Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių gamintojai dėl koronaviruso uždaro gamyklas Europoje: „Volkswagen“, „Renault“, „Jeep“ ir kiti

Automobilių gamintojams koronavirusas tapo rimtu išbandymu. Kaip skelbia „Electrive“, CNBC ir kiti šaltiniai, 2020 m. bus labai rimtas išbanymas automobilių pramonei.
„Volkswagen“ ženklas
„Volkswagen“ ženklas / Gamintojo nuotr.

Daugelis gamintojų žada stabdyti gamyklas laikinai, pradžiai dviem savaitėms.

„Volkswagen“ vadovas Herbertas Diessas antradienį sakė, kad šis Vokietijos automobilių gamintojas artimiausiu metu sustabdys gamybą daugumoje Europoje esančių gamyklų – Ispanijoje, Slovakijoje, Italijoje.

VW vadovas sakė, kad 2020 m. bus ypatingai sunkūs pardavimų prasme. Koronavirusas (tiksliau, karantinas ir apribotas judėjimas, uždarytos sienos) sujaukė rinką, kurią „Volkswagen“ žadėjo šturmuoti pradėdamas naują elektromobilių liniją I.D.

Taip pat skelbiama, kad koncernas PSA iki kovo 27 d. uždarys visas gamyklas Europoje. Koncernui priklauso „Peugeot“, „Citroen“, „Opel“.

PSA antradienį jau uždarė gamyklą Saragosoje (Ispanija), abi „Opel“ gamyklas Vokietijoje (Russelshaime ir Aizenache) ir daugumą gamyklų Prancūzijoje, Lenkijoje, D.Britanijoje.

Trečiadienį bus uždarytos dar trys gamyklos Lutone (D.Britanija), Trnavoje (Slovakija).

Trnavoje surenkami „Peugeot e-208“, o Saragosoje – „Opel Corsa-e“. Hibridinės PHEV „Opel Grandland X“ versijos buvo gaminamos Aizenache.

Koncernas FCA (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Ram, Maserati) uždaro Melfi gamyklą prie Romos.Ten gaminama hibridinė PHEV „Jeep Renegade“ versija. Taip pat elektrinis „Fiat 500“, pristatytas kovo pradžioje.

„Fiat Chrysler“ pajuto smarkiai sumažėjusią paklausą. Todėl uždaromos ne tik šešios gamyklos Italijoje, bet ir Lenkijoje, Serbijoje.

PSA konkurentas, Prancūzijos gamintojas „Renault“ taip pat uždarė savo gamyklas šioje šalyje. Laikinai be darbo liko 18 tūkst. darbuotojų 12-oje vietovių.Tarp jų – ir Flins gamykla, kurioje „Renault“ surenka elektrinį „Zoe“. Nutraukta ir „Kangoo Z.E.“ bei „Master Z.E.“ gamyba.

Prancūzijos žiniasklaida praneša, kad „Renault“ jau uždarė gamyklas Ispanijoje dėl tiekimo sutrikimų. O hibridinių (PHEV) „Captur“ (Valjadolide) ir „Mégane“ (Palencija) gamyba dar neprasidėjo.

„Nissan“ ir „Seat“ savo gamyklas Ispanijoje uždarė savaitei. Pirmiausia nutrūko „e-NV200“ gamyba Barselonoje. Kol kas neaišku, kada D.Britanijoje bus stabdoma „Leaf“ gamyba.

Neprasidėjo ir anonsuotų hibridinių „Seat“ gamyba Bratislavoje. Šiame mieste gaminami ir to paties koncerno hibridiniai „Porsche Cayenne“ bei „Audi Q7“. O jau reklamuojamo „VW Touareg R“ serijnė gamyba taip ir neprasidėjo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius