-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cristiano Ronaldo automobiliai: nuo „Koenigsegg“ ir „Ferrari“ iki brangiausių pasaulyje ratų

Garsusis portugalų futbolininkas Cristiano Ronaldo gali didžiuotis įspūdinga apdovanojimų kolekcija. Ir ne tik. Vienas turtingiausių sportininkų pasaulyje gali pasigirti ne ką mažiau įspūdinga automobilių kolekcija. Kviečiame pasižvalgyti ir sužinoti, kokie gražuoliai blizga C.Ronaldo garaže.
C.Ronaldo įsigijo brangiausią pasaulio automobilį
C.Ronaldo įsigijo brangiausią pasaulio automobilį / V.Kopūsto ir Ž.Pekarsko uotr.

Lieka neaišku tik viena, ar jis tebeturi visus automobilius, kurių nuotraukomis dalijosi. Kyla abejonių ir dėl tikslių datų, todėl remiamės publikacijų „Instagram“ chronologija.

2004 m. Cristiano Ronaldo buvo pripažintas geriausiu Europos futbolo čempionato futbolininku. Tuomet jam buvo 19 metų. Tąkart jis įsigijo dyzelinį „Mercedes-Benz C-Class Sport“ kupė.

„Mercedes–Benz“ nuotr./„Mercedes–Benz C–Class“ kupė
„Mercedes–Benz“ nuotr./„Mercedes–Benz C–Class“ kupė

Visureigis „Range Rover Sport“ C.Ronaldo garaže atsirado, kai portugalas žaidė „Manchester United“ (2004–2008 m.). Tiesa, Cristiano XXL dydžio automobiliams skyrė nedaug dėmesio.

Bendrovės nuotr./„Land Rover Range Rover Sport“ teko neįtikėtinas iššūkis
Bendrovės nuotr./„Land Rover Range Rover Sport“ teko neįtikėtinas iššūkis

2008 m. po Mančesterį Ronaldo važinėjo BMW M6, kuris kainavo 94 tūkst. Eur. Už savo tuometinę algą jis galėjo kas mėnesį nusipirkti po penkis tokius BMW.

Vienas banaliausių futbolininko automobilių buvo „Porsche Cayenne“ už 80 tūkst. Eur.

„Ferrari 599 GTB Fiorano“ Ronaldo įsigijo po „Manchester United“ pergalės čempionų lygos finale 2008 m. tačiau automobiliu džiaugėsi neilgai.

Kaip pranešė BBC, 23 metų C.Ronaldo vairuojamas „Ferrari“ sudužo netoli Mančesterio oro uosto futbolininkui skubant į komandos treniruotę Karingtone.

Kadras iš vaizdo siužeto/Liepsnojantis „Ferrari 599 GTB Fiorano“
Kadras iš vaizdo siužeto/Liepsnojantis „Ferrari 599 GTB Fiorano“

Iškart po to Ronaldo įsigijo naują „Ferrari F430“. Akivaizdu, kad jau tuo metu Ronaldo rinkosi tik prabangiausias greičiausių automobilių komplektacijas.

Tarp daugybės Ronaldo automobilių nuotraukų socialiniuose tinkluose yra ir kultinis amerikietiškas „Chevrolet Camaro“.

Vienas paskutiniųjų superautomobilių, įsigytų Anglijoje, – „Aston Martin DB9“. Panašu, kad portugalui patinka šviesios spalvos automobiliai. Jei tokių negauna, renkasi juodą spalvą. Jei nėra nei baltos, nei juodos, tada tinka bet kokia spalva. Tegul ir raudona.

Pagal šią taisyklę 2009 m. pirko ir „Bentley Continental GT Speed“. Tačiau britiški automobiliai nebuvo jo mėgstamiausi – dažniausiai pirkdavo „Ferrari“ modelius.

Gamintojo nuotr./„Koenigsegg CCX“: 395 km/h
Gamintojo nuotr./„Koenigsegg CCX“: 395 km/h

O portugalo „Koenigsegg CCX“ – ne tik labai greitas, bet ir labai retas. Jų pagaminta tik 14 vienetų. Ronaldo teko 11-tas numeris.

Tiesa, 2009-aisiais, akivaizdu, Ronaldo skonis susiformavo galutinai. Jam ėmė patikti triduriai ir labai greiti automobiliai: kupė, kabrioletai, roadsteriai. Tarkime, „Porsche 911 Carrera S Cabriolet“.

Gamintojo nuotr./„Porsche 911 Carrera S Cabriolet“
Gamintojo nuotr./„Porsche 911 Carrera S Cabriolet“

Persikėlus į Madridą, Ronaldo alga dar labiau išaugo. Todėl jis ilgai negalvojęs įsigijo „Bugatti Veyron“, kuriame – 1001 AG variklis. Tiesa, šiame klube iš rėmėjų jis gavo ir galingą „Audi RS6“.

„Bugatti Veyron“
„Bugatti Veyron“

Kad parke netrūktų „Ferrari“, Ronaldo dar prisidūrė ir beveik tokią pat kaip Mančesteryje sudaužyta 599 GTB.

Toliau rinkosi „Maserati GranCabrio“. Kalbama, kad šį modelį įsimylėjo reklamos filmavimo metu. Tą patį kalbėjo ir apie jo „Koenigsegg“.

Atnaujintas „Maserati GranCabrio“
Atnaujintas „Maserati GranCabrio“

Įdomu, kad C.Ronaldo atvirai fotografavosi su visomis savo „Ferrari“. Tačiau nuotraukų tokia galybė, kad sunku tiksliai suskaičiuoti, kiek šio gamintojo modelių jis turėjo.

„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo namai ir Veyron
„Instagram“ nuotr./Cristiano Ronaldo namai ir Veyron

O juodą „Lamborghini Aventador LP 700-4“ Ronaldo įsigijo savo 27-ojo gimtadienio proga. Bet vėliau fotografavosi ir su paprastu baltu „Lamborghini Aventador“. Tad tikėtina, kad turėjo net du.

„Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe“ – su šiuo Davido Beckhemo mėgstamu modeliu važinėjo ir Ronaldo. Beje, jie abu – septintieji numeriai aikštėje.

2014 m. portugalas persėdo į „McLaren MP4-12C“, patobulintu „High Sport Cold Startup“.

Gamintojo nuotr./„McLaren MP4-12C“
Gamintojo nuotr./„McLaren MP4-12C“

Neaišku, kada tiksliai jis įsigijo „Rolls-Royce Ghost“. Ispanijos žiniasklaida tvirtina, kad portugalas šiuo automobiliu labai didžiuojasi.

„Veyron“ – tikrai geras automobilis. Bet dar geresnis yra „Chiron“. Šis „Bugatti“ kūrinys 2016 m. kainavo nuo 2,5 mln. Eur.

2017 metais Ronaldo garaže taip pat stovėjo „Ferrari F12“ (Tour de France) versija.

O „Ferrari LaFerrari“, manoma, jis pirko 2015 m.

„Ferrari LaFerrari“ kabrioletas
„Ferrari LaFerrari“ kabrioletas

Pastaraisiais metais C.Ronaldo automobilių parką papildė bene prabangiausi automobiliai.

Ženevos automobilių parodoje buvo pristatytas ir brangiausiu pasaulio automobiliu tituluojamas „Bugatti La Voiture Noire“. Nors „Bugatti“ ir neatskleidžia, tačiau kalbama, kad būtent Portugalijos futbolininkas yra jo pirkėjas.

Šio žvėriuko kaina siekia 16,3 mln. eurų. Tiesa, prie jo vairo sėsti C.Ronaldo galės tik 2021 metais, kuomet jis bus pagamintas, nes Ženevoje demonstruotas tik parodomasis modelis.

Šių metų liepą sportininkas buvo pastebėtas už „McLaren Senna“ vairo. Tokių pasaulyje tėra 500 vienetų ir vos tik jam pasirodžius C.Ronaldo pareiškė norą jį įsigyti. Už šį superautomobilį portugalas paklojo 838 592 Eur.

Panašu, kad šiais metais futbolo žvaigždė negaili pinigų automobiliams. Pavasarį jis įsigijo „Rolls Royce Cullinan“ SUV modelį, už kurį atseikėjo kiek daugiau nei 307 tūkstančius eurų. Ne vienas sportininkas svajojo sėsti prie šio automobilio vairo, tačiau pasisekė ne visiems.

Automobiliai ir jų kainos gali stulbinti, tačiau skelbiama, kad vieno garsiausių pasaulio futbolininkų turtas šiais metais vertinamas daugiau nei 407 milijonais eurų. Jis yra vienas turtingiausių sportininkų pasaulyje.

VIDEO: „Bugatti La Voiture Noire“ – superautomobilis už 18 mln. eurų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius