Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aiškėja, kokie „Tesla“ modeliai, pagaminti „Gigafactory 4“ gamykloje, užplūs Europą

Remiantis naujausiais Vokietijos žiniasklaidos duomenimis, aiškėja kokie konkrečiai „Tesla“ elektromobiliai bus gaminami naujojoje „Gigafactory 4“ gamykloje ir kokiomis apimtimis. Praėjusį mėnesį generalinis „Tesla“ direktorius Elonas Muskas patvirtino, kad „Tesla“ naująją „Gigafactory 4“ gamyklą statys Berlyne, Vokietijoje.
Tesla Model Y
Tesla Model Y

Visas kompleksas užims maždaug 300 hektarų plotą ir bus pastatytas šalia „GVZ Berlin-Ost Freienbrink“ pramoninio parko.

Detalesnius planus gavo Vokietijos žiniasklaidos atstovai iš „Bild“ ir „Frankfuter Allgemeine Zeitung“ ir juose nurodoma, jog „Tesla“ ketina per metus „Gigafactory 4“ gamykloje pagaminti 500 000 vienetų „Model 3“ ir „Model Y“ elektromobilių.

Šiuose dokumentuose taip pat nurodoma, kad „Tesla“ planuoja į „Gigafactory 4“ gamyklą investuoti iki 4 mlrd. eurų. Pilnai įrengus gamyklą – bus sukurta iki 10 000 naujų darbo vietų.

Elonas Muskas jau yra anksčiau minėjęs, jog Europos „Gigafactory“ statybos „įsibėgės“ per ateinančius 12-18 mėnesių ir ši gamykla pradės veikti iki 2021-ųjų metų pabaigos.

Šiuo metu „Tesla“ turi keletą „Gigafactory“ gamyklų: Nevadoje „Gigafactory 1“, Niujorko valstijoje „Gigafactory 2“, Šanchajuje „Gigafactory 3“ ir naujausia „Gigafactory 4“ bus Vokietijoje.

P.S. Kiek anksčiau buvo kilęs ir tam tikras šaršalas dėl „Gigafactory 4“, kadangi paaiškėjo, jog norint pastatyti šią gamyklą, reikės iškirsti didelius plotus miškų. Tačiau „Tesla“ gana greitai nuramino visas viešumoje kilusias aistras ir pareiškė, kad „bus atsodinta 3 kartus daugiau medžių, nei jų reikės nukirsti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius