Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 18 /2021 02 19

Š.Jasikevičius: apie nukenksmintą „Žalgirį“, Roko mikrodvikovą ir žalgirietišką šventimą

Šarūnas Jasikevičius po triumfo Ispanijos Karaliaus taurės turnyre juokavo, kad jo žaidėjai pamatys, kaip jis moka švęsti. Jie pamatė ir kaip po švenčių vėl greitai sugrįžti prie darbų. Sekmadienį aplaisčiusi pirmąjį sezono trofėjų, po keturių dienų „Barcelona“ nepaliko jokių vilčių Kauno „Žalgiriui“ 86:62.

Pirmajame kėlinyje „Barcelona“ gynyba varė Šarą iš proto. Žalgiriečiai per 10 pirmųjų minučių „Palau Blaugrana“ arenoje kaip savo žaidimų aikštelėje suvertė net 24 taškus.

Bet netrukus Šaras buvusiai savo komandai uždėjo apynasrį, pro kurį „Žalgiris“ sugebėjo sukrapštyti vos 38 taškus, t.y. vos vid. po 12,6 per kėlinį.

Pavyzdžiui, trečiajame kėlinyje žalgiriečiai pirmąjį metimą iš žaidimo pataikė tik 8-ąją ketvirčio minutę.

„Žalgiris“ iš viso įmetė 48,6 proc. dvitaškių (18/37) bei 26,3 proc. tritaškių (5/19) ir suklydo daugiau kartų (17), nei atliko rezultatyvių perdavimų (16).

Nė vienas žalgirietis nesurinko dviženklio taškų skaičiaus ir tik Marius Grigonis pasiekė 10 naudingumo balų ribą.

„Neišėjome į rungtynes su tinkamu mentalitetu. Atakuodami nebuvome per daug kantrūs, o iki pertraukos leidome svečiams puolime sugriebti 10 kamuolių. Rungtynės dėl to buvo sunkesnės. Tačiau trečiajame kėlinyje mūsų gynyba buvo fantastiška. Po 24 taškų pirmajame, per kitus tris kėlinius jie surinko mažiau nei 40 taškų. Sugebėjome kontroliuoti rungtynes ir jas gerai užbaigti. Didžiulė pagarba mano žaidėjams“, – krepšininkus gyrė Šarūnas Jasikevičius.

VIDEO: Įtūžis ir keiksmai: pratrūkusio M.Schillerio minutės pertraukėlė

Beje, 62 taškus žalgiriečiai į „Barcelona“ krepšį įmetė ir pirmosiose tarpusavio rungtynėse Kaune. Jas „Žalgirio“ arenos šeimininkai pralaimėjo 62:73.

„Sveikinu sirgalius ir savo žaidėjus. Manau, tai buvo puiki pergalė prieš komandą, kuri žaidžia labai gerą krepšinį. Komandą, kuri gali surinkti daug taškų labai nesunkiai“, – pabrėžė Šaras.

Žalgiriečiai daug atakų bandė grįsti per baudos aikštelę, tačiau nei per išorę, nei per vidų sunkiai galėjo įsprausti kamuolį į krepšį.

„Gynėmės taip pat ir Kaune, o jie tada mus atakuodavo per išorę, stengdamiesi apeiti su mažiukais – ar su Walkupu, ar su Lekavičiumi. Aišku, dėl to Tomo susirgimo nėra šiandien ir to Walkupo, nėra ir Lekavičiaus. Tai gal jie todėl nusprendė eiti per vidurį. Jie buvo tam gerai pasiruošę, o mes kažkur nesupratome. Kaip nuo to paties kentėjome Madride, taip dirbome tuo klausimu ir nuo antradienio. Bet nuo antro kėlinio sužaidėme nuostabias rungtynes gynyboje ir iš ten dominavome“, – po rungtynių Lietuvos žurnalistams Barselonoje – Jonui Miklovui („BasketNews.lt“) ir Tomui Ramanskui (15min), pasakojo Š.Jasikevičius.

VIDEO: Š.Jasikevičius iš Barselonos: apie žalgirietišką šventimą ir nukenksmintą „Žalgirį“

Po rungtynių Šaras šnektelėjo su žalgiriečiu Roku Jokubaičiu. Jis turėjo įdomią mikrodvikovą su „Barcelona“ talentu gynėjų grandyje, jo vienmečiu Leandro Bolmaro.

„Buvo smagu žiūrėti vienų geriausių jaunų įžaidėjų dvikovą. Manau, abu išėjo absoliučiai be kvapo, pusiau numirę. Nes vienas kitą spaudė ir išėjo nuostabi mikrodvikova. Man, kaip treniravusiam juos abu, buvo labai malonu žiūrėti. Abu jie panašūs, neįtikėtino mentaliteto ir darbštumo žaidėjai. Kaip jie taip išsitaškė, buvo nuostabu žiūrėti“, – šypsojosi Š.Jasikevičius.

„Manau, tobulai susigynėme. Tai mūsų moto. Kai mes gerai ginamės, dažniausiai sužaidžiame gerai. Taip nutiko ir šiandien. Viskas prasideda nuo gynybos. Žaidėme prieš puolime labai talentingą komandą, todėl turėjome juos sustabdyti“, – Eurolygos TV pasakojo Cory Higginsas, per 20 minučių surinkęs 19 taškų ir 27 naudingumo balus.

„Aš labai laimingas, kaip mes pasirodėme po iškovoto trofėjaus. Tikrai nelengva žaisti prieš žalgiriečius. Gynyboje jie intensyvūs, turi gerus metikus puolime. Bet po pertraukos gynyboje padirbėjome puikiai, o puolimas klostėsi fantastiškai“, – antrino „Barcelona“ aukštaūgis Pierre'as Oriola.

VIDEO: „urBONUSas“: KMT džiaugsmai ir konfliktai bei elitiniai Šaro ginklai

Su 18 pergalių ir 7 pralaimėjimais „Barcelona“ toliau pirmauja Eurolygoje.

„Dabar turėsime pertraukėlę. Turėjome sunkų tvarkaraštį, bet dabar bus laiko prasiblaškyti. Reikės padirbėti su fizine kondicija, kažko pridėti žaidime. Kitos rungtynės tik po 8 dienų, todėl tikiuosi, kad žaidėjai galės gerai išnaudoti laisvą laiką ir pailsėti nuo krepšinio“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Treneris pajuokavo, kad „Barcelona“ vyrukai po Karaliaus taurės turnyro šventė tikrai gerai.

„Šventėm, pasakysiu, žalgiriškai – tikrai labai gerai. Man patiko, kaip jie moka švęsti. Tikiuosi, jie laimės dar ką nors, kad būtų galima dar kažką audringai švęsti“, – šypsojosi Š.Jasikevičius.

O ar rungtynės su „Žalgiriu“ jam vis dar emocingos? Ypač po pirmosios akistatos Kaune.

„Žinote, čia yra viskas visai kitaip. Visada sakydavau, kad žaisti namie prieš savo buvusią komandą yra viena. O grįžti namo yra baisu – emocijų protrūkis: reikia jas valdyti, galvoti apie komandą, milijonus dalykų, kaip bilietai, pamatyti šeimą, draugus. Bet jau geriau turėti tokias problemas, nei jų neturėti“, – paaiškino Šaras.

VIDEO: „urBONUSas“: „Ryto“ papildymas, Šaro triukai, istorinis Domantas Sabonis ir KMT intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius