-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atšaukiami visi parduoti „Polestar 2“ elektromobiliai: gedimų kaltininkas – neaiškus, pirkėjai – įsiutę

„Polestar 2“ elektromobiliai dėl neaiškių priežasčių važiuodami sustoja. Pranešimą apie klaidą gauna net ne visi vairuotojai. Automobilio sistemos perkrauti neįmanoma, tenka tempti į remonto dirbtuves. Kai kurie „Polestar 2“ savininkai savo automobilių laukia jau daugiau nei mėnesį, tačiau, panašu, taip ir nesulauks. Šaltinių teigimu, gamintojas atšauks visus parduotus 2200 „Polestar 2“ elektromobilius.
„Polestar 2“
„Polestar 2“ / Gamintojo nuotr.
Temos: 1 Elektromobilis

Nors oficialiai gamintojas nepranešė atšaukiantis visų „Polestar 2“ elektromobilių, panašu, kad būtent taip ir nutiks.

Laimei, dėl gedimo neužfiksuotas nė vienas autoįvykis. „Polestar“ spaudos atstovas Brent Ellis patvirtino, kad stabdžiai, vairo mechanizmas ir kitos sistemos vis dar veikia po to, kai automobilis nustoja važiavęs, ir tai tikriausiai paaiškina, kodėl nebuvo įvykę avarijų. Vis dėlto, programinės įrangos gedimas laikomas „labai svarbiu saugai“, o tai paaiškina, kodėl reikės atšaukti visus „Polestar 2“ automobilius.

VIDEO: Electric Polestar 2 presentation in Geneva

„Polestar 2“ savininkas iš Norvegijos teigė nuvažiavęs vos 400 km nauju automobiliu, kai šis sugedo važiuojant. Vairuotojo iš Belgijos teigimu, „Polestar 2“ automobiliu pavyko pasinaudoti vos 7 dienas ir per jas nuvažiuoti 998 km. Pasak vairuotojo, automobilis remontuojamas nuo rugsėjo 15 d., o „Polestar Space Manager“ teigia probemą esant saugos įtaise, jungiantį aukštos įtampos ir galinį variklį. Galinė pavara yra išmontuota ir šios dalies servisas lauktų 41 savaitę.

Tad lieka neaišku, ar dėl gedimo kalta programinė ar techninė automobilio įranga. Gamintojas tyli, o „Polestar 2“ savininkai niršta dėl nežinomybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius