-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Auto Bazar 2020“ – automobiliai ir viskas, kas su jais susiję, vienoje vietoje

Rugsėjo 4-5 dienomis Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ jau trečius metus iš eilės vyks automobilių ir su jais susijusios technikos paroda „Auto Bazar 2020“. Pastaruosius dvejus metus vis didesnio dėmesio sulaukiantis renginys ir šiemet lankytojus žada nustebinti ne tik galimybe susipažinti ir išbandyti naujausius modelius, bet ir galimybe išvysti specialiems poreikiams pritaikytus bei išskirtinai modifikuotus automobilius, sudalyvauti seminaruose bei diskusijose ar išbandyti jėgas „Geriausio Lietuvos vairuotojo 2020“ konkurse.
„Auto Bazar 2020“ – automobiliai ir viskas, kas su jais susiję, vienoje vietoje
„Auto Bazar 2020“ – automobiliai ir viskas, kas su jais susiję, vienoje vietoje / Partnerių nuotr.
Temos: 2 Automobilis Paroda

Dvi dienos kupinos veiksmo

Parodos žiūrovų lauks įvairių gamintojų atstovai su naujausiais savo modeliais ir siūlys juos išbandyti abi dienas veiksiančiame testodrome. Galvojantys apie naujo automobilio įsigijimą, visais rūpimais klausimais galės konsultuotis su automobilius pristatančiais konsultantais.

Apie renginį ir jo išskirtinumą kalbėjo ir projekto vadovė Lilijana Dirsienė: „Norėčiau akcentuoti ypatingą „Auto Bazar“ koncepciją bei atmosferą. Tai išskirtinis renginys, skirtas automobilių ir motociklų verslo atstovams ir visiems transporto priemonių entuziastams. Šiame kompleksiniame renginyje, kuriame šalia verslui skirtų ekspozicijų, įrangos ir paslaugų stendų, naujų ir dar nematytų automobilių, motociklų bei motorolerių pristatymo kasmet rengiama sportinių automobilių, ralio komandų pristatymai „Lenktynių mechanika“. Taip pat ir išskirtinių patobulintų automobilių modelių ekspozicija, kasmet vis kitokia istorinių automobilių ekspozicija „Best Classic“. Parodoje rengiamos net dvi prezentacijų, seminarų ir diskusijų erdvės – kur bus daug kalbama saugaus eismo, atsakingo vairavimo, Vilniaus kelių inovacijų temomis. Pirmą kartą salėje bus surengta didžiulė automobilių fotografijų paroda. Lauko aikštelėse dvi dienas vyks ypatingi auto/moto sportininkų pasirodymai, geriausio vairuotojo rinkimai, slalomo varžybos ir dar daug kitų įdomių ir aktyvių renginių.“

Tie, kuriuos žavi išskirtiniai japoniški automobiliai galės apžiūrėti į „JapMeet“ susirinkusių entuziastų automobilius, o istorinių automobilių mėgėjai turės galimybę stebėti gražiausių istorinių automobilių rinkimus, kuriuose automobiliai bus apdovanoti net trijose amžiaus kategorijose.

Renginio metu vyks ir asociacijos „Lietuvos žurnalistų autoklubas“ organizuojami geriausio 2020 komercinio automobilio rinkimai bei konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2020“ pirmasis etapas, kuris susidarys iš teorinės bei praktinės dalių.

Veiksmą visą šeštadienį lauko aikštelėje galės stebėti įvairias varžybas: ryte startuos elektromobilių varžybos, po to aikštelę užims „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkursantai, susirungsiantys praktinėje vairavimo užduotyje. Antroje dienos pusėje šioje aikštelėje vyks Vilniaus miesto slalomo iššūkis.

Autosporto megėjai taip pat ras kur paganyti akis ne tik lauko aikštelėje, jiems skirta parodos dalis pavadinimu „Lenktynių Mechanika“ ir jos ekspozicija pasiūlys išvysti sportinius automobilius ir specialią techniką naudojamą jų pagerinimui.

Penktadienį planuojamos įdomios diskusijos: bus galima susitikti su 2021 vyksiančio Dakaro ralio dalyviais; diskusijoje „Eismas Vilniuje šiandien ir rytoj“ dalyvaus Vilniaus kelių policijos vadovas Dainius Šalomskas; autoplius.lt rinkodaros vadovas Matas Buzelis kalbės apie lengvųjų automobilių rinką pandemijos sąlygomis; o taip pat žiūrovai galės pasiklausyti diskusijos apie komercinių automobilių tendencijas, kurias pristatys Valdas Stanislovaitis. Organizatoriai informuoja, kad renginių tvarkaraštis gali keistis.

Specialūs ir vienetiniai automobiliai

Kasdien gatvėse retai sutinkamus automobilius bus galima išvysti lietuvių įmonės „Tukada“ stende. Ši įmonė užsiima automobilių pritaikymu ir gamyba išskirtiniams poreikiams.

„Mes parodysime kelis skirtingus savo projektus, atliktus darbus elektros sistemose, mechaninėje dalyje ir panašiai. Stende žiūrovai išvys automobilį, skirtą policijos veiklai ir jam pritaikytus sprendimus. Šalia stovės ir motoakrobatui Arui pagamintas mikroautobusas, pritaikytas trijų motociklų ir keleivių patogiam transportavimui. Taip pat atsivešime ir raliui skirtą automobilį kartu su mikroautobusu, kuriame įrengtas mobilus servisas naudojamas ralio metu bei patogios vietos ne tik komandos kelionėms, bet ir patogioms nakvynėms jame. Ieškantiems interaktyvių užsiėmimų siūlysime išbandyti vairavimo simuliatorių sumontuotą bagyje“, – apie išskirtinius automobilius, kuriuos bus galima išvysti „Auto Bazar“ parodoje pasakojo pirmą kartą šiame renginyje dalyvausiančios įmonės „Tukada“ atstovas Mantas Pečiukaitis.

Lengvas būdas išsirinkti automobilį

„Pagrindinė renginio idėja yra ta, kad žiūrovai ateina ne pasižiūrėti į automobilius, o juos pabandyti ir palyginti vienus su kitais. Pagrindinis „Auto Bazar“ skirtumas nuo kitų automobilių parodų yra tai, kad čia automobiliai nėra patalpinti blizgančiuose stenduose, o stovi lauke kartu su konsultantais. Kitaip tariant tai yra paprastesnis būdas susidaryti įspūdį ir pasirinkti automobilį nevaikštant po salonus, o bandomajam važiavimui patogiai užsiregistravus iš anksto. Taip pat bus ir į ką paganyti akis – susirinks įvairių automobilių sporto šakų technika, bus renkami gražiausi istoriniai automobiliai trijose amžiaus kategorijose, turėsime tiuninguotų automobilių“, – apie renginį pasakojo žurnalistas ir renginio konsultantas Valdas Valiukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius