Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Augant elektromobilių skaičiui tūkstančiai žmonių gali likti be darbo

Štutgarto (Vokietija) pramoninės strategijos instituto specialistų teigimu, augant elektromobilių gamybos apimtims, iki 2030-ųjų Europoje apie 90 000 žmonių gali likti be darbo. Pirmieji su atleidimais gali susidurti koncerno „Volkswagen“ darbuotojai.
„Ginetta“ gamykla Lidse
„Ginetta“ gamykla Lidse / Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr.

Dalis jų bus atleista dėl paprastėjančios gamybos. Pavyzdžiui, elektromobiliai turi gerokai mažiau detalių nei dyzeliniai automobiliai. „Volkswagen“ gamyklose dabar su detalių gamyba dirba apie 29 tūkst. žmonių, iš jų atleista gali būti 11 tūkst.

Koncernas dar prieš kelis metus pasirašė „Ateities paktą“, numatantį darbuotojų atleidimą ir platesnį elektrinių technologijų naudojimą, rašoma trucker.lt. Jeigu paktas bus realizuotas, iki 2020-ųjų pabaigos Vokietijoje 23 tūkst. žmonių neteks darbo. Tiesa, planuojama priimti 9 tūkst. naujų darbuotojų, bet 14 tūkst. vis tiek „liks už borto“.

Pirmiausia tai pajus įmonės gamyklos Zalcgiteryje, kurioje bus gaminami elektromobilių akumuliatoriai, personalas. Kurį laiką gamykla dirbs bandomuoju režimu. Vėliau, jeigu viskas bus gerai, veiks pilnu pajėgumu. Įmonės pertvarkymui planuojama išleisti 1 mln. eurų.

Labai tikėtina, kad panašiai elgsis ir kiti Europos automobilių gamintojai. „Bosch“ gamyklose su dyzelinėmis technologijomis dirba apie 50 000 darbuotojų. Dalis jų tikrai bus atleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius