Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Bugatti Chiron“ pasiekė naują pasaulio rekordą 0-400-0 km/val. rungtyje

Praėjus daugiau nei metams po „Bugatti Chiron“ pristatymo, jis pademonstravo savo greitį ne ant popieriaus parašytuose tekstuose, o realybėje. Vairuojamas Juano Pablo Montoya, megaautomobiliu vadinamas „Chiron“ užtruko vos 41,96 sek. įsibėgėjimui nuo 0 iki 400 km/val. ir visiškam sustojimui. Visas manevras truko 3,112 kilometro.
Juanas Pablo Montoya pasiekė naują rekordą su „Bugatti Chiron“
Juanas Pablo Montoya pasiekė naują rekordą su „Bugatti Chiron“

400 km/val. greitis buvo pasiektas per 32,6 sekundės (2 621 m distancijoje). Vos išvydus pakitus pirmajam spidometro skalės skaičiui iš trijų į keturis, 41-erių kolumbietis numynė stabdžius iki visiško sustojimo. Tam užteko kiek daugiau nei 9 sekundžių – „Chiron“ sumontuoti ne tik specialūs anglies pluošto stabdžių diskai su titano detalėmis, bet ir aerodinaminis galinis oro aptakas, sukeliantis papildomą pasipriešinimą lėtėjant.

Tai yra geriausias kada nors oficialiai išmatuotas rezultatas tarp serijinės gamybos automobilių. „Bugatti“ įvardijo šį pasiekimą kaip pirmą žingsnį naujo serijinių automobilių pasaulio greičio rekordo link, kuris turėtų būti pasiektas 2018-aisiais.

Oficialus rezultatas bus pristatytas 2017-ųjų Frankfurto automobilių parodoje – tam „Bugatti“ surengs išskirtinę prezentaciją.

Įdomi detalė yra ta, jog profesionalus lenktynininkas J. P. Montoya, nugalėjęs keliuose „Formulės-1“ etapuose (taip pat ir prestižiniame Monako GP), dukart kėlęs į viršų „Indy 500“ nugalėtojo taurę bei triskart – „24 Hours of Daytona“, rekordo siekimo metu buvo apsirengęs kasdieniškai – nevilkėjo net šalmo ar kaklo apsaugos.

„Chiron“yra sportinis automobilis, reikalaujantis maksimalios koncentracijos, tačiau tuo pačiu jis suteikė man tokį saugumo ir patikimumo jausmą, kad aš jaučiausi visiškai atsipalaidavęs ir mėgavausi kiekviena akimirka abejas su automobiliu praleistas dienas“, – teigė lenktynininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius