomis detalėmis, tai būtų visai kitas žaidimas.

Bet kitas dalykas, kad mes daužomės su „Anadolu Efes“, „Barcelona“, Milanu. Pralaimime geriausioms komandoms, prieš kurias man yra tekę žaisti, vos 1-4 taškais.

O kai žaidžiame su mūsų lygio komandomis... Mes judiname savo užpakalius su didžiosiomis komandomis, bet privalome lygiai ta pačia energija kautis ir su savo tiesioginiais oponentais.

Tai tos pergalės, kurias turėjome pasiimti. Mes lengvai dabar galėjome turėti 10-4.

Nežinau, kas vyksta, bet manome, kad tai detalės. Jeigu kiekvieną vakarą tiesiog galėtume ateiti ir prieš kiekvieną varžovą sužaisti kaip vyrai, galime viską greitai pakeisti ir tapti pavojinga komanda.

Kaip sakė Šaras, mes esame velniška komanda. Mes esame puiki komanda. Galime pridaryti daug problemų. Bet mums trūksta disciplinos vykdant žaidimo planą.“

VIDEO: KC Riversas prislėgtas: jaučiuosi, kad nuviliu komandą

„Vėl žaidėme iš paskutiniųjų, bet visai kaip praėjusią savaitę, viską lėmė mažos detalės, – antrino KC Riversas. – Turime kažką aukoti, kad kažką sustabdytume. Norėjome sulaikyti Shane'ą Larkiną, bet įkaito Beaubois, po pertraukos įkaito ir Micičius. Taip pat atkovoti kamuoliai puolime – atidavėme jų daugiau, nei turėjome.

Bet tikrai neblogai gynėmės. Tik vienur suklydome gynyboje, kitur ir tai mums kainavo. Vėl pralaimėjome šešiais taškais. Sunku...

Bet visumoje, kaip sakė Jockas, mes kovojome. Išėjome su ugnimi kautis. Turime toliau statytis ant to gero pamato. Tikiuosi, greitu metu pramušime ir nusikratysime tą kuprą.“

VIDEO: „Karštom pėdom“: tušti įžaidėjai ir besitęsiantis „Žalgirio“ dugnas Eurolygoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius