Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 09

„Žalgiris“ išsiskiria visoje Eurolygoje pagal unikalų statistinį rodiklį

Eurolygos starte Šarūnas Jasikevičius ieškojo smogiamojo penketo, bet jo taip ir nesurado. Pirmosiose sezono rungtynėse su Vitorijos „Baskonia“ žalgiriečiai visoje Eurolygoje išsiskyrė įdomiu statistiniu rodikliu.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

4 minutes ir 21 sekundę – tiek ilgiausiai vienas „Žalgirio“ penketas išbuvo aikštėje vienu metu.

Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Zachas LeDay ir Jockas Landale'as buvo daugiausiai naudotas Šarūno Jasikevičiaus penketukas pralaimėtame mūšyje su baskais 58:70.

Nedaug nuo jo atsiliko beveik 4 minutes ant parketo išbuvęs penketas su Alexu Perezu, Mariumi Grigoniu, Edgaru Ulanovu, Zachu LeDay ir Martinu Gebenu. Tiesa, būtent tokia startine sudėtimi susitikimą pradėjo „Žalgiris“, todėl jis ir įsiveržė tarp lyderių.

Jokia kita Eurolygos komanda pirmajame ture neturėjo tokios didelės rotacijos. Tokią ją galima paaiškinti dviem dalykais.

Pirmiausia, Šaras taip ir neatrado smogiamojo penketo. Į ritmą nepataikė starto penkete susitikimą pradėjęs įžaidėjas Alexas Perezas. Jis anksti išsiėmė save iš žaidimo greitomis pražangomis, o po pertraukos pasirodęs nepilnai minutei ir per ją „Žalgiriui“ padaręs penkių taškų minusą, vėliau likusią mačo dalį pusantro kėlinio prasėdėjo nepakeltas nuo suolo.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Alexas Perezas
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Alexas Perezas

Kol metimai antirekordiniu tempu skriejo pro šalį ir „Žalgiriui“ reikėjo geresnio puolimo organizavimo, Š.Jasikevičius bandė surasti atsakymų atakų dirigento lazdelę patikėdamas iš pradžių Lukui Lekavičiui, o po to ir Thomasui Walkupui, bet nė vienas iš jų neužkūrė puolimo mašinos.

„Žalgiriui“ geriausią +/ – rodiklį (+4) atnešė ilgiau rungtyniavęs penketas, kurio branduolį sudarė Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas ir Jockas Landale'as, o dviem skirtingai scenarijais vienodą efektyvumą nešė prie jų prisijungę Zachas LeDay arba Nigelas Hayesas.

Tuo tarpu didžiausią neigiamą rodiklį (-6) atnešė penketukas su Luku Lekavičiumi, Mariumi Grigoniu, Edgaru Ulanovu, Nigelu Hayesu ir Zachu LeDay.

Šarūnas Jasikevičius buvo daugiausiai keitimų padaręs pirmojo turo treneris – 45. Palyginimui, mažiausiai pokyčių darė Maskvos CSKA ir Madrido „Real“ treneriai, padarę atitinkamai 20 ir 22 keitimus.

Bet reikia pabrėžti, kad 2018-2019 m. sezoną „Žalgiris“ irgi buvo keitimų lyderis, 229 keitimais pralenkęs artimiausią komandą Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“ taip pat ir pernai naudojo labai aktyvią rotaciją. Praėjusį sezoną daugiausiai rungtyniaudavo penketas su Leo Westermannu, Mariumi Grigoniu, Edgaru Ulanovu, Aaronu White'u ir Brandonu Daviesu, bet tai nebuvo ilgai ant parketo laikoma sudėtis.

Tokiais manevrais Š.Jasikevičius aikštėje nuolat ieško pranašumų, aktyviai reaguoja į varžovų pakeitimus, palaiko maksimalų intensyvumą, įgyvendina taktinius namų darbus ir žaibiškai reaguoja į situaciją.

Bet „Žalgiris“ šiais rodikliais unikalus visoje Eurolygoje.

Pavyzdžiui, Berlyno ALBA klubas beveik trečdalį žaidimo laiko – apie 16 minučių (net keturis kartus ilgiau nei daugiausiai žaidęs „Žalgirio“ penketas), aikštėje išlaikė tą patį penketą su Martinu Hermannssonu, Landry Nnoko, Marcusu Erikssonu, Roku Giedraičiu ir Luke'u Sikma.

Įdomu, kad arčiausiai „Žalgirio“ pagal penketo paieškas buvo Milano „Olimpia“, kuri daugiausiai naudojo penketą su Sergio Rodriguezu, Riccardo Moraschini, Amedeo Della Valle, Jeffu Brooksu bei Paulu Biligha. Per kiek daugiau nei 5 minutes jis italams atnešė net 8 taškų naudą.

Realu tikėtis, kad Ettore Messina panašų penketą mes į aikštę ir penktadienio dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“.

Iki šio mūšio savo smogiamąją sudėtį aikštėje bandys atrasti ir „Žalgiris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius