-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių parodų prestižas krenta: Frankfurte nedalyvaus 9 gamintojai

Likus mėnesiui iki vieno didžiausių automobilių pasaulio renginių, Frankfurto parodos, apie atsisakymą joje dalyvauti paskelbė jau 9 gamintojai. Tikslių priežasčių niekas neatskleidžia, tačiau manoma, jog dalyvavimo tokiose parodose gamintojai atsisako siekdami taupyti.
„Renault“ stendas Frankfurto automobilių parodoje
„Renault“ stendas Frankfurto automobilių parodoje / Luko Balandžio / 15min nuotr.

2017-ųjų Frankfurto automobilių parodą praleis „Alfa Romeo“, DS, „Fiat“, „Infiniti“, „Jeep“, „Mitsubishi“, „Nissan“, „Peugeot“ ir „Volvo“. Panašus skaičius gamintojų praleido ir 2016-aisiais vykusią Paryžiaus automobilių parodą – ji, kaip ir Frankfurto, vyksta kas antrus metus rugsėjo-spalio mėnesiais.

Panašu, kad Europoje lieka viena paroda, kurios praleisti nenori niekas – Ženevos, vykstanti kasmet. Kitos dvi didžiosios parodos yra grandiozinės, o Frankfurte kai kurie gamintojai ne įsikuria parodų rūmuose esančiuose stenduose, bet pasistato savo. Vien šios parodos teritorijos perėjimas iš vieno galo į kitą trunka keliasdešimt minučių.

Automobilių pramonės analitikai teigia, kad kaštų taupymas yra pagrindinė priežastis, kodėl gamintojai atsisako dalyvauti parodose, tačiau kita priežastis irgi svarbi. Tai – klientai, kurie vis mieliau ieško informacijos internete nei keliauja į parodas.

Nors automobilių gamintojai savo strategijų neatskleidžia, tačiau nesunku numanyti, jog greitu metu Europoje liks pagrindinė tarptautinė paroda – Ženevos, Frankfurtas bus skirtas vokiečių gamintojų pasipuikavimui, o Paryžius – prancūzų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius