Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar spalva – svarbus veiksnys perkant automobilį?

Anot statistikos, mes, lietuviai, esame labai konservatyvūs. 2018 m. duomenų dar labai mažai, tai remsiuos tik 2017 m. žiniomis: kokios spalvos automobilius mes perkame? Kam turi įtakos perkamo automobilio spalva?
Dažykla. Asociatyvi nuotr.
Dažykla. Asociatyvi nuotr. / „Scanpix“ nuotr.

Trumpai apžvelgsime statistiką. 2017 m. naujų užregistruotų automobilių spalvų sąrašas atrodo taip:

22.71 proc. – balta, 21,76 proc. – pilka, 15,14 proc. – juoda, 13.39 proc. – ruda, 8,21 proc. – raudona, 6,5 proc. – mėlyna, 1,62 proc. – geltona.

Taigi galim lenkti galvas, prieš drąsius žmones, kurie sugebėjo įsigyti geltonas transporto priemones. O beveik 60 proc. šalies vis dar važinėja su juodu, baltu arba pilku automobiliu.

Ką lemia spalva pirkimo proceso metu?

Visų pirma kainą. Juk būna pigių raudonų, baltų automobilių, už kurių spalvą nereikia mokėti. Pamatęs tą nemokamą variantą, pradedi galvoti, kad siūlomos spalvos už pinigus ne tokios jau ir brangios…

Tuomet puoli rinktis iš didžiulės metalic spalvų gamos. Priklausomai nuo gamintojo, tokia spalva papildomai kainuos nuo 400 iki 900 Eur. Ir, be abejo, yra dar perlo atspalvių, kurių kaina kai kuriais atvejais gali siekti 1000 Eur ir daugiau.

Pristatymo terminai

Automobilio spalva gali turėti įtakos automobilio pristatymo terminui. Pardavėjai seka savo klientų įpročius ir užsakinėdami „į sandėlį“ stengiasi, kad jis derėtų su vietinių pirkėjų įpročiais. Taigi jei renkatės neįprastą ar ne pačią populiariausią spalvą, gali tekti palaukti daug ilgiau nei planavote.

Likutinė vertė

Automobilio spalva taip pat gali turėti įtakos ir likutinės vertės nustatymui. Kadangi rizika lieka pardavėjui arba bankui, jie tikrai įvertins spalvos pasirinkimą, nė vienas iš jų neturi intereso kaupti turtą. Dėl to, kuo populiaresnė spalva, tuo lengviau jį bus galima realizuoti. Jei spalva nelikvidi, galimai bus mažinama jūsų automobilio likutinė vertė. Tuo pačiu galima teigti, kad automobilio spalvos pasirinkimas turi įtakos ir jūsų lizingo įmokoms.

Kodėl automobilių salonai kainininkuose siūlo automobilius neįskaičiuodami dažų kainos?

Pagal gamintojų reikalavimus, autosalonai privalo leisti klientui rinktis spalvą kaip papildomą pasirinkimą, kad žmogus galėtų esant poreikiui nusipirkti automobilį maksimaliai pigiai – pasirinkdamas tai, kas nemokama. Taip pat tai pagerina automobilio konkurencingumą: ieškant automobilio pagal kainą, didesnė tikimybė, kad siūlomas automobilis be pagerinto dažų varianto pateks į jūsų paieškos kriterijus.

Ar verta rinktis „metallic“ bei perlo dažus?

Čia jau būtų tas pats, kas ginčytis dėl skonio. Vienam mokėti papildomus pinigus už norimą spalvą – beprotybė, o kitam kelis tūkstančius už geidžiamą atspalvį – norma.

Taigi čia reikia prisiminti – automobilis turi džiuginti, pirkinys juk yra nemažas ir naudotis juo teks dažnai. Todėl nuoširdžiai siūlau rinktis tai, kas kelia geras emocijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius